Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa & CZ

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    létezett katonai szekció is
    Nekem a sitalp jön be, az valami észveszejtő konstrukció:
    Click image for larger version

Name:	i-5386411879273303073-5386439402642404338.jpg
Views:	1
Size:	103.3 KB
ID:	134066Click image for larger version

Name:	inzerce_zoom_102974.jpg
Size:	206.2 KB
ID:	134068
    Amúgy ezt meg most találtam:

Name:	Jawa_350typ634_01.jpg
Size:	65.6 KB
ID:	134067
    Ilyen lessz a következő gépem, az tuti(olcsón kivitelezhető )!
    Látom hogy az első villa ugyanolyan mint a Cz 350 amit nem értek, mert nekem ez a sárvédő a sárban kb 8 métert bír ki utána betapad
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 jan. 02, 13:59.
    OdinHEM és CZsolti kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

ja, az Monark, a svéd sereg attakolt vele, egyébként a 692-es típus
      én legutóbb Kassán szereztem a részletekben rejlő rendkívül praktikus kiegészítőket, pl. a kipufogócsövet védő keretet...Click image for larger version

Name:	601358_1.jpg
Size:	117.3 KB
ID:	134072Click image for larger version

Name:	c03cda0f5b8f9ed8d8414323491c5dbe.jpg
Size:	30.0 KB
ID:	134073Click image for larger version

Name:	18615125.jpg
Size:	59.9 KB
ID:	134074
      CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        én legutóbb Kassán szereztem a részletekben rejlő rendkívül praktikus kiegészítőket, pl. a kipufogócsövet védő keretet.
        Szia Zénó!

Köszi a képeket. Évek óta töröm a fejem - nem túlzás - azon, hogy milyen bukócsövet lenne jó csinálni a Czetkámhoz. Annak - hasonlóan ehhez - szimpla bölcsőváza van. Ez a megoldás. Én is ilyet fogok rakni az enyémre.
        OdinHEM és wsievers kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Köszi a képeket. Erre mondta Matuska bácsi a Pogány Madonnában, hogy „gyönnyörrűűű mattyoba-ba”
          Enged meg ,hogy pontosítsak.
          "gyönnyörrűűűű mattyóóóóba-ba"
          Klasszikusokat csak pontosan.:-))))
          kvaga és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

karrier94 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Sziasztok!

Meg tudnátok nekem mondani, hogy a Jawa 559-es kormánycsapágyához milyen átmérőjű golyót vegyek?!
            Próbáltam innen onnan megtudni, de sehol sem találtam róla infót.
            Köszönöm.
            Sziasztok !
            Ha jol tudom 6,3 mm es van benne !

Komment

Biztosan igazad van de ritka az "ügyes" kezű fickó aki ilyen megbízható és jól működő munkát ad ki a kezéből. Mi a többitől tartunk amit több 100 km -re az otthontól az út szélén kell megpróbálni megjavítani. Ez ez árok szélén nehezen kivitelezhető és ez általában este jön elő. Én annak idején 180 km -re jártam dolgozni és ha defektem volt az szinte mindíg éjjel volt tanyákból kijáró kutyák társaságában szereltem oda készített kővel a kezemben. Ez igaz a 60-as évek végén volt mikor sűrűbben voltak tanyák is. Egy megbízható jó technika a veterán megbízhatóságát emeli és egy gyújtás esetén még a látható összképen sem ront. Mert azért vannak kevésbé megbízható gyári megoldások főleg mondjuk ezt ennyi év távlatában és esetleg már láttunk más megoldást is. Minden esetre az általam javíthatóbb megoldást pártolom az egyszerűbb megoldás általában hosszabb életű. A mi gépeink nem kalandoznak magas fordulaton meg nem árt rájuk vigyázni. Amit meg lehet javítani csavarhúzóval ne rontsuk el. Benzingőzöst, üdv. Sepy
              Titus, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

ja, igen, én írtam korábban helytelenül...
                szóval 6,3 mm a gyári, de mivel én olyat nem kaptam, 6 és felest vettem, azzal sincs semmi gond...

Komment

Sziasztok! Megpróbálom ittis hátha valakinek lessz valamihasználható ötlete. 350es jaffára szeretnék duna fogatot rögzíteni, és az első felfogatásokkal vagyokgondban (vakarom a fejem h ezt most hogyan Tudna valaki valami működőképes megoldást?

Komment

Name:	2013-01-18 21 56 00.jpg
Size:	60.7 KB
ID:	134312 Talán ez a kép segit

Komment

A felső felfogatás oké, az majdnem ugyanaz mint ami az alvázon van (ugye a pannoniára való nem ment fel a jaffára mer a váz alsó csövei, más szögben jönnek be) viszont az alsó felfogatásra lövésem nincs. Ami eddig a legjobb ötletnek tűnt az az, hogy marósal legyártatok egy jawa kompatibilis felső darabot a pannoniáé után, alulra pedig a lemezre amire fljön a blokk ráfogatok egy másik lemezt amire egy esztergált persely van hegesztve, és ebbe teszem be a hosszabik gömbfejű csavart. Viszont ugye reménykedik az ember h nem kell ennyit utánajárni/mókolni vele

Komment

Kedves Gergőke!

A JAWA (Janasek-Wanderer) nem jaffa.Jaffa Izrael második legnagyobb városa.

Kérlek tiszteld meg,azokat a munkásokat és mérnököket,akik fáradtságos munkával és szorgalommal,megtervezték és legyártották,a JAWA motorokat,melyek a közutakon és a sportban is hosszú ideig megállták a helyüket és a mai napig is róják az utakat,hogy a nevükön JAWA-nak nevezd őket és ne jaffának.

Apró dolgok ezek,de mérvadóak.

Üdvözlettel:Che
                        sepy, madorka és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Most szöget ütöttél a fejembe ! Soha nem gondoltam arra , hogy gyerekkorunk egyik italát azért nevezték Jaffá-nak -hogy belénk "ivódjon "ez a név .
                          sepy, OdinHEM és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

sepy, OdinHEM és Che kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Janasek-Wanderer
                              Janeček-Wanderer.
                              A Jawa gyár Tͽnec na Sázavou-ban:
                              JAWA Moto spol. s r. o.
                              A ÄŒz pedig Strakonice-ben:
                              ÄŒeská Zbrojovka a.s. Strakonice
                              De miért kell Skodaalkatrészt, turbót meg villástargoncát gyártani...miért? De legalább a gyár létezik.
                              Tervben van egyszer a strakonicei gyár meglátogatása...
                              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 jan. 19, 12:04.
                              zsíráf, kvaga és Che kedvelte ezt.
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Sziasztok! A látókörömbe került egy Cezeta robogó, de néhány alkatrésze hiányzik, a nyereg és a nyereg alatti lemezburkolat. Találtam is az aukro.cz-n, ehhez kérnék segítséget, hátha valaki tud segíteni a vásárlásban.
                                Ez a kettő lenne az:

podsedlovy plech čz skutr 501 502 prase 175 (2955157685) - Aukro - nejvÄ›tÅ¡í obchodní portál

ÄŒz 175/501-502 skutr sedlo (2965388478) - Aukro - nejvÄ›tÅ¡í obchodní portál

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X