Nicsak...Végre egy normális motor! (csak azt nem tudom, mitől Yamaha erőforrás a Minarelli blokk?
)
https://www.sportmotor.hu/magazin/jawa-660-vintage
)https://www.sportmotor.hu/magazin/jawa-660-vintage
)
Ettől függetlenül régóta vágytam már a gyerekkorom játékaira, sőt nemrégiben sikerült beszereznem a régi papírpénzeket a tízforintostól az ezresig. Ezek is az irodámat díszítik, és minden ügyfelemnek mosolyt csal az arcára.

AR - 612 pacsirta , még orion verzióban ,és gömbölyded ruhában ... nem rossz ,de jobbam istenítik mint amit tud a valóságban. Nekem inkább Ő a kedvencem :
Egy külsőre lestrapált példány, a műhelyben teljesít szolgálatot , gyárilag a szűk CCIR normás URH sávon , már vagy 15 éve !!!!

Persze nem adom fel.
Tegnap megvetettem magamnak azt a mesekönyvet, amit első osztályos koromban kaptam a kitűnő tanulmányi eredményemért 
Abban az időben a srácokkal ha volt kis időnk fejeltünk a memóriánk nem a " Ram " volt és nem csak a képernyőig láttunk mint sajna manapság. Ildikó sűrűn öltögesd a kutya nyelvét igaz a 200-as nem igen fér rá kisebbet meg manapság nem nagyon érdemes gyűjteni mert a nyári kanyarításra szomjas lesz a gyönyörű géped melyről mostanság nagyon hallgatsz!
Ha most a motoromról hallgatok az azért van, mert bármelyik pillanatban babakocsira cserélném
De amit nem cserélnék el, az a tavalyi találkozó, mikor olyan felejthetetlent buliztunk Kvaga-ékkal (újra és újra élem meg), mikor Kitti megölelt és mondott nekem, és mikor Józsi bácsiék is megöleltek, mert olyan helyen éreztem magam, ahol mindig is szerettem volna lenni. Na de ezen túl a lényeg, azért is osztottam meg veletek a gyűjtőszenvedélyem, mert nem tudom mással, és látom, hogy bennetek is megmozdít valamit ez a retro érzés.
Már azzal kikészítettük a szüleinket a tinédzser évemiben, és ki ne emlékezne, hogy egy ceruzával tekertük vissza a kazettán a szalagot??

, nem másból ered mint hogy édesapám ezeket gyüjti , de inkább javítja , felújítja . Ez a mániája , ez kapcsolja ki ! Már sok tipus megfordult a keze közt , és a gyűjtemény is közel háromszáz darab felé ballag .... Így óhatatlanul is kapcsolatba kerülök ezekkel a masinákkal , és az információkat a tapasztalt végeredményekkel összemosva kialakul az emberben egy ranglétra , amely legfelsőbb fokát, a vizsgált tulajdonság függvényében más-más készülék tölti be . Ez az általam említett típus a kedvenc ... , de lehetne lajstromolni más tulajdonságok alapján is őket .
És a rádiókban (leginkább magyar ) használt kivezérlés jelző csöveknél , amit varázsszemnek , esetleg macskaszemnek is szoktak nevezni (EM4,Um4 , EM80 , EM84 , DM 70...) szinte kivétel nélkül a legszélesebb állapot jelezte az adó legerősebb vételi pozícióját .
Sajnos a modernebb készülékek ezek hiányában mintha elvesztettek volna a varázsukat . A mai napig emléxem a régi hétfő estékre , ( TV műsor nem is volt ) amikor a rádió kabaré adását hallgattuk egy Orion 442 tipusú készüléken

De ez már a múlt ... Bár most is van egy orion 520 A a hálószobában ...
Sajnos ilyen régi csöves készülék ami már sztereó vevővel is rendelkezik , csak az általad is vázolt modernebb lapos verzióban létezik (Videoton R4932) , amihez két hangszórót kell csatolni , így a hangzásuk már nem olyan mint egy régebbi készüléknek . Én valamiért a hagyományos még Mono készülékeket kedvelem mert úgyis csak háttérhang-ként használatosak , így a sztereó által nyújtott előnyöket nem igazán tudom kiaknázni . De ezeknél a készülékeknél az is nagy szó ha már CCIR sávos URH -val rendelkeznek , hiszen manapság már minden rádió ebben a sávban hallgatható . (ilyenek az Orion 612 , Terta T528H , VT AR5700 , Orion 602 ...) . Na de a hangjuk ....valahogy más , teltebb ...szebb (de lehet hogy csak én vagyok ilyen elfogult) Viszont , ha tipus választásban segítségedre lehetek ,hogy a különböző kívánalmaidnak megfeleljen , nyugodtan írj , Továbbá ha a kiválasztott készülék esetleg működésképtelen , keress bizalommal , majd kitalálunk valamit ... 

Csak elektroncsöves legyen a készülék ! 

Komment