Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kinek szól az üdvözlés ?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Békésben még manapság is ritka az egymás köszöntése. Általában túrázó gépekről intenek vissza. Én egymás köszöntésének veszem / ha már nem lehet kalapot emelni/ és egyfajta összetartozás jelképének . Azért motorosok között még ebben az ostoba világban is nagyobb összetartozás. Ezért motorozás közben tegyünk MI MAGUNK!!

Komment

Míg megvolt az ETZ-m, azt tapasztaltam, hogy jellemzően intettünk egymásnak. Illetve a "speed" motorosok jellemzően nem intettek vissza. Aztán mikor kismotoroztam, hadonászhattam én akárkinek .
      Ha kész lesz a Trophy, kb. ugyanerre számítok. Ugyanis elég alacsony, keskeny gép, szemből simán simson scwalbe-nak tűnik. A segédmotoros pedig nem motoros, sokak felfogása szerint. Sajnos.
      (Az ETZ a lámpa áthelyezésnek köszönhetően szemből elég komoly kinézetű volt.)

Komment

https://youtu.be/epltFxPbR-YÉn intek!Ha tudok! 0.50 körül látható!.....ha látható?

Komment

intek!Ha tudok!
          Idén már én is integetek boldog-boldogtalannak
          Még van egy pár lépés az utolsó csavar meghúzásáig, és addig -a tapasztalatok szerint- minden lépésnél meg fog szivatni a dög, de hiába a "nem akarom" hozzáállása. Nincs mese, szaladnia kell a fekete csík hátán!
          Épp aktuális okossága, feladványa a részemre: a km óra beépítése előtti tesztelés során kiderült hogy az óra világítás testelése rossz, a visszajelzők, óra világítás működése elég bizonytalan , esetleges. Úgyhogy most egy körbefutó vezetéket fogok forrasztani az összes visszajelző lámpa test pólusához...

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Idén már én is integetek boldog-boldogtalannak
            Még van egy pár lépés az utolsó csavar meghúzásáig, és addig -a tapasztalatok szerint- minden lépésnél meg fog szivatni a dög, de hiába a "nem akarom" hozzáállása. Nincs mese, szaladnia kell a fekete csík hátán!
            Épp aktuális okossága, feladványa a részemre: a km óra beépítése előtti tesztelés során kiderült hogy az óra világítás testelése rossz, a visszajelzők, óra világítás működése elég bizonytalan , esetleges. Úgyhogy most egy körbefutó vezetéket fogok forrasztani az összes visszajelző lámpa test pólusához...
            Test probléma hol van? Az óra és a motor között vagy az óra és az izzó foglalatok között?

Ha az óra és a motor között akkor először is spirált a helyére aztán valószínűleg jó is lesz. Vagy az óra tartólemezébe, vagy valamelyik csavarja alá(ha van rajta) köss testkábelt.

Ha az óra és a foglalatok között akkor meg pucold meg fémtisztára az órában a foglalatok helyét aztán kend be valamivel(mondjuk rézpaszta)

Komment

A töltésvisszajelző foglalatánál van egy test csatlakozás is, aminek a többi kis izzó testjéül is kellene szolgálnia (mivel az óra házához csatlakozik (csatlakozna) szorosan. Így a többi izzó csak +ot kap. Viszont mégsincs meg a kapcsolat az óra háza és a test saru között. Szemmel láthatólag is rengeteg az oxid a csatlakozásánál. Viszont nem szétszedhető, így nem lehet megpucolni, más megoldást kell találni.
              A spirálra nem támaszkodom, az szerintem nem az igazi megoldás (pláne hogy a hátsó csatlakozásánál agyonra zsíroztam ). Viszont az óra tartólemezének testre kötése jó ötlet, köszönöm!

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A töltésvisszajelző foglalatánál van egy test csatlakozás is, aminek a többi kis izzó testjéül is kellene szolgálnia (mivel az óra házához csatlakozik (csatlakozna) szorosan. Így a többi izzó csak +ot kap. Viszont mégsincs meg a kapcsolat az óra háza és a test saru között. Szemmel láthatólag is rengeteg az oxid a csatlakozásánál. Viszont nem szétszedhető, így nem lehet megpucolni, más megoldást kell találni.
                A spirálra nem támaszkodom, az szerintem nem az igazi megoldás (pláne hogy a hátsó csatlakozásánál agyonra zsíroztam ). Viszont az óra tartólemezének testre kötése jó ötlet, köszönöm!
                Igaz Pannónia, de egyre megy
                Szóval én anno kábelezésnél kihagytam egy igencsak fontos testkábelt. Azt ami a vázat köti össze a kormánnyal.
                Hiába a LED-es visszajelzők(amik igencsak érzékenyek a test hiányára) semmi probléma nem volt.
                Egészen addig amíg a kilométeróra el nem kezdett vacakolni, aztán akkor kiszedtem az agyon zsírozott-olajozott spirált, erre a visszajelzők megbolondultak, a fényszóró pedig még jobban pislákolt mint előtte.
                Nagy fejtörés, de sikerült rájönni a problémára.

Aztán az órát "megjavítva"(legalábbis akkor még azt hittem hogy csak a számlálója krepált be) már megnéztem spirál nélkül az óravilágítást. Illetve néztem volna...
                Ekkor átfúrtam a tartólemezét és egy kis M3-as csavarral ráfogattam egy testkábelt és lőn világosság.

Aztán az óra végleg feladta a harcot(szétporladt a spiáter) és azóta nincs működőképes kilométerórám

Komment

Aztán az óra végleg feladta a harcot (szétporladt a spiáter) és azóta nincs működőképes kilométerórám
                  És a speciálod? .
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    És a speciálod? .
                    Nem igazán fér össze a motor elektromos rendszerével...

(konkrétan akár mit csinálok vele összeszed minden zavaró jelet és nem hajlandó normálisan működni)

Komment

Vezérlőt nem lehetne máshova eldugni és csak az LCD-t előrevinni?

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Vezérlőt nem lehetne máshova eldugni és csak az LCD-t előrevinni?
                        Még rosszabb lenne a helyzet. A vezetékek antennaként működnek, szóval minél rövidebb kel mindenből.
                        A gond az, hogy a hall szenzort és a két hőmérőt nem igazán tehetem máshova, és hiába a minőségi árnyékolt vezeték, ide az is kevés...
                        (ha lekötöm a szenzorokat akkor alapjáraton működik a ketyere. Csak gázadásra kezd el mindenféle értéket mutatni, valamint ha megnyomom a kört gombját akkor újraindul a proci...)

Még egy megoldás lehet, amit majd egyszer lehet hogy kis is próbálok, méghozzá az, hogy a negatívot minden alkatrésznek külön vezetem el, aztán valahol az órán kívül, vagy legalábbis a legalsó lapon lesznek a ház és a nyák teliföldes részei összekötve egy kondenzátorral, vagy valamivel ami talán jobban szűri a zavart.
                        És persze sok-sok pici SMD kondenzátor, hogy minden alkatrész bemenete előtt legyen.

Aztán már csak az érzékelőkkel kell valamit kezdeni. A fő gond hogy ennek az árnyékolása is az óra test részére van kötve... Talán jobb megoldás lenne ha az árnyékolást a vezeték másik végén testelném, az érzékelőket pedig egy külön, 3. szál vezetékkel(ami szintén az árnyékolt vezetékben futna persze)

Csak ehhez újra kell tervezni az egészet, újra legyártani a nyáklapokat, szétszedni a meglévőt és ami használható azt áttenni az újba.
                        Szóval nem egyszerű művelet, időből meg elég kevés van...

A szobámmal is alig haladok, a motorommal meg szinte sehogy...

De legalább a műhelyben a levegőrendszert apámmal összeraktuk a két ünnep között(1 délután) és a kompresszort is gatyába ráztuk egy kicsit(még egy délután...)

Komment

És mi lenne ha nem vezeték hanem üvegszál vinné jelet?

Komment

És mi lenne ha nem vezeték hanem üvegszál vinné jelet?
                            Hát, ha az olyan egyszerű vóna
                            (és persze emberi áron meg lehetne oldani)

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Hát, ha az olyan egyszerű vóna
                              (és persze emberi áron meg lehetne oldani)
                              Miért is lenne embertelen ára? Egy 1,8m-es darab 6 dodó jelenleg :
                              http://www.amazon.com/gp/product/B005LJQMZC?keywords=fiber%20cable&qid=1451941359&ref_=sr_1_9&sr=8-9

A csati ellendarabját meg halott erősítőkből vagy számítógép alaplapokból ki lehet guberálni .

Komment

Miért is lenne embertelen ára? Egy 1,8m-es darab 6 dodó jelenleg :
                                http://www.amazon.com/gp/product/B005LJQMZC?keywords=fiber%20cable&qid=1451941359&ref_=sr_1_9&sr=8-9

A csati ellendarabját meg halott erősítőkből vagy számítógép alaplapokból ki lehet guberálni .
                                Nem is a "drót" a drága része a dolognak, hanem az adó és a vevő egységek
                                Pedig nem lenne rossz, akkor csak a betápokat kellene jó alaposan zavar szűrni, a többi "immúnis" lenne rá...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X