Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Viccek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

AKIK 1990 ELŐTT SZÜLETTEK, AZOKNAK KÖTELEZŐ VÉGIGOLVASNI - NAGYON IGAZ !!!"

Akik 1990 előtt születtek, azok valódi hősök, olyasféle igazi hollywoodi mindent túlélő fenegyerekek. De tényleg! Gondolj csak bele, akik 1990 előtt születtek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban, a gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak voltak, nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval. És mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem. Azért az nem volt semmi. Mi még csapból ittuk a vizet, és azt se tudtuk, mit jelent pontosan az ásványvíz.

MI NEM NAGYON UNATKOZTUNK, ha tehettük kimentünk játszani. Igen, ki! Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy mobil. Pláne nekünk, gyerekeknek! Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham. Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű egyenes ági rokona. Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért. Egyszerűen mi voltunk a hibásak. Sőt! Ha az erősebb elgyepálta unalmában a kisebbet és gyengébbet, az is rendben volt. Ez így működött és a szüleink nem nagyon szóltak bele ebbe sem.

ÉTKEZÉSI SZOKÁSAINK Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy MC-Donalds-on edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk csak az iskolai menzára.. És mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A, B, C, D és E vitamin, viszont Bedeko-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük, és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt.

VOLTAK BARÁTAINK! Olyanok, akikkel találkoztunk kint az utcán, a focipályán vagy a pingpong asztaloknál, vagy ha mégse, akkor egyszerűen becsengettünk hozzájuk és beengedtek minket. Nem kellet megkérdezni a szülőket. Sem a miénket, sem az övéket! Nem vittek és nem hoztak a szülők autóval... Mégis itt vagyunk. Nyakunkban lógott a lakáskulcs, mikor játszani mentünk, és nem ritkán fadarabokkal, botokkal harcoltunk, labdával dobáltuk egymást, mégis itt vagyunk. Nem ütöttük ki egymás szemét, a többi seb pedig begyógyult. Focizni is csak az állhatott be, aki tudott. Akkor még volt egy íratlan szabály, amit ma nehezen értünk már meg mi is: azt csináld, amihez értesz. Aki pedig nem értett a focihoz, pláne nem tudta rendesen kirúgni az ellenfél bokáját, az csak csalódottan nézhette a játékot a rácson túlról, vagy odébb állhatott, és más játékot, más játszótársakat kereshetett magának.

A SZERELMET nem brazil sorozatokból tanultuk, csak egyszerűen megéltük. Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után, úgy, mintha már sohasem akarnánk megállni.

HA EGY TANÁR nyakon vágott, nem szúrtuk le egy késsel, nem pereltük be és nem sírtunk otthon a szülőknek. Sőt! Ha lehetett, el se mondtuk. Ismertük a törvényt és ha vétkeztünk, szüleink nem álltak mellénk. Megtanítottak úgy élni, hogy tudjuk, mit jelent a KÖTELESSÉG, a BŰNTUDAT, a JÓÉRZÉS, a FELELŐSSÉG. Ismertük ezeknek a szavaknak a MÉLYSÉGÉT.

EZEK VOLTUNK MI! Hősei egy eltűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.

Komment

És ez nem vicc !.............

Komment

Köszi ez megmosolyogva is az igazságok tömör felsorolása!Talán még annyit mivel elég elevenek voltunk így a tanár ha " rábírt" bennünket a helyes viselkedésre nem mertünk vele otthon dicsekedni mert nem a tanárt hanem minket képeltek fel érte. De jól tették! Ezért lettünk Emberek!Most meg csodálkoznak,hogy mit megenged magának egy gyerek.Megöli szüleit mert nem vesz meg neki valamit.A naggyaink sem gondolkodnak el ezen.De mit beszélek mikor a sertésnek játékot kell tenni az ólba és lassan az fog levágni minket.Legelnünk kellene mert az az egészséges és kik ezeket hirdetik 50 éves korukban elhunynak!A mai öregjeink szalonnát és hagymát ettek igaz egy élhetőbb korban éltek mégha szerényen is de tudott volt mi az ,hogy Család és szeretet!

Komment

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          EZEK VOLTUNK MI! Hősei egy eltűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak.
          Ez igen!Ez már valami!!!!.....és még nem is említették a sok ólmot amit megkajáltunk az újságpapírba csomizott zsíros deszkával!Most meg csodálkozunk hogytúlsújunk van!!!!......na és az a néhány rozsdáa szög vagy drót(vagy mindkettő!)a talpunkban amit eltitkoltunk,félve a rettenetes Tetanusz inyitől!!.....és az úszni tanulás a Tiszában vagy vájogvető gödörben?!..........Ilyen még a legdrágább az életünk 897-ik részében is elrettentő lenne!Nem szólva a bringázás tanulásáról(főleg a motorozással való kacérkodásról!).......e.t.c...e.t.c.etc...!!!Még is Cool vagyok alig néhány alkatrészt kellett idáig kicserélni!!!!

Komment

Boldogan szaladtunk végig az utcán az első csók után,
            Meg szagolgattuk az ujjunkat. ( meg szagoltattuk a haverral )

Komment

No -no Mir-Mur miben is áztattad előtte az ujjad?Le ne írd!!, mert kitiltanak bennünketezt csak akkor ha tiszta!!

Komment

ezt csak akkor ha tiszta!!
                Azóta már megmostam ! ( meg az eső is esett )

Komment

Örülök, hogy ennyire tetszett mindenkinek. Bár én csak idéztem, és csak 89-ben születtem, de szerencsére elég sokmindenben részem volt a fent leírtak közül. Lógtam fejjel lefelé a betontalapzatú vas rakétamászókán, estem is le párszor, a mókuskerékről nem is beszélve, biciklivel sem keveset borultam, az "egészségtelen táplálkozásból" is kivettem a részem és nem telt el olyan nap, hogy ne lettem volna legalább egy órát a játszótéren a többiekkel. Bár fiatal vagyok a magam 25 évével és én annak a kornak csak a maradványait élvezhettem amiről az írás szól, azóta is rengeteget változott minden és nem vagyok meggyőződve arról, hogy a jó irányba.

Komment

Ezért jó a kis közösségünk hiszen találunk közös érdeklődési kört melyben a kor csak az esetleges tapasztalat miatt nagyszerű köreinkben!Nem számít a majdnem" 40 év a születési anyakönyveink dátuma között"az irány pedig a mélybe mutat az emberi kapcsolatokban!Legyünk mi az élhető különbségek!!

Komment

Le ne írd!!, mert kitiltanak bennünket
                      Én már nem merek megszólalni se.

Komment

Én már nem merek megszólalni se.
                        Azért remélhetően,a belénkvert morálunk,kordában tart bennünket.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Álltam a forgalomban, és a visszapillantó tükörben láttam, hogy egy rózsaszín motor közeledik, bőrnadrágos motorossal a nyergében.
                          Ez tényleg egy rózsaszín Harley-Davidson? Ez volt az első gondolatom, majd mindjárt utána az, hogy biztos meleg a tulaj!
                          Amikor elhúzott mellettem a motoros, észrevettem a hátán egy feliratot:
                          "Igen, ez egy rózsaszín Harley! Nem, nem vagyok az!"

Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	57.7 KB
ID:	139406

Egy 10 éves fiú megy az utcán. Egyszer egy hatalmas fekete motoros húz el mellette, aki azt kérdezi:
                          - Hé, kölyök! Nem akarsz menni egy kört?
                          - Nem. Mondja a fiú és tovább sétál.
                          A motoros ráhúz ismét a fiúra és azt mondja:
                          - Hé fiú, adok 10 dolcsit, ha felülsz a hátam mögé!
                          - Nem. Mondja a fiú türelmetlenül, és gyorsabban kezd gyalogolni.
                          A motoros nem adja fel és újra megkérdezi:
                          - Jól van gyerek, adok 20 dolcsit, és egy nagy zacskó cukorkát, ha felülsz a hátam mögé és csaphatok egy kört veled.
                          Erre a fiú, megfordul és dühösen rákiabál a motorosra:
                          - Nézd apa, vásároltál egy Hondát, most már menj akkor és vezesd!
                          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 febr. 28, 19:39.
                          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Bár jómagam 92-ben születtem, mégis úgy érzem a leírtak rám is igazak. Nem a gép előtt öltünk, hanem kint a szabadban csavarogtunk nagyokat a haverokkal. Biciklivel is estem akkorát, hogy azt hittem ott maradok még a kerék is kiflibe hajlott még is itt vagyok. Én örülök, hogy ilyen gyermekkorom volt, a mostaniakat meg sajnálom, hogy nem tudják értékelni ezen dolgokat.

Komment

Biciklivel is estem akkorát, hogy azt hittem ott maradok még a kerék is kiflibe hajlott még is itt vagyok.
                              Elmondom a saját legemlékezetesebb sztorimat. Lehet, hogy már korábban leírtam, de nem találom:

Kb. 8-10 éves voltam, mikor kölcsönvettem apám "egészes" (28"-as) női kerékpárját. Az ülést még nem értem föl rendesen, ezért a váz között tekertem. Mentünk a haverokkal, mint a szél és én villogni akartam a nagy bringával, ezért pipiskedve bár, de felültem az ülésre. Jött a kanyar és fékezni kellett volna. Csúsztam (volna) le a pedálra, de a klottgatyám - ez akkor divatos tornagatya volt - beleakadt az ülés szarvába úgy, hogy függve maradtam.

Kínomban inkább a járdaszegélyt választottam. Gondoltam, hogy az majd megállít. Na ebben legalább nem tévedtem. Igaz, hogy egy jó ideig kifelé tudtam csak fújni a levegőt, de megmaradtam. Sajnos a 8-as is az első kerékben.

Komment

l és én villogni akartam
                                12-13 éves voltam. Verseny bringa, csajok a padon. Gondoltam ,majd megtapsolnak egy jól kivitelezett " csendőrkanyaros "megállást. Jobb lábam a klipszbe, balt kivettem ,és fék ! Csak hát volt egy úthiba az aszfalton. átborultam jobbra, a csuklóm meg háromba. Hát nem sz@rtam be a röhögéstől. A csajok meg észre sem vették.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X