Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jön a szezon - tavaszi kesergéseink :)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    „elhelyezni” egy-két veterános kollégát
    Vagy nekiállni aláírást gyűjteni. Egyrészt eszembe jutott a TotalCar-féle B125, másrészt ma reggel 6-kor hoztam be az újságot félig kómásan, és ahogy meglóbáltam kirepült belőle egy A4-es lap - aláírásgyűjtő ív "Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés napirendjére tűzze a szigetközi Öreg-Duna-meder és a győri Mosoni-Duna-szakasz vízgazdálkodási megoldásainak megvitatását?" címmel.
    Persze ehhez nem ártana benyújtani működő, más országokból vett példákat is. Pl. a lengyel kollégánk (Piotrek) írta, hogy náluk papírok nélküli megtalált motort forgalomba lehet helyezni különösebb komplikáció nélkül. Az eltérések: más színű rendszám, muzeális minősítés feljegyezve a dokumentációba (kizárólag úgy állítható "hadrendbe", normál járműként nem), illetve külföldre eladni (exportálni) tilos. Ezzel elég sokan együtt tudnánk élni szvsz.
    Intrepid, Blackmumus és 3 további látogató kedvelte ezt.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Rendben ,gyűjtsünk aláírást! Hogyan lehet elkezdeni?

Komment

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Rendben ,gyűjtsünk aláírást! Hogyan lehet elkezdeni?
        Egy kis olvasnivaló ezzel kapcsolatban.
        És egy kevésbé nyers anyag Wikitől

Komment

Megtaláltam a tuti megoldást !!!! Alapítunk egy veterános motor sport egyesületet, minden járgányra ragasztunk egy rajtszámot, és mint versenymotor használhatjuk a forgalomban.
          Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2012 máj. 17, 22:21.
          -t5-, Intrepid és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Attól tartok,hogy nem lenne meg a kellő számú támogató.Fontosabb ügyek is zátonyra futottak.
            kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok
              En nem ertem hogy miaz a kmora allasvagy miert kell azt folirni a masik meg a muszaki es a biztositas akkor is kotelezo ha nem hasznalod a jarmuvedet es magan teruleten forgalom elol elzart helyen tarolod ? Itt taljanban fizeted az adot amit a teljesitmeny es a henger urtartalom alapjan van meghatarozva ha van az auton rendszam, amenyiben kozlekedni akarsz vele meg csinalod a muszakit meg kotsz ra biztositast. De peldaul muszakin nem kerik a biztositast.

Komment

mir-mur kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Megtaláltam a tuti megoldást !!! Alapítunk egy veterános motor sport egyesületet, minden járgányra ragasztunk egy rajtszámot, és mint versenymotor használhatjuk a forgalomban.
                  Úgy néz ki az lassan tényleg járható út lesz. Már látom is a verseny-P10-esem alkatrészeit csoportba rendeződni a pince legsötétebb sarkában...

St.Z.350 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Attól tartok,hogy nem lenne meg a kellő számú támogató.Fontosabb ügyek is zátonyra futottak.
                  Egy népszavazásnyi - 200.000 - embert tényleg nehéz lenne összeszedni (lehetetlen), így szerintem az nem is lehet cél. Az sokkal elérhetőbben hangzik, hogy csak rávenni a kormányzatot, hogy beszéljenek róla, azaz megvitassák a parlamentben mint napirendi pont. Ehhez kevesebb is elegendő, emlékeim szerint a B125-höz 50.000 ember aláírását szedték össze.
                  Megpróbálok ügyvéd és/vagy ügyvédnek tanuló ismerőseimmel utánanézetni, hogy hogyan lehetne a legkevesebb aláírással hatni a járműves szabályokat meghozókra. Vagy esetleg aláírások nélkül.

movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Sziasztok
                  En nem ertem hogy miaz a kmora allasvagy miert kell azt folirni a masik meg a muszaki es a biztositas akkor is kotelezo ha nem hasznalod a jarmuvedet es magan teruleten forgalom elol elzart helyen tarolod ?
                  Azért jegyeznek fel mindent, mert azt feltételezik a tisztelt közlekedőkről, hogy akinek járműve van, az egyből csalni is akar vele. Valljuk be ez idehaza nem teljesen alaptalan feltételezés...
                  A biztosítás kötelező ha a motor nincs kivonva a forgalomból, az összes többi nem. A probléma a tulajdonjog igazolása körül van általában: ha nincs egyértelműen meghatározható tulajdonos, akkor onnantól a hivatalos álláspont szerint nincs lehetőség forgalomba helyezni.
                  -t5- kedvelte ezt.
                  There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    En nem ertem hogy miaz a kmora allasvagy miert kell azt folirni
                    Pont a km álláson gondolkodtam a minap, hogy most van benne X km, ha felújítom a géppel együtt a km-órát is, vagy veszek bele egy felújítottat, ami mondjuk 0km-es, és azzal megyek el a vizsgára, akkor ahhoz mit szólnak? Mert vizsgán is felírják a km-t, meg most is felírták, amikor átírattam.

Közben rájöttem, azt mondom, hogy annyit tologattam a garázsban. hogy "átfordult" a km számláló!
                    Utoljára szerkesztve a következő által: Intrepid; 2012 máj. 18, 06:31.
                    -t5- kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      igaz, én a Mozaik utcába járok
                      Movisz kolléga meg gondolom Triesztbe.

Szerintem ezen a km óra állás rögzítésen ne törjétek a fejeteket, nyilván nem a P10-es Pannóniák és TS MZ-k éves futása a lényeg. Nem tudom, hogy pontosan mi miatt rögzítik, mindenesetre jó, hogy rögzítik. Sok mindenre lehet használni ilyen statisztikákat. Egyébként zöldkártya vizsgán is mindig rögzítették, amíg volt.
                      -t5- és soveny kedvelte ezt.
                      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Komment

Én sem tudom, miért rögzítik, de, hogy figyelik a statisztikát, az biztos.
                          mert kíváncsiak
                          bár értelme nem sok van, hiszen semmi nem korlátozza, hogy kicseréld, vagy javítsad a kmórát, arról nem is beszélve, hogy a garázsodba is tologathatod kilométereket, -ahogy előttem már megjegyezték- ha úri kedved úgy tartja, és így igazából túl sok következtetést (akár úthasználatra vonatkozóan) nem lehet levonni belőle.
                          lehet, hogy a következő az lesz, hogy egyedi azonosítót is kap majd a beszerelt kmóra...? vagy ne adjak tippeket? a vége nehogy az legyen, hogy fődarab lesz az is

azt mondják az információ hatalom - sok apró infó egy helyen. lehet csak ennyi a km feljegyzésének az értelme

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            hiszen semmi nem korlátozza, hogy kicseréld, vagy javítsad a kmórát
                            Több, mint 3 millió gépjármű van Magyarországon. Ebből igen kevésnek cserélhetik ki a km óráját. Ne veteránba gondolkodjatok.

bár értelme nem sok van
                            Valójában rengeteg értelme van. De nyilván nem a felhasználók (értsd: tulajdonosok) számára. És nem is a vizsgabiztosok számára.
                            Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Én sem tudom, miért rögzítik,
                              Azért rögzítik, hogy egy kicsit visszaszorítsák a visszaéléseket, ami az óra tekergetésekből származik!
                              Én még a használtautó kereskedőket is kötelezném az óraállás rögzítésére, a régi tulajdonos jelenlétében, aláírásával együtt. Mivel aki beadja az autóját, motorját, stb. a kereskedésbe, amint kiteszi a lábát, máris tekerik az óráját, és nem előre!

mert kíváncsiak
                              bár értelme nem sok van,
                              Akkor tényleg nincs, ha a következő műszakin már nincs rögzítve az előző!

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Valójában rengeteg értelme van. De nyilván nem a felhasználók (értsd: tulajdonosok) számára.
                              De bizony!
                              Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 máj. 18, 21:41.
                              A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                és nem előre!
                                és ha előre rövidebb?...
                                -t5-, Intrepid és soveny kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X