Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kémleljétek az eget!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Kémleljétek az eget!

    Szervusztok Barátaim!

    Sok éves megfigyelésem szerint,a madarak "szuperszónikusai",a fecskék 28 hétig vannak távol hazánktól.A 28 hét eltelt és napokban mérhető az,az idő,hogy ismét elkápráztassanak minket,cikázó repülésükkel és a fülnek oly kedves csivitelésükkel.Kérlek benneteket,ha még oly kedves is számunkra a technika,melynek művelésébe,talán el is feledkezünk néha,a természet adta egyéb gyönyörűségekről,-de a napokban kémleljétek az eget és ha sikerül egy-egy fecskét látni,-tekintsetek rá tisztelettel,hisz nagy utat tett meg,-a "hűség útját"!

    Meglehet,elszaladt az idő a hátam mögött és talán másra is figyelek már,mint-hogy,kotyog e valami kütyü,vagy túlfolyik a karburátor és egyéb technikai malőrök,de ami örök az a természet,ezért tiszteljük,figyeljük és óvjuk azt!

    Üdvözlettel:Che

    #2
    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Meglehet, elszaladt az idő a hátam mögött és talán másra is figyelek már, mint-hogy, kotyog e valami kütyü, vagy túlfolyik a karburátor és egyéb technikai malőrök, de ami örök az a természet, ezért tiszteljük, figyeljük és óvjuk azt!

    Üdvözlettel:Che
    Sziasztok!
    Elgondolkodtatott az általam igen tisztelt Che ember! A "bezzeg a mi időnkben" korszakban rengeteg fecskét láttunk a magasfeszültségű vezetékeken, az ereszek alatt és egyéb lehetetlen helyeken. Én mostanában illetve a közelmúltban azt tapasztaltam, hogy egyre kevesebb van belőlük. Pedig hányszor hallottam gyerekkoromban a nagypapámtól, hogy milyen jó meteorológusok ezek a nagy csapatban repkedő kis állatok. (arra már nem emlékszem, hogy mi történt ha alacsonyan, netán magasan vagy "háton" repültek, de a 'grószfater' az nagyon figyelte a mozgásukat és rendszerint bejött a megállapítása másnapra)
    Csak ennyit akartam hozzáfűzni Che írásához, de most az is foglalkoztat, hogy a Pataki Zita mit mond a hétvégére és elővegyem e a Motoromat. Kár, hogy a nagypapám is "eltűnt" és a fecskék is. Marad a Zita, hát Ő sem utolsó.....meteorológus!

    "Aki" nem ismerné fel Ö nem a Zita, de ez is egy szép dal a fecskékről Kovács Katitól.
    Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 ápr. 12, 16:10.
    sepy, apacsavo és Che kedvelte ezt.
    A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

    Komment


      #3
      Elteltek a hetek Komám!!!!Lassan megjön már a jó idő,mármint a motorosokra!Körözgetek az öreglánnyal de még szoros nagyon,melegszik rendesen!Valaki azt javasolta hogy tegyek bele Stil olajat az jó a bejáratáshoz!Mit szólsz? Néztem a fecskéket is de én bizony egy darabot sem láttam!!!
      Che kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        -t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Sziasztok!
        Elgondolkodtatott az általam igen tisztelt Che ember! A "bezzeg a mi időnkben" korszakban rengeteg fecskét láttunk a magasfeszültségű vezetékeken, az ereszek alatt és egyéb lehetetlen helyeken. Én mostanában illetve a közelmúltban azt tapasztalom, hogy egyre kevesebb van belőlük. Pedig hányszor hallottam gyerekkoromban a nagypapámtól, hogy milyen jó meteorológusok ezek a nagy csapatban repkedő kis állatok. (arra már nem emlékszem, hogy mi történt ha alacsonyan, netán magasan vagy "háton" repültek, de a 'grószfater' az nagyon figyelte a mozgásukat és rendszerint bejött a megállapítása másnapra)
        Csak ennyit akartam hozzáfűzni Che írásához, de most az is foglalkoztat, hogy a Pataki Zita mit mond a hétvégére és elővegyem e a Motoromat. Kár, hogy a nagypapám is "eltűnt" és a fecskék is.
        Azt nem mondta a nagypapa,hogy amíg lószar van veréb is van?

        Komment


          #5
          madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Azt nem mondta a nagypapa, hogy amíg lószar van veréb is van?
          Biztos mondott ilyesmit is, sőt talán olyat is, hogy "ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna", de a fecskékkel kapcsolatban egyiket sem tudtam ide fűzni, se a lószart se a verebet!
          sepy, apacsavo és 4 további látogató kedvelte ezt.
          A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

          Komment


            #6
            -t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            arra már nem emlékszem, hogy mi történt ha alacsonyan, netán magasan vagy „háton” repültek
            Ha jól emlékszem, akkor amikor jön az eső, akkor a bogarak alacsonyan repülnek, a fecskék pedig azokat próbálják levadászni, vagyis ha jön az eső a fecskék alacsonyan repkednek(, de lehet, hogy pont fordítva?)!
            -t5-, soveny és Che kedvelte ezt.

            Komment


              #7
              t 5!!!Nálad a pont!!!.........no de fiatalság bolondság!Olyanok mint a "verebek"csivitelnek-csivitelnek no de hozzá szokik az ember!!!

              Komment


                #8
                Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                a bogarak alacsonyan repülnek, a fecskék pedig azokat próbálják levadászni, (, de lehet, hogy pont fordítva?)!
                Így "megollózva" a hozzászólásodat, az jutott eszembe, hogy mire nem vetemednek azok a "vadászó bogarak".
                A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

                Komment


                  #9
                  Nekem a disznóólba minden évben beköltözik egy fecskepár és költenek .Saját maguk csinálták a fészket .Ezt csak azért írtam , mert a volt kollégám már évek óta kísérletezik különféle mesterséges fészkekkel és egyszerűen nem költöznek bele ,pedig végigrakta ilyenekkel az eresz alját.( Lehet azért ,mert neki nincs disznója .)
                  Tavaly három kis fecske nevelkedett nálam .

                  Komment


                    #10
                    ma korán kelt a mama, mert vendégjárás lesz nálunk, és készülődik, így hiányérzetem támadt és én is felébredtem. még félkómában botorkáltam ki az ágyból, és idén először olyan madárfütty-koncert fogadott, hogy szinte megszámlálni sem lehetett mennyien vannak. visszavonhatatlanul jön a tavasz, tessék elővenni a motorokat, és felkészíteni a szezonra!

                    Komment


                      #11
                      Szervusztok!

                      Április 14.-én láttam az idén az első Fecskét cikázni az égen és sajnos azóta sem túl sokat,talán 7-8 -at.Ma gyönyörű idő volt itt Orosházán,felnéztem az égre és két Fecskét sikerül látnom,párban repülni,majd egy kicsit később még egyet,-ugyanakkor a látómezőmben hét repülőgép húzta a kondenzcsíkot,-melyből elmosódottan még tizenkettöt számoltam,-szomorú dolog ez.

                      Üdvözlettel:Che

                      Komment


                        #12
                        Szervusztok!

                        Nálunk sajnos nem látni egyetlen fecskét sem még.

                        Az vigasztal, hogy a gerlék és a feketerigók nagyon élvezik a napsütést és fészket raknak a kertünkben. Meg talán egy pár kerti rozsdafarkút láttam a barackfán. És ezek a jószágok folyamatosan dalolnak amióta jó idő van.
                        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

                        Komment


                          #13
                          Sajnos családi tragédia történt az egyik fecskecsaládomnál. Már etették a kicsiket, mikor valami kirabolta a fészküket. Mivel a fészek fejmagasságban van a teraszomon, sajnos a gonosztevő belekapaszkodott a fészekbe, és letépett belőle egy darabot.
                          De az élet fecskééknél is megy tovább, és néhány nap alatt újra felépítkeztek.
                          Click image for larger version

Name:	20120616397.jpg
Views:	1
Size:	180.7 KB
ID:	131311Click image for larger version

Name:	20120616395.jpg
Views:	1
Size:	173.2 KB
ID:	131312Click image for larger version

Name:	20120616391.jpg
Views:	1
Size:	173.5 KB
ID:	131313

                          Komment


                            #14
                            Tegnap a 3D nyomtatás témában (hol máshol) megemlékeztünk a fecskék gyülekezéséről.
                            Nos, az a kevés fecske, akik még laknak a környéken, az elmúlt hetekben sokat gyakorlatoztak délutánonként. Összeverődtek, repkedtek a környék felett, időnként mindenki levált a saját fészkénél, majd ismét csatlakoztak. Begyakorolták a következő tavaszi érkezést .
                            Tegnap délután szomorúan tapasztaltam, hogy nagyon nagy a csend, már nem cikáznak a kertünk felett, ők már elindultak a nagy útra

                            - - - Updated - - -

                            mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            De az élet fecskééknél is megy tovább, és néhány nap alatt újra felépítkeztek.
                            Kb. 2 éve -természetesen akaratlanul- hozzásegítettünk egy szarkát a fecskefészek kirablásához.
                            Ugyanis, hogy a teraszt ne piszkítsák össze, kakifogó deszkát szereltünk fel a fészek alá. Erre pedig kényelmesen fel tudott ülni a szarka . Szóval, ha ilyesmi védőberendezést terveztek, ezt is vegyétek figyelembe.

                            Komment


                              #15
                              Szervusztok!

                              Jelentem a fórum "fecske frakciójának",hogy ma a levegőben a látótermben,nagyobb mennyiségű fecskéket láttam repdesni.Sajnos én is úgy érzem,hogy ezek az idei évre,már a búcsú napjai és csak jó utat kívánok nekik,az oda és a visszaútra is.Múlóban a nyár,megint öregedtünk egy évet és készülhetünk a télre,viszont jövőre is lesz tavasz és remélem fórumtalálkozó is,melyre nagyon jó vissza emlékezni,-nagyon jó volt.

                              Megemlítem,hogy mostanában egy bagolypárt figyelgetek,akik alkonyat táján leszállnak a kertünkben valamelyik fára és egyáltalán nem mutatkoznak félénknek,-jópofák,ha beszélünk feléjük mókásan mozgatják a fejüket jobbra-balra.

                              Üdvözlettel:Che

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X