Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kémleljétek az eget!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #46
    250 lepcsofok meg meg valami kis emelkedo ,Ebbol a fajta fabol egyebkent hajokat epitenek elegge ertekes en is gondolkodtam valami megoldason de nem jott be semmi hasznalhato otlet

    Komment


      #47
      movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      en is gondolkodtam valami megoldason
      A lépcső lejt. A farönk gurul. Mi a kérdés?

      Komment


        #48
        Mi a kérdés?
        ..........P.L: Arany után szabadon:Gurul a nehéz cédrus!Ki tudja hol áll meg?
        Hol áll meg és kit hogyan talál meg!..........ajaj!

        Komment


          #49
          SzervuszMovisz!


          42 évgyűrűt számoltam meg azon a képen lévő fán,melyen fűrésszel dolgozik valaki.Elnézve a fa metszetét,nem látszik rajta betegség,de ettől még lehetett vele gond.Kár ezekért a gyönyörű fákért,szépek lehettek.Nem tudom mint faanyag mekkora értéket képvisel,de ha több ezer Euró,meggondolandó lenne a leszállítása.

          Úgy gondolom,minimum kellene 3 ember,szükséges lenne továbbá 2db. racsnis vonszolóra,a lejtőkhöz,további 2db.ra az emelkedőkhöz.Úgy gondolnám,hogy a levágott tuskókat körbevenném drótkötéllel,esetleg valamilyen erős lánccal,melybe akasztanám,a racsnis vonszoló egyik felét,majd a másik felét a leszállítandó faderékhoz rögzíteném.A faderék mindkét végét vonszolnám,így nem tudna elszabadulni,a "hajóágyú".A faderékba bele kellene csavarni,valamilyen állványfagyavarokat,melynek kiálló része szemmel van ellátva,melyekhez lehetne rögzíteni a vonszolót,ha nagyon nem akarna mozdulni,vágnék alá,egy rönkfát,mely mint görgő funkcionálna,de csak egyet,a súlypont elé.Használnék még valamilyen biztosító kötelet,olyan minden esetre,mely 2m-nél nem engedne,egyszerre több elmozdulást.Természetesen szükséges lenne még jó erős feszítővasakra is (spájszer),hogy igazítani lehessen és szabályozni a mozgást.A sok ember azért nem jó egy ilyen akciónál,mert igen balesetveszélyes munka az ilyesmi és,ha nincsenek szinkronban az emberek könnyen jöhet a baj.

          A fenti agymenésemet ne vedd okoskodásnak,csak úgy elgondolkodtat,van egy szép és értékes fa,mely élt több évtizedig,valaki úgy döntött ki kell vágni,hogy milyen okból azt nem tudom,de lehet,hogy zavarta a kilátást?A fa mint anyag tovább élhetne,hasznosulhatna,mint bútor,hangszer,vagy akár hajó,ezzel ellentétben,ha ottmarad,az enyészeté lesz.

          Természetesen,tudom,hogy a dolgoknak van anyagi oldala is,megéri e,vagy sem?

          Üdvözlettel:Che

          Komment


            #50
            Mindent meg lehet oldani:
            http://upload.wikimedia.org/wikipedi...%282008%29.jpg


            De ha elég kivágott fa lenne ott hogy megérje gondolom az elszállításáról(és érékesítéséről) is gondoskodtak volna valahogy így:
            https://www.youtube.com/watch?v=tx4JJU9hgrc

            Komment


              #51
              Természetesen,tudom,hogy a dolgoknak van anyagi oldala is,megéri e,vagy sem?
              Még szerencse Józsi bátyám, hogy a dikmányok vagy nem tudnak olvasni, vagy nehezen tudnák követni ezt az egyébként logikus leírást. Persze lehet, hogy ők már valami módon elvitték volna onnan.


              Leírom, hogy nálunk a Dél-Alföldön hogyan lopják a nagy hengeres bálát. Egytengelyes utánfutót háttal elétolnak. Hátsó platót lenyit, utánfutót rúdjánál fogva addig emel, míg a hátulja le nem koppan. Két ember a bálát addig felgurítja, amíg egy kicsit a platón van. Vonórudat lenyom, bála gurul. Vonófejre felakaszt, platót becsuk, bálát lekötöz, padlógáz.

              Max 5 perc és három ember.

              Komment


                #52
                CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Persze lehet, hogy ők már valami módon elvitték volna onnan.
                Simán! Tavaly a városüzemeltetés ifjította az öreg fákat az egyik sétányon. Éjszaka arra jártam, és a dolgos emberek gőzerővel munkálkodtak a faanyag eltakarításán. A levágott anyagból másnap reggelre csak a gallyak maradtak

                Másik sztori, egyszer a 2. emeleten fürdőszobát újítottunk, vörös fejjel, dülledő erekkel nagy nehezen kitettük a külső folyosóra a régi öntöttvas kádat. Kb. 5 perc múlva kopogtattak az ajtón: "tezsókám, kell nektek még az a kád, mee vinnénk a vasba". Na akkor örültem nekik De hogy miként szúrták ki hogy ott van a 2. emeleten a folyosó végében egy friss anyag, a mai napig nem értem. Vagy megérezték a vas szagot?
                Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 márc. 09, 14:45.

                Komment


                  #53
                  Vagy megérezték a vas szagot?
                  Bizony megérezték! Sőt megérzik az alut és a rezet is, de ez mind semmi mert külön is tudják választani egymástól. Bizony ám....

                  Komment


                    #54
                    A fához! Nem tom miért nem viszik el?Lehet hogy nem is szabad! Nálunk a természet védelmi területen kidőlt vagy kivágott fákat ott kell hagyni!Nem szabad elvinni!
                    A ,,vás"-hoz! Vazze!!!Kidobjátok az öntöttvas kádat?????????????!!!!!!!!!!!Amikor építkeztem direkt fel kutattunk egyet és újra zománcoztattam!Még egy ilyet többé nemigen kapsz!Ezek a lemez(vagy műanyag!)vackok a közelükbe sem érhetnek!.........(szerintem!)

                    Komment


                      #55
                      Haverék hasonlóan jártak a káddal, kitették a ház elé, kb 5 perc múlva már szólt is a csengő, aztán megkapták a választ hogy vigyék, rá pár percre megint egy másik "csapat" felderítője

                      De itt Borsodban így megy ez. Egyszer kiraktam este a kuka mellé egy szétrohadt centrifuga házat, vagy fél óra múlva viszek még le szemetet, hát az addigra már eltűnt. Pedig akkoriban még nem is sokat járkáltak erre a környékre.

                      Komment


                        #56
                        újra zománcoztattam!
                        Ugye nem a híres,fóliaként leváló kádfestékről beszélsz?
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                        Komment


                          #57
                          Lefele is lepcso meg ott a tenger es ezen a partszakaszon nagyon sekely a viz es sziklas.Egyebkent erdekessege a helynek
                          ,hogy tobb szaz evvel ez elott csinaltak egy teraszos rendszert ami meg most is ugy all ahogy azt elterveztek es kiviteleztek A falak es treraszok magassaga 8-10meteresek auto maretu kovekbol vannak az aljan Egy vizfolyam levezetese es a terraszok muvelesehez szukseges vizellatast ulepito medencekkel,csatornakkal es egy nyitott viz vezetek rendszerrel lattak el ,annak idelyen.Mivel deli fekvesu itt telen is muveltek salatafeleket stb.Miutan elkezdtek ide hazakat epiteni modern csatornarendszert kiepiteni stb.a viz termeszetesen ala mos mindent azota eruzios az egeszzona csuszik lefele az ilyen nagy meretu fak elhalnak es veszelyesse valnak igyhat ez a veguk "Stihl furesz"

                          Komment


                            #58
                            Szervusztok!


                            Akkor az én olvasatomban és értelmezésemben,a libanoni cédrusok és azok környezetének a története,egy szomorú eset.Építettek az ősök,egy jól hasznosítható teraszos édent,mely a jó fekvése miatt,a téli időszakban is el tudta látni,a szűkebb környezetét tápláló zöldségekkel,a korabeli technológiát betartva.A fejlődés folyamányaként,tele lett építve minden,-mintha máshol nem lett volna hely építeni és,ha már építenek akkor jó sokat,no és természetesen a kommunális hálózatok,-azután a természet visszahódítja a maga területeit,azt mondja,-ember elég volt a mohóságodból.Amennyiben a növényzet irtása tovább fog folytatódni,lassan a házak is a tengerbe csúsznak,mert semmi nem lesz ami kösse a talajt,hiába vannak autó nagyságú kövekből kialakítva a teraszok,ha az alapjuk föld.

                            Rohamosan közeledik a tavasz,melynek biztos jele,hogy a Tökös névre hallgató kandúrom,napjában csak egyszer jelentkezik enni.Hiába pofázok neki,hogy ne nősülj meg mert,ha nem sikerül a házasság,úgy jársz mint sokan,-elfogysz mint a gyertyaláng.Hiába az ösztön nagy úr,-mondom én ezt tapasztalatból,-bár már eléggé nyugodt vagyok,inkább a múltra emlékezve.

                            Üdvözlettel:Che

                            Komment


                              #59
                              Szervusztok!


                              Határtalan örömmel jelentem,hogy ma 12h28'-körül,a látómezőmben 100%-os biztonsággal fecskét láttam cikázni az égen.A fenti hír azt jelenti,hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz,-örüljetek hát!

                              Üdvözlettel:Che

                              Komment


                                #60
                                Hú de vártam már ezt a hozzászólást.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X