Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kémleljétek az eget!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #91
    A héten elvonultam kicsiny országunk egyik távolibb, borsodi szegletébe, rögtön a Tiszakeszi találkozó után, folytatván a kikapcsolódást és egy cseppet kiszakadni a mindennapok zajából. Örömmel láttam hogy nem mindenütt olyan siralmas a helyzet fecske-ügyben, mint mifelénk.
    Különösen Che, Józsi bátyám figyelmébe ajánlva:
    Click image for larger version

Name:	DSC00526.jpg
Views:	1
Size:	189.5 KB
ID:	149438Click image for larger version

Name:	DSC00525.jpg
Views:	1
Size:	186.1 KB
ID:	149439
    üdv.: Dongós

    Komment


      #92
      Szervusztok!

      Beköszöntött az ősz és már egy pár napja fűtünk is,-igaz még csak a lakásban,mert a műhelyben jól felöltözve és mozogva nem lehet fázni.Nagyon "nem szeretem" idő van,rengeteg a csapadék,minden nyirkos és átázott,-szóval olyan kif.ngásra való,szomorú évszak ez számomra.

      A fecskék már egy hónapja elmentek és nagyjából még 24 hétnek kell eltelnie,hogy ismét láthassuk őket.Hullik a dió és gyakran kell gyűjtögetni a földről és elhelyezni szárításra valahol a kazán közelében.Aki diópácot akar készíteni,most van alkalom összegyűjteni a hozzávaló alapanyagot,a receptről már született írás valamelyik hozzászólásomban,-úgy egy hónapja.

      Nagy madárvonulást nem tapasztaltam,-néha hallani a vonuló darvak kurrogását,de igazán csapatostól vonulni nem láttam még őket az idén.

      Ami egy kis szint hozott az utóbbi napok szürke egyhangúságában,csak annyi,hogy visszajött a nyaralásból a használaton kívüli kémény tetejére a tavaly télen is itt telelő macskabagoly.Éjszakára eltűnik valahova,de egész nap ellehet vele "beszélgetni",-ha szólok hozzá nyújtogatja a nyakát és billegteti a fejét,meglehetősen mókás,de esze ágában sincs elrepülni.

      A bagoly azonban csak bagoly,szép madár,de még fecskepótló,pótfecskének sem válik be,de azért most ennyivel kell beérni.

      Üdvözlettel:Che

      Komment


        #93
        Mi tegnap a vadlibákat láttuk húzni dél felé, de igen nagy csapatban ám. Nagyon jól néztek ki alulról szemlélve az alakzatot.
        De sajnos ez is az ősz jele.

        Komment


          #94
          Egy hete gólyákat láttam " költözni " csapatokban Rakamaz felett !

          Komment


            #95
            Mi tegnap a vadlibákat láttuk húzni dél felé
            És már Szadán? Vagy még Ózdon?

            Komment


              #96
              Még Ózdon vagyunk, de már csak testileg. Lelkileg már Szadán. Na jó hétvégente fizikailag is. Nagyon várjuk már a költözést, de csak nyáron jön el, ha a gyerkőcöknek vége a sulinak.
              Ezerrel csinálom a műhelyt, ami miatt nincs túl sok időm mostanában a fórumra ( kicsit nézzétek most el nekem), viszont egész jól állok vele ahhoz képest hogy szinte egyedül csinálgatom.
              Múlt hét végén raktuk fel rá a gerendákat. Kezd épület formája lenni neki.
              Nagyon jó lenne ha még az idén rá tudnám tenni a tetőt. Akkor nagyon meg lennék elégedve, és egy picit megpihenhetnék, mert már jó lenne egy kis szünet.
              Na de előbb-utóbb elérkezik a költözés is, és mostanában csak ez az egy cél lebeg a szemem előtt.

              Komment


                #97
                Múlt hét végén raktuk fel rá a gerendákat.
                Nem is tudom....mintha......valahol láttam volna,egy ütőképes tetőfedő brigádot!!!!!
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                Komment


                  #98
                  Nahát ez az,csak a hívás hiányzik és akkor megpróbálunk összeszerveződni és menni.Jó lenne még a nagy hidegek előtt,mert most még tűrhető az idő,csak ez a sok eső ne lenne.

                  Nekünk most sok gondunk van,-a Párom nagy valószínűséggel műtét előtt áll,-most folynak a kivizsgálások és nem tudom még mi lesz az eredmény és a döntés.A fentiek miatt nem biztos,hogy részt tudok venni,de ha be tudom szorítani,-rám számíthattok.

                  Valahogy azt érzem,-"menni kéne,menni kéne,-tra-la-la-la"..

                  Üdvözlettel:Che

                  Komment


                    #99
                    mintha...valahol láttam volna,egy ütőképes tetőfedő brigádot!!!
                    ..amihez valószinűleg én is tudnék csatlakozni...

                    Komment


                      Köszönöm a felajánlást, nagyon jól esik.
                      Hétvégére terveztem a szerkezet belécezését, de öcsém azt mondja a lemezeket már nem nagy valami felcsavarozgatni, hisz azok méretre vannak gyártva nem kell szinte semmit se szabni. Még az is megeshet hogy felkerül a cserepeslemez hétvégén. Mondjuk ez annyira jó volna hogy el sem merem hinni. Meglátjuk.
                      Józsi bátyám! A párodnak pedig mielőbbi gyógyulást vagy javulást, vagy valami ilyesmit kívánok, és remélem nem túl komoly a dolog.

                      Komment


                        Kedves Sintérné és Sintér!

                        Nekem meg jól esne segíteni,-mert megérdemlitek.Soha nem felejtem el azt az önzetlenséget,amikor úgy meg lett pakolva a Wartburg a mások dolgaival,a búcsú pillanataiban,hogy ült a hátulja,-de Ti azért vittétek zokszó nélkül.Úgy ismertelek meg Titeket,mint közösségi embereket,akik maradéktalanul képesek alárendelni az egójukat egy közös célért.Napjainkban ritka dolog ez,mert minden csak az önmegvalósításról szól,pedig bennünket a szüleink valósítottak meg és a neveltetésünk,a tizedik életévünk elmúlásával,-gyakorlatilag be is fejeződött.Az évek múlásával és az élettapasztalatok halmozásával,természetesen sokat változik az ember,de amit az első tíz év alatt kapott a szülőktől,az elkíséri a sírig.

                        A Ti szüleitek,minden valószínűség szerint jó emberek voltak,-mert belőletek is az lett.

                        A fórum közösségének nevében én nem nyilatkozhatom,de ha segítségre van szükségetek,-legyen az tető,vagy költözködés,akkor tedd félre a szerénységed és fordulj a közösség felé,mert úgy gondolom többen is szívesen mennénk.


                        A párom epekő műtét előtt áll,amit tulajdonképp egy teljesen más eredetű fertőzés kapcsán mutattak ki.Már egy másfél hónapja annyi kivizsgáláson ment át,hogy az egy lónak is sok lenne.Tegnap reggel pl. gyomortükrözés volt,alig aludt szegénykém,-és lássatok csodát,amikor kijött a tükrözés után,-mosolygott.Reggel megyünk a sebészetre,hogy a műtét időpontját egyeztessük,de valahogy még egy neurológiai kivizsgálásnak is lennie kell,a jobb kéz remegése miatt.
                        Amikor összeházasodtunk,-megfogadtuk a kitartást egymás mellett jóban és rosszban,-úgy tűnik a jó lassan elmúlik és most következik a rossz,-de ebben is ki kell tartani,-nem kötelességszerűen,-hűségből és szerelemből.

                        Üdvözlettel:Che

                        Komment


                          A gyomortükrözés utáni mosoly teljesen természetes. Annak szól, hogy vége van. Odabent pedig nem is sokkal előtte teljesen végzetesnek tűnt minden...
                          A párodnak kitartást és mielőbbi felépülést kívánok!

                          Komment


                            - - - Updated - - -

                            úgy tűnik a jó lassan elmúlik és most következik a rossz,-de ebben is ki kell tartani,
                            Apukám is a múlt hónapban esett epehólyag műtéten, előtte kétrét görnyedve többször is bevitte a mentő a görcsök miatt. Ekkor mondta, hogy lejárt róla a garancia, mostmár kezdenek a bajok előjönni. De egy hónap alatt majdnem nyom nélkül eltűntek a hegek, és nyoma sincs a fájdalmaknak. Kívánom, hogy nálatok is ilyen gyors javulásról, és felépülésről lehessen egy hónap után beszámolni.

                            Komment


                              Szervusztok!

                              Köszönöm a jókívánságokat és remélem sikeres lesz a műtét.Ma kaptuk meg a műtéti időpontot,ami november 4.-én lesz.A párom igazán bátran viselkedik,én csodálom érte.Nála nem jelentkeztek epegörcsök,csak egy fertőzés kapcsán hasi ultrahanggal mutatták ki,a kövességet.A háziorvos azt tanácsolta operáltassuk ki,mert amennyiben elindulnak a kövek az epecsatornába és eldugítják az epevezetéket,vagy a hasnyálmirigy vezetékét,-akkor már nem kérdezik,hogy akarod e műttetni,vagy sem,-mert akkor már kötelezően bicska van és nem biztos,hogy nem maradnak vissza komplikációk.

                              Üdvözlettel:Che

                              Komment


                                Józsi bátyám!
                                Kívánunk az előttem szólókhoz hasonlóan kitartást és mihamarabbi gyógyulást a párodnak. Szorítani fogunk érte.
                                Ma hajnali írásod nagyon jól esett, picit el is érzékenyültünk majdnem a párommal. Mit mondhatnék, köszönjük.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X