Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kémleljétek az eget!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #61
    Én is kémlelem az eget --de csak annyi sok repulőt látok , hogy elképesztő . Hogy rohadna le mind onnan ahogy vannak . Ezeket nem b...szogatják az emissziós értékkel . Egy nagyobb gép annyi üzemanyagot éget el egy menetre , mondjuk USA ba oda -vissza , mint mondjuk Debcen összes járműve egy év alatt . Aztán , hogy az utak fele értelmetlen emberi gyarlóság , az hétszentség . Csak hogy az ebayon megrendelt s...rdarab már holnap akedves vevő asztalán legyen . Ahelyett , hogy hetente 1 szer teleraknának egy gépet aztán úgy közlekedne .
    Most meg hogy felszabadították az utvonalakat egyenessen elképesztő látvény az össze vissza húzott csíkok tömkelege .

    Komment


      #62
      Megértelek kedves Joker! A kicsit erős észrevételeidben nagy igazság van. Nem takarékos társadalomban élünk, hol van már az, hogy ha valami elromlott, elnyűtt, akkor az meg lett csináltatva, helyre lett hozva. Közhelyes - de a közhelyek legnagyobb tulajdonsága az hogy igaz - az úgynevezett fogyasztói társadalomban élünk. Használd és dobd el! Igaz ez mindenre, gépre, emberre. Itt, most, azonnal! Fogyassz! Fogyassz! Fogyassz! Ha nem ezt teszed, nem vagy "értékes" ember. Ez vesz körül bennünket, a sokat korholt mai nemzedék ezzel van és lesz átitatva. Kis iróniával a jövőbeli sírokra nem az lesz ráírva hogy: elhunyt, hanem az hogy: game over. Mint ahogy az eszközeit, használati tárgyait sem becsüli a mai ember, így egymást sem tudják becsülni. Az ember is addig jó, amíg el nem romlik. Használat után és rossz működés esetén eldobandó. Az ember nem jó és nem gazdaságos munkaerő. Szüksége van energiára az üzemben tartásához, de ami a legrosszabb az üzemen kívüliségéhez is. Azaz, nem lehet kihúzni a konektorból, mint egy villamos készüléket. Nem elég, hogy mechanikusan könnyen sérül, és erősen kopik, de ezek a kopások sérülések nem javíthatók egyszerű alkatrész cserével. Mindez nem elég, mert még lelke is van, ami felettébb kényelmetlen dolog az üzemben tartónak, mert ez a tulajdonság meghatározza erősen a teljesítményét is.
      Az embernek, láthatóan csak egyetlen egy jó tulajdonsága van az üzemben tartók szemszögéből, az hogy fogyaszt és állandóan. Ezt a jó tulajdonságot ébren kell tartani reklámokkal, életminta adással, ami nem csak társadalmi, hanem kisebb közösségi elvárás is lesz, úgy hogy ez szervesen beépüljön az ember saját értékrendjébe, s csak a fogyasztás nagyságával mérje önmagát.
      No ezért repülnek azok a repülők, kit érdekelve az emisszió, meg Debrecen évi fogyasztásának ebéli függvénye... az üzemben tartókat nem, a profit igen, ha nem fogyasztasz, nem kellesz, ha nem működsz jól nem kellesz.
      Game over!

      Komment


        #63
        Sajnos nagyon igazad van. Cégnevet nem írok de nálunk egy fél évben 2 vagy 3 nap beteg szabid illetve 2 hibád(esetleg több ha a brigádvezető elsikálja de akkor is durva) lehet több mint 20000-es darabszám mellett különben lentebb esik a fizud. Ez kb mindent elmond szerintem .

        Komment


          #64
          Igazán már az előzőnél is a" Nemtetsziket" nyomtam volna ha lenne! Egyre inkább hátrább szorul az ember és az emberiesség!. De nem puffogok csak az emlékeim között lapozva míg ilyen nagy demokráciában nem éltünk ez valahogy másként volt. Ha nem ide illő kérem áthelyezni. Az a baj én sem önmagam hanem az utókort féltem " Az a Hatalmas Jövőkép" mit időnként felvázolnak !!.

          Komment


            #65
            fecskét láttam cikázni az égen.A fenti hír azt jelenti,hogy visszavonhatatlanul itt a tavasz
            A békési járásban sajnos fecskéket még nem láttam, de a gólyák már megtalálták a fészkeiket mifelénk is és a hétvégén meg volt az első fűnyírás is. Tehát a tavasz visszavonhatatlanul itt van.


            a Tökös névre hallgató kandúrom,napjában csak egyszer jelentkezik enni.
            Lehet, hogy nálunk járt. A cicánk megint vemhes.

            Komment


              #66
              CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              a hétvégén meg volt az első fűnyírás is
              Én is megejtettem az elsőt. Gyepszellőztetés, egyéb pepecselés már korábban megvolt, de végre elérkezett a friss fűillatú munka ideje is.
              Hozzáteszem, a harcedzett Briggs fűnyíróm élete alatt ez volt az első tavasz, hogy nem kellett órákig bírkóznom az első beindulásért. Lehet kezd bejáródni

              Komment


                #67
                Szervusztok! Fűnyírás volt nálam is. A szomszédok nagy bánatára... A frászt kapták mikor elővettem a fűkaszát. Aztán megnyugodtak, mert a fűnyíróimmal álltam neki. Először egy Rotim alu. fenekes géppel, aztán a fűgyűjtős ALKO-val. Kár, hogy a Rotim nem megy le 2 centi alá. Apropó a Rotim 1985-ös. Lehet vinni veterán vizsgára?

                Komment


                  #68
                  Na az eget nem, de a festés közben a hőmérőt néztem. Ablakrácsokat festettem, árnyékban, 37,8 Celsius fok volt. Talán kicsivel több...Click image for larger version

Name:	070715-1230(001).jpg
Views:	1
Size:	134.0 KB
ID:	144884 Dunakeszi 2015,07,07 12 óra 30 perc.

                  Komment


                    #69
                    festés közben a hőmérőt néztem. Ablakrácsokat festettem, árnyékban, 37,8 Celsius fok volt. Talán kicsivel több..
                    legalább gyorsan száradt a festék.

                    Komment


                      #70
                      legalább gyorsan száradt a festék.
                      Gyorsabban mint mire a felülethez ér

                      Komment


                        #71
                        Szervusztok!

                        Akárhogy is nyújtogatom a nyakam és hunyorítok az ég felé,e hó 16.napja óta nem látok fecskét repülni a levegőben.Úgy gondolom,hogy elrepült délre az a néhány madár,ami még megmaradt,a gyermekkorom népes fecske populációjából.Való igaz,hogy az idei nyáron akárhányszor felnéztem az égre több repülőgép került a látómezőmbe,mint fecske,-kár.

                        Az ősz,lehet az tőlem akármilyen "szép" is,-mindig szomorúsággal tölt el,mert az elmúlást idézi,-elgondolkodtat,hogy semmi sem örök.

                        Üdvözlettel:Che

                        Komment


                          #72
                          Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Szervusztok!

                          Akárhogy is nyújtogatom a nyakam és hunyorítok az ég felé,e hó 16.napja óta nem látok fecskét repülni a levegőben.Úgy gondolom,hogy elrepült délre az a néhány madár,ami még megmaradt,a gyermekkorom népes fecske populációjából.Való igaz,hogy az idei nyáron akárhányszor felnéztem az égre több repülőgép került a látómezőmbe,mint fecske,-kár.

                          Az ősz,lehet az tőlem akármilyen "szép" is,-mindig szomorúsággal tölt el,mert az elmúlást idézi,-elgondolkodtat,hogy semmi sem örök.

                          Üdvözlettel:Che
                          Mifelénk idén meglepően sok volt a fecske. Bár nem annyi mint régen, de az elmúlt pár évhez képest, amikor tényleg csak elvétve lehetett látni őket, jóval több volt az idén.
                          Bár már tényleg eltűntek.

                          Komment


                            #73
                            Click image for larger version

Name:	P8280572.jpg
Views:	1
Size:	184.2 KB
ID:	147227
                            Gyerekkoromban még megszokott látvány volt ez mifelénk is. Ma meg már szinte rácsodálkozok ha látok egyszerre több fecskét az udvar felett cikázni. Ezt messze Borsodban, faluhelyen fotóztam augusztus végén. Időnként voltak jóval sűrűbben is, de azt nem sikerült lekapnom. Megörültem, hogy azért még van ilyen.

                            - - - Updated - - -


                            akárhányszor felnéztem az égre több repülőgép került a látómezőmbe,mint fecske
                            Ezen szoktam gondolkodni, de megmondom őszintén nem értem, illetve nem tudom elképzelni hogy ennyi ember vonul át a fél világon nap mint nap, amihez ennyi repülő kell? Rendben, ott van a légi áruszállítás is, de akkor is. Bármikor felpillantok, legalább 4 vasmadár jelen van csak abban a szűk keresztmetszetben, amit én látok

                            Komment


                              #74
                              Ezen szoktam gondolkodni, de megmondom őszintén nem értem, illetve nem tudom elképzelni hogy ennyi ember vonul át a fél világon nap mint nap, amihez ennyi repülő kell?
                              Akkor gatyát felkötni és katt ide: Flightradar24.com - Live flight tracker!

                              Ennyi repülő van egyszerre az égen a Földön. Darabja kb. 80millió dollár. És az emberek nagy része azért repül mert megteheti, mert olcsó. Aztán majd ha már nem csak fotonokat tudnak majd teleportálni, akkor még az is mozgásban lesz, aki mozogni sem tud.
                              Everything is better when you decide you don't care.

                              Komment


                                #75
                                Ma, ahogy elállt az eső, kinéztem az égre a verandáról és mit láttak szemeim? Rengeteg fecskét,ahogy gyűjtötték az eleséget és repkedtek össze-vissza!
                                Szóval, még itt vannak a kis aranyosak....nem mentek el

                                Üdvözlettel!

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X