Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kémleljétek az eget!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Mi is a bajom a dobozos sörrel,túl azon,hogy nem iszom sört,már vagy 30 éve?

    1. A szállítás és raktározás folyamán,pl. a supermarkecek raktáraiban gyakran előfordulnak a rágcsálók,az egértől a pocokig minden.Természetesen ezek a raktárak a vásárlóközönség elől el vannak zárva és ezért a vásárló nem látja,csak az eladótér "csillogását"..Nem kell túl nagy fantázia ahhoz,hogy el tudjuk képzelni a göngyöleg alatt,fölött és között zajló rágcsáló tobzódást,a nemi élettől,az anyagcseréig.Igaz a dobozok úgy-ahogy zsugorfóliával részben össze vannak fogva,de nem hermetikusan,általában nyitottak és a nyílásokon gyönyörűen behull és beszivárog minden.A vásárlás után a kedves vevő,általában minden mosás nélkül, felppantintja a doboz tetejét és rózsás ajkait csücsörítve,elkezdi magába szipákolni a doboz tartalmát,mely tartalommal együtt,az esetleges egérhúgy maradvány is bekerül a szervezetbe.Gusztus dolga,-jómagam kihagyom,egyszerűen nem higiénikus.Van még egy ellenszenvem is,de ez szubjektív,-fémbe és műanyagba alkohol tartalmú italt?

    2. Míg az üveg mosás után,többször is újra tölthető,addig a kiürült doboz csak kohósítás után hasznosítható.Azt nem szükséges magyarázni,hogy a kohósítás költségei és környezetterhelése,jóval meghaladja az üvegmosás költségeit.A sörösüveg újratölthetőségével,csak a kupak megy veszendőbe,de azt is át lehet hidalni egy csatos megoldással,mint-ahogy az némely Német gyártó üvegein látható,akkor csak egy gumi tömítést kell cserélni,de lehet,hogy van olyan megoldás,ahol azt sem.

    Azt nem tudom,hogy a Németeknél hogy van,azt tudom,hogy ott is kikukázzák az emberek a szemétből is,sőt van itt egy tanárember ismerősöm aki,ha Németországba megy zsákszámra viszi az üres sörös dobozokat,-akkor biztos valami üzlet és a Magyar lelemény.


    Gondolom,hogy a Sanyi a tengerekbe és óceánokba leakadt halászhálókra gondolt,amelyek sok tüdős vízi élőlény,mint delfin,vagy cet pusztulását okozzák,mert azok beakadván a hálókba nem tudnak feljönni levegőt venni.


    Van még egy komoly igen alattomos veszély a többi sok mellett,ez pedig a glifozát,amely anyag a régen betiltott ddt.-nél is sokkal veszélyesebb rákkeltő anyag.A glifozát minden gyomirtásra használt szerben van,kisebb nagyobb mennyiségben,Így a glialka nevű készítményben is amit úgy permeteznek ki az emberek,mindenféle szájmaszk nélkül,mint a gyerekek a kölnit húsvétkor a lányok hajára.A glifozát tartalmú vegyszert használják a napraforgótáblák egyidejű "beérlelésre",leégetésére is,hogy nagyüzemileg betakarítható legyen,tehát a napraforgó valójában nem be van érve,hanem meg van ölve.A betakarítás után a mag megy az olajsajtolóba,és technológiától függően hántolva,vagy hántolatlanul,kipréselik belőle az étolajat,-el tudjátok képzelni,hogy a magok héjára feltapadt glifozát nem kerül bele az étolajba?Amiről beszélni kellene még az a tajra hulló vegyszer,ami csak halmozódik és halmozódik.Azután van rácsodálkozás,hogy felütötte a fejét a gyermekkori vastagbél rák,az Európai férfiak jelentős százaléka nemzőképtelen,........

    A glifozátot az Amerikaiak használták Orange B néven,amit Vietnámban,a fák lombtalanítására vetettek be,hogy láthatóvá váljon az ellenség,akik azóta már nem ellenségek,de a dolognak azóta is tartó súlyos következményei vannak,rákos megbetegedések,torz és koraszülések,-szóval nem múlt el nyomtalanul a dolog.

    A gyomirtás természetesen fontos dolog,de nincs erre más mód,pillanatnyilag a kapán kívül nincs,-de annak fogni a nyelét,-hát nem igen népszerű,ezért a fene se akarja megfogni.

    Ami érdekes még,hogy olyan nagyon szívesen vesszük az ölünkbe a gyermekeinket és az unokákat,-babusgatjuk,simogatjuk őket,és közben az jár az eszünkben,hogy jobb és könnyebb életük lesz nekik,mint eleinknek és nekünk,de valójában,ha így élünk,ezt magunk sem gondolhatjuk komolyan.Nem gondolhatjuk komolyan azért sem,mert ezt a mennyiségű embert,azon a színvonalon,amiben élni szeretnének,ez a föld képtelen eltartani.

    Lehetne még folytatni a problémák sorával,ezt az igen pesszimista írást,amit csak gondolatébresztőnek szántam,de minek,úgysem fog itt változni semmi,mert verseny van,mert anélkül nincsen profit,az meg qrvára köll!

    Üdvözlettel:Che

    Komment


      Szervusztok!
      Mi is van a sörös / üdítős dobozban? Tessék megnézni a videót! Bizony bizony! Hát ennyit a műanyag mentességről! Voksomat a klasszikus üvegekre teszem én is! Ha nem volt betét díjas, akkor is jó volt paradicsom paszír ( paradicsom lé) befőzéséhez. Meg házi szörpökhöz, meg beton kerítés tetejébe széttörve birtokvédelmi-eszköznek.
       

      Komment


        Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A glifozátot az Amerikaiak használták Orange B néven,amit Vietnámban,a fák lombtalanítására vetettek be,hogy láthatóvá váljon az ellenség,akik azóta már nem ellenségek,de a dolognak azóta is tartó súlyos következményei vannak,rákos megbetegedések,torz és koraszülések,-szóval nem múlt el nyomtalanul a dolog.
        Ezt muszáj megkérdőjeleznem!
        A glifozát (Glifosz, Glialka Medallon Fozát Roundup) csakis levélre jutva hat a növényre olyanképp hogy agyökérig lejutva gyakorlatilag elsorvassza a tápcsatornákat,így a növény 2-3 hét alatt elhal és elszárad. Ez fáknál sokkal több időt vesz igénybe.
        Amire te gondolsz az a Reglone nevű szer, ezt hívták Napalmnak. Ez néhány nap alatt végez a fákkal.
        Egyszerűsítve a napraforgó deszikálására a Roundup 12-18 nap alatt hatékony ( de gazos nem lehet a növény), a Reglone 2-3 nap alatt lerendezi akkor is ha nagyobb a gaz mint a napraforgó, mert ez gyakorlatilag elégeti (korrodálja)
        Itt jegyezném meg hogy Győrszemeréről Kaposvárra vittem egy sérült kanna Reglont Amit Nylon zsékba és papírdobozba is beletettem, Az isuzu Midi két egymás felett lévő lemezét egy éjszaka keresztül rágta.

        Komment


          emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          ...
          Amire te gondolsz az a Reglone nevű szer, ezt hívták Napalmnak.
          Szervusztok! Bocsánat az okoskodásért! A Napalm teljesen más. Az maga a földi POKOL! Ide teszem a wikipédia vonatkozó szócikkét.
          https://hu.wikipedia.org/wiki/Napalm
          Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2019 szept. 13, 00:06.

          Komment


            Szervusztok!
            Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Azt nem tudom,hogy a Németeknél hogy van,azt tudom,hogy ott is kikukázzák az emberek a szemétből is,sőt van itt egy tanárember ismerősöm aki,ha Németországba megy zsákszámra viszi az üres sörös dobozokat,-akkor biztos valami üzlet és a Magyar lelemény.
            Nos én sokat agyaltam azon, hogy nálunk miért nem veszik az emberek a fáradtságot és viszik vissza a fémdobozokat. Dunakeszin lakom és nyáridőben a sok tengő-lengő embert figyelve arra lettem figyelmes, hogy rengetegen eldobálják a dobozokat. Sokszor a köztéri szemetesek- főleg a Duna parton - túlcsordulnak a sörös és üdítős dobozoktól. A Fő úton a Göd- Dunakeszi Tesco-ban simán lelehetne adni. Ma kíváncsiságból megnéztem a betétdíjat. Háááát... Most már értem. Senki nem fog gombokért szenvedni. Azt írja a hirdetőtábla: 15 Ft/ 5 db. Tehát 3 Ft darabja. Az automata sem vesz be minden dobozt. Mi sem bizonyítja, hogy párszor láttam nagy zsákokban dobozokat az átvevő mellé ledobva. A helyzet azért is undorító, mert a visszaváltó mellett egy patika is van, ahol azért rendet kell tartani.

            Komment


              pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Azt írja a hirdetőtábla: 15 Ft/ 5 db. Tehát 3 Ft darabja. A
              Viszont ha visszaemlékeztek a betétdíjas műanyagvisszaváltás megszűnésekor ,konkrétan a megsemmisitésre hivatkozva,megemelték a flakonos üditők árát!Vagy ez is olyan:mint a benzinárba ültetett biztosítás és útadó?
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


                pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                15 Ft/ 5 db
                Németeknél az üdítős flakon azt hiszem 0.15€/stück, nem tudom mennyi lehet a sörös doboz...

                Komment


                  Szervusztok!

                  Holnap lomtalanítás lesz az utcánkban és a környéken,be is indult a lomis járat.Egész nap akkora utánfutós forgalom volt ebben a viszonylag csendes utcában,hogy jól körül kellet nézni minden útra merőleges mozgásnál.Nekünk is van egy kisebb kupac,zömmel műanyag és porladó félben lévő gumicső,de majd csak éjfél felé pakolok ki,mert elképesztő amit a lomisok művelne.Szét dúrnak mindent és ott lapul utánuk a sok szir-szar a fűben szanaszét.Nyilván az ember azért pakol ki sok mindent,mert már nincs rá szüksége és egyáltalán nem probléma,ha akárki elvesz belőle egy szára még használatosnak ítélt holmit,de ne maradjon utána kupi.A lomisok szeme természetesen úgy jár,mint a sublótfiók,tehát most ismét elkel majd az éjszakai éberség és jobb,ha a kisbaltával a kezemben járom körbe a portát,-mert sajnos volt már keserű tapasztalat.

                  Visszatérve a műanyag hulladékra,-nem nagyon nézegettem a mások által kirakott lomot,csak a szomszédasszonynak segítettem kicipekedni az utcai nagykapu közelébe,mert a télen megözvegyült és elkel neki a fizikai segítség.-hát ott is műanyag a műanyag hátán.A sok elöregedett kerti bútor,kitört lábakkal,-szóval ilyen minőségben bűn ezeket gyártani és megvenni felelőtlenség.

                  A környezetvédelmet elsősorban felülről kellene kezdeni,egyszerűen nem engedni kereskedelmi forgalomba engedni ezt a sok bóvlit vagy,ha már ott van nem megvásárolni.Tudom a divat az divat,pár éve divatba jöttek ezek a "rattan" hatású kerti bútorok,a lányomék is beszereztek egy garnitúrát,a múltkoriban nézegette,még nincs két éves,de már látszik itt-ott a bomlás jele,még pár év és két mázsa műanyag kerül kidobásra.

                  Üdvözlettel:Che

                  Komment


                    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    "rattan" hatású kerti bútorok
                    Nem mindegy hogy milyet veszel, a mienké már jó pár éve megvan de eddig nem akar még szétesni. Műanyagból is van normális meg bóvli. Ahogy minden másból is.
                    Bár abban egyetértek veled hogy igen lealacsonyodtak már minőségben, úgy tervezik hogy a gari lejártáig bírja ki utána vegyél újat... (igen mély tisztelet a kevés kivételnek aki nem így tesz és nem aranyáron)
                    Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2019 szept. 15, 21:21.

                    Komment


                      Szervusztok!
                      A helyzetet jól látjátok. Sajnos a Bóvliság Világa van. Occsón vegyé'- Sokat! Inkább hosszú távra kellene gondolnunk! Csodálkozunk, hogy 3000-4000 méter mélyen az óceánokban és majdnem ugyan ilyen magasan a hegyekben is van szemét. Javarészt műanyag... Ma elkezdtem leolvasztani a Lehel 2 csillagos hűtőgépem. El is gondolkoztam mikori gyártás lehet.. Talán 1988 ?
                      A szüleim vették még taknyos koromban. Vannak hibái ez tény. Kicsit az alja rozsda pettyes, sárgult a szigetelő kédergumi. Törött a fagyasztó ajtajának a csuklója. Ezt emlékszem 15-16 éve én törtem el. Megragasztottam. Ez a szerkezet nem energia takarékos, jól tudom. Cserélne akkor sem akarom. Az új talán ha 5 évet bírna. Tomi barátomék vettek egy hűtőt 6-7 éve. Candy márkájút. az első két évben jó volt, de aztán szigetelő gumi csere volt. Ajtóstul akarta a szerviz cserélni... Aztán sok más hiba jött elő. Hol van ez a majdnem 30 éves gépemhez képest? A fogyasztói társadalom... Drágább a javítás ( már, ha javítják ), mint egy új.

                      Komment


                        pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        El is gondolkoztam mikori gyártás lehet.. Talán 1988 ?
                        A hátulján fel szokták tüntetni. Tényleg tartós szerkezetek. Nem olyan régen, kollégista koromban a szobában volt kettő is. Az egyik 1977 a másik 1979 gyártási dátumával már akkor mindegyik túl volt a 30-on. Talán még mindig működnek, a fiatalabbnak az áram vezetékét kellett reparálni, szerintem sokszor botlottak el benne.

                        Henry Ford szerint: ,,A legjobb autó az új autó." Akkoriban vetették el a fogyasztói társadalom magvait, majd a háború felgyorsította a folyamatot az új rend kialakításával. Ma is ehhez tartják magukat a gyártók, másként nem lenne profit, ahogy azt előttem is megfogalmaztátok. Így ezt a mondatot a ma kapható dolgok 90 százalékáról el lehet mondani, sajnos. De még szerencsére maradtak például a kínai idők előttről is kincsek.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2019 szept. 16, 21:27.

                        Komment


                          pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Candy márkájút.
                          Na erről még sose hallottam, elég könnyen lehet hogy még a nagyobb nevek termékeinél is bóvlibb.

                          Komment


                            jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Na erről még sose hallottam, elég könnyen lehet hogy még a nagyobb nevek termékeinél is bóvlibb.
                            Szervusztok! Hát elég régi cég. http://www.candy-franke.hu/a-candy-toertenete.html
                            De! Emlékeztek a Gorenje vállalatra? Hát persze hogy! Hisz sokan a Mariahilfer Strasse üzleteiben vették a "yugó" cuccokat. Aztán tető-csomagtartón pöfögtek át a határon.
                            Na az vajon mely nemzeté? Nem! Nem az angolok vették meg! És nem is a franciák! A kínaiak!!!!
                            https://hu.wikipedia.org/wiki/Gorenje
                            De most inkább kémlelem az eget! A nyárnak vége... lassan elő kell venni az őszi ruhát. Avart seperni, metszeni, ásni...
                            Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2019 szept. 17, 11:08.

                            Komment


                              pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Talán 1988 ?
                              Az én Elektroluxom elküldené gyufáért a hűtődet
                              1962-ben hozta külföldröl a jóbarátom anyja, aztán én megörököltem.
                              Ajtógumi kicsit hibás és az ajtózárat csak a nagyujjammal, vagy bottal , lehet nyitni

                              Komment


                                Tudom van szaktopik rá, de mégis ideteszem
                                Kellett volna nekem M12x40x1.5 csavar. Nincs túl messze a bolt, de jelenleg autóm nincs, Simsonra meg öreg vagyok már annyit motorozni
                                Felhívtam a boltot
                                Van!
                                Hogy fizessek?
                                Sehogy, berakom egy bubis boritékba és elküldöm
                                Dehát kifizetem, mert a csavar a lényeg, mifelénk nincs ilyen
                                Mondjon egy Miatyánkot értünk.
                                Viccböl mondtam, hogy majd odaküldöm a többi ismerősömet is ha ingyenes
                                Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy ilyen van a mai világban

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X