Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Bizony, van. Al Capone bácsi is végül az ottani adóhivatal miatt ment a dutyiba, szóval nem árt vigyázni.
Én nem használom az oldalt, de várható volt hogy előbb-utóbb megtalálja a hivatal, mert ahol adóköteles jövedelem lehet, ott ők is megjelennek. És szerintem jobb a felderítési statisztikájuk, mint a rendőrségnek..
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Bár vaterán ez nem lehetséges, de apróhirdetéseknél úgy a legcélszerűbb, hogy telefonos áregyeztetéssel vagy 1 Ft-ért kell meghirdetni. Így nehezebb visszakövetni, hogy kinek mekkora volt a bevétele, viszont így is gyanússá válhat az ember, ha pl. 600 felnit ad el egy hét alatt.
Na ja, kérdés hogy mennyi. Az a gond az adóhivatallal hogy mindig megtalálja a módját hogy tudja szívatni a jónépet. Amikor azt hiszed lehúzták rólad az utolsó bőrt később mindig kiderül hogy korántsem... (Ezek után már komolyan tartok attól hogy jövőre kávédaráló rendszám fog következni .)
@kollarg
Ami meg a rendőröket illeti inkább ne boncolgassuk a témát...
Ez nem új dolog és halkan jegyzem meg, hogy egyetértek vele. Itt ugyanis tényleg az adó elkerülésről van szó. Anélkül, hogy politizálnék az a véleményem, hogy semmi gond nem lenne a gazdaságunkkal, ha mindenki fizetne egyformán adót, nem csak azok, akik sehogy sem tudnak kibújni alóla. A vállalkozások beleroskadnak az adóterhekbe, míg végignézve ezeket a giga hirdetőportálokat, a napnál világosabb, hogy sokan tojnak a világra és nagyon is üzletszerűen kereskednek mindenféle céges hátér nélkül. Most őszintén, Ti nem fértek bele az évi 600.000 forintos keretbe, ha csak a feleslegessé vált cuccaitokat sikerül ilyen módon értékesíteni? (fejenként, nem az egész család...) Efölött már hétszámjegyű forgalomról van szó! Szerintem ekkora forgalom mellett igenis bele kell férnie némi adminisztrációnak és adófizetésnek. Szerintem.
"Ami királyé,az a királyé,-ami a császáré,az a császáré",-sajnos a közmondás a népről sosem szól,-de kezdem úgy vélni a népé a túrórudi,-Rudi nélkül,-ha meg tudja fizetni,-az-az a pöttyös,de nem a csomagoláson,hanem a gatya ülepen.
Komolyra fordítva a szót,minden normális embernek be kell látnia,hogy egy ország az adókból tudja finanszírozni a kiadásait,ezért az adó fontos dolog,melynek megfizetése minden állampolgár számára kötelezőnek kellene lennie,-szerintem a jövedelmével arányosan. Véleményem szerint az arányokkal van a gond.Az adófizetés arányain túl,"A sok kicsi-sokra megy",-népi bölcsességet szem előtt tartva,-talán a mindenkori nép-nemzetes kormányok is meggondolhatnák,hogy az elosztást talán át kellene gondolni.
Jaj ez a fránya politika,már megint alászaladtam,-elnézést,de mit csináljak vannak elveim és gondolkodom,-tehát vagyok.
Akkor halkan hozzátenném, hogy én is. De azt is mellé kell tennünk, hogy elfogadható mértékig gond nélkül (mármint anélkül hogy fájó veszteségnek fogná fel) adózik az ember. Sajnos sok hazai adónemnél ez a mérték kicsit nagyobb. Én majdnem sírva fakadtam, amikor megtudtam hogy apámmal közös vállalkozásunkból ha nyereségként vesszük ki a tavalyi profitot (és nem költjük el valamire, pl. járműcserére) mekkora hányadát kell leadózni...
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Én csak azt nem értem, hogyan lett 1000 db kinder figurából 3.000.000 ft szja.
hát úgy, hogy 12.000.000ért adta el őket tehát darabját 12.000 forintért. Biztos nagyon régi, ritka és értékes figurák voltak, de lehet, hogy volt olyan tojás amit 30 év alatt fel sem bontottak. Az azért már tényleg érték, mint pl 1 eredeti gyári, használatlan motorkuli kerék. Kevés is van belőle, de hogy még teljesen használatlan is legyen. De ilyen alapon ha gyerekeid kinderfiguráit eladnád akár 1 motor ára is összejöhetne Vagy legalább 1 oldalkocsié.
De amúgy én sem értem mire ez az irreálisan magas összeg
„Adjátok meg a császárnak ami a császáré, és Istennek ami az Istené.”
Najó, de mi marad nekünk?!
A 600e-ről annyit, hogy van fent egy régi Octavia, szépen rendbehozva, fix áron 1,5 misi (minimálár valahol alatta, de biztos 600 felett), ami után ezek szerint még adóznia kellene az eladónak, pedig azt nem hiszem, hogy minden héten elakarna adni egyet...
Jó, persze, ez egyedi eset, nem sokan raknak fel ilyen nagyértékű dolgokat, de velük például nem kicsit szúrnak ki!
Még valami... az biztos, hogy az eladónak valamennyi %-ot le kell adnia a sikeres ügylet után, az után nem kell adó-t fizetnie az oldal üzemeltetőinek? Mert ha igen, akkor már megint duplán adóztatnak, ha nem triplán...
Most őszintén, Ti nem fértek bele az évi 600.000 forintos keretbe, ha csak a feleslegessé vált cuccaitokat sikerül ilyen módon értékesíteni?
Ha apróságokról beszélünk, akkor igen. De mi van, ha valaki mondjuk az autóját, motorját adja el? Például egy veterán jármű felújításán az ember inkább bukik, mint nyer. Aztán eladja 800.000-ért miután beleölt 1,5 milliót és még meg is adóztatják. Nem tudom miért nincsen olyan adórendszer a magánszemélyeknek, mint a cégeknek. Kapom a fizetést év közben, év végén levonom a számlával igazolt költségeimet és csak a nyereség után adózok. Egyrészt nem adóznék többszörösen, másrészt kínosan ügyelnék rá, hogy mindenhol kapjak számlát és így a gazdaság is fehéredne.
Everything is better when you decide you don't care.
Mert ha igen, akkor már megint duplán adóztatnak, ha nem triplán...
szerinted nem erre hajtanak?
amúgy én is gondolkodtam, hogy ha %-ot kell nekem azért fizetni, hogy én hirdetek és eladok, akkor miért nem onnan veszik ki az én részem az adóhivatalék? A megoldás amúgy egyszerű: Te 3-6%-ot fizetsz egy eladott tárgy után, értékétől függ, de ez a pénz az oldal üzemeltetőinek megy, viszont ők ez után adóznak is (legalábbis gondolom). Ráadásul ez a 3-6% messze áll az adókulcstól. Viszont ha mind2t kell fizetni akkor már több mint 30%ot buksz az üzleten. Így viszont valószínűleg, minden 33%-kal drágább lesz, mert így kapja meg az adó levonása után a kívánt összeget az eladó. Példa:
Ha most árul valaki valamit 100Ft-ért akkor abból kézhez kap 100 Ft-ot (hanyagoljuk el, azt a 3-6%--ot amit sikeres aukció után levonnak, mert azt mindenki beleszámolja így is magának) Ha megadóztatják 25%-os adóval, akkor a 100Ft-ból 75öt kap kézhez. Ahhoz, hogy ő 100 Ft-ok kapjon kézhez fel kell emelnie az árát. Jelen esetben a 100Ft 75%-nak számít, tehát 133,33 Ft-ért kell meghirdetnie az árt, hogy 100Ft-ot kapjon.
Nem hiszem, hogy ezzel fogják tudni szabályozni az emberek meggazdagodását, max minimális mértékben.
-szerintem a jövedelmével arányosan. Véleményem szerint az arányokkal van a gond
Ez sajnos nagyon igaz. Tegnap néztem, hogyan alakultak egy jármű átírási költségei. Rosszul is lettem. A hazai béreket tekintve olyan, mintha egy Németországban vagy Belgiumban élőnek 1000-1200 Euróba kerülne az, hogy kapjon egy nevére szóló forgalmit miután vett egy autót. Szerintetek milyen arcot vágnának egy ilyen csekk láttán?
Everything is better when you decide you don't care.
Komment