Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szia Apacsavo!

Köszi a képeket. Holnap megnézegetem őket, mert mostmár itt a délután és megyek szerelgetni. A Czetkás kép nagyon frankó! Üdv. CZsolti

Komment

A viccrovatba szántam, de ide jobban illik:

Mikor lesz esélyegyenlőség?

Ha majd februárban nyár lesz,
      És Putyinból nagy szakállú cár lesz.
      Ha az arab és a zsidó együtt megy a VIT-re,
      S a bíboros áttér zsidó hitre.
      Ha puszikat küld egymásnak az MSZP és a FIDESZ,
      Esélyegyenlőség akkor (se?) lesz.

Figyelem, az összes követelménynek egyszerre kell teljesülnie.

Komment

Kedves Mindannyiótok! Nem szeretnék senkit sem kihagyni a sorból. Először is köszi Apacsavó a képeket és ha nem veszed sértésnek meg fogadunk a törzs fotósának!,hisz mindíg tájékoztatsz bennünket az aktualitásról. Ami pedig a géped illeti nyugodtan oda állhatott volna a sorba az pedig,hogy a jelenlegi egészségi állapotodba minderre képes vagy a sok fiatalnak / bajban lévőnek / példa lehet. Még egy dolog a mai pedagógusoknak 20% a TANÍTÓ a szó szoros értelmében a sokaságnak sajnos munkahelye van. Ezt nem sértésnek szántam de ez a valóság. Pedig sok- sok tanítóbácsi és néni kellene kitől tényleg lenne mit tanulni a tudás mellett emberi tartást - szerénységet és azt a sok türelmet, igaz a szülői háttérnek 180 fokot kellene változni de erről nem beszél a MÉDIA. Nem kellene a Makarenkó módszer teljesen de és de itt egy nagy hiányjel következik.........,hogyan tudjon viselkedni a gyerek ha a szülő sem tud viselkedni csak nagy pofával kiabálni és követelőzni. Én azt szoktam mondani a gyerekeimnek /jelenleg 8 fő/ első a kötelesség és ha azt teljesítette az alapján vannak jogai. Lehet, hogy ez hülyén hangzik és esetleg sértheti valaki felfogását én már ilyen vaskalapos vagyok.

Komment

Olvasgattam a témát.....és hát vannak vélemények. Az nekem is tetszik,hogy kultúrált,emberi módon vitatjátok meg a témákat. Az Alföldiről nekem is van véleményem,de az én nézeteim (talán) túl szélsőségesek,íly módon inkább megtartom magamnak,illetve a szóban forgó sörözés közben vitatnám meg veletek,mert így leírva bizonyos gondolataim félreértésre adhatnak okot.
          Egy biztos,lehet szidni a politikusokat,a közéleti embereket,de ők "csak" bábok,akiket bizonyos emberek mozgatnak....
          TALUGA! Remélem sikerül jövő nyárra megszervezned a Tiszakeszii hétvégét!

Komment

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            TALUGA! Remélem sikerül jövő nyárra megszervezned a Tiszakeszii hétvégét!
            Már csak a konkrét időpont nincs meg, amúgy elintézve!

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            első a kötelesség
            Sajnos úgy képzelik sokan (szülők és gyerekek együtt), hogy nekik olyan nincs... van viszont helyette joguk és elvárásuk!

vannak jogai
            Nekem meg szerintük ilyenem nincs, csak az föntebb emlegetett másik fogalom...

Egyébként be kell valljam, hogy hogy néhány esetben tényleg csak a pofonnal vívhatod ki a "falkavezérséget" de az használ hosszú ideig, és a többieknek is, akik csak látták.
            Szülővel is volt már gondom, el kell ismernem, térdepeltem már az iskola udvarán hőbörgő apuka hátán egy elfajult "beszélgetés" végén, miközben kedvesen magyaráztam neki, hogy ha már helyette végzem az ő dolgát (nevelem a gyerekét, mert ő nem teszi), akkor talán ne hisztizzen ezért...

Sajnos vannak ilyenek...

Komment

Szóval úgy szedtek le róla? Ez jó
              Vállonveregetted, felsegítetted, leporoltad és a zakó ujját udvariasan a szivarzsebébe hajtogattad.
              Tovább idézem Rejtő stílusát: "Mit tehet ilyen helyzetben egy költő? Kénytelen voltam rakásra verni a helyőrséget." (Troppauer Hümér után szabadon)

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Vállonveregetted, felsegítetted, leporoltad és a zakó ujját udvariasan a szivarzsebébe hajtogattad.
                Tovább idézem Rejtő stílusát: „Mit tehet ilyen helyzetben egy költő? Kénytelen voltam rakásra verni a helyőrséget.” (Troppauer Hümér után szabadon)
                Azért ez a stílus páratlan! Nem véletlenül veszem le ezeket a könyveket újra meg újra a polcról!

Komment

Annak idején nekem is kedvenc olvasmányaim voltak miután az alsó tagozatban kiolvastam a Cooper sorozatot és a Rézbőrűek címmel összegzett művet is. Az volt vagy 500 oldal azt hihették Bibliát hordok magammal. Sajnos elsődlegesen a szülőket kellene meg tanítani viselkedni!!, szerény véleményem szerint . Sajnos felnőtt egy generáció kiknek tisztelet a kivételnek ismeretlen szó a fegyelem. Semmi másért ezért kellene még ma is a sereg. de úgy a 70-es évek beli, nem a mai hol a nagyfokú demokrácia a mérvadó. Bocs de nem akarok megbántani senkit sem csak mint ezen oldalak szaporítója a Fórum ezen részén eszme futtatásommal untatlak Benneteket.

Komment

kellene még ma is a sereg
                    Nem is kicsit!! Nagyon meglátszik a fiatalokon a hiánya.

Komment

Képzeljétek el nagy meglepetés ért mivel elkezdődött a szülői értekezletek özöne most hallottam,hogy azt fogják az iskolában megkövetelni"első a kötelesség" és azoknak végrehajtása után lesznek jogok. Még ilyet ,lehet ez új elképzelés?. Csak úgy lenne jó ha meg is követelnék még a szülőktől is. A jövőre tervezett Taluga által szervezett talira pedig készülődök remélem sikerül sokunknak egy jó szalonna sütés közben egy sörrel a kezünkben egy jót beszélgetni.

Komment

„első a kötelesség” és azoknak végrehajtása után lesznek jogok.
                        Ez túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen. A naaagy liberalizmus mit hozott nekünk. Sok-sok embernek csak jogaik lettek. Ha pedig a kötelességekre is felhívod a figyelmet, az ellen is a jogaikkal jönnek.
                        Csak az a baj, hogy rengeteg olyan kisgyermeket látok a környezetemben, akiket ilyen szellemiségben nevelnek a kedves szülők. És ha már a családban ez az alap, akkor jöhet bármilyen iskola ilyen szép jelszavakkal, a gyerekek nagy ívben le fogják szarni! Pl. egy szélsőséges megtörtént eset, amit egy óvodai dadus mesélt: a bmw-s becsületes vállalkozó begördül az ovoda elé, majd bekiséri a 4 éves gyermeket, és mielőtt elbúcsúzik tőle, még egyszer a lelkére köti, hogy "kisfiam, neked nem kell szót fogadni annak a nőnek ott"! Szerencsétlen ovónőnek leesett az arca, úgy szedték össze!
                        Hova vezet ez az egész, ha nem a totális széthulláshoz, szétzülléshez?
                        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 szept. 10, 09:00.

Komment

Inkább itt folytatom a mai eszmecserét:

Jaja jobban teljesítünk, azaz érzésem, hogy megint mindenkinél nagyobbat akarunk szellenteni, de attól tartok gatyacsere lesz belőle, és különben is az Eu b**a meg a fűnyíróját..........

Komment

Szervusz Supermax!

Köszönöm,hogy áthoztad a témát.Belőlem,csak úgy "felböffent" a Kádárral kapcsolatos hozzászólásom.Rossz érzés olvasni,ha az emberek rugdossák a "döglött lovat",semmi értelme sincs,rugdosták volna amíg élt,ahhoz persze nem volt bátorság.Akárhogyan is tele volt,az "átkos" hibákkal,ennek ellenére számtalan olyan vívmánya is volt,amit meg kellett volna tartani,elsősorban a karrierista szeméttől kellett volna megtisztítani és a hatalmat,valóban a dolgozók kezébe kellett volna adni.Semmi esetre sem kellett volna a mezőgazdaságot,ipart,oktatást,egészségügyet,.....így tönkre tenni és minden feltétel nélkül behódolni a nyugatnak.

Természetesen sokakkal történtek,olyan dolgok,a múltban,melyek fájtak,de,ha jobban belegondolok,mindenki tanulhatott,ha nem nappalin,estin,vagy levelezőn,-ha megtehették volna tölcsérrel öntötték volna a tudást a fejekbe és ,ha egy rendszer azt akarja,hogy tanult emberek legyenek,a polgárai,akkor az jószándékú,mert a tanult embert nem lehet becsapni.

Üdvözlettel:Che

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Semmi esetre sem kellett volna a mezőgazdaságot,ipart,oktatást,egészségügyet,...így tönkre tenni
                              Számomra a mezőgazdaság tönkretétele különösen fájó pont. Már csak azért is, mert a tanult szakmám ebbe a szegmensbe tartozik (agrármérnök). Itt csücsülünk egy hatalmas, elhanyagolt alföld peremén, és gondolkodunk, hogy miből lehetne megélni!!!?? Aztán mi történik??? Neeem, nem műveljük meg a drága földet, aminek termését talán eladhatnánk (urambocsá' akár keletre is)! Ehelyett multinacionális cégeknek adjuk oda, hogy építsenek nekünk fűtött helyet, ahova bejárhatunk a fagyipénzre valót megkeresni, ők meg cserébe hurcolják kifelé a profitot az anyaországba. Ettől lesz jobb a mi gazdaságunk??? Emberek!!! Mi meg örülünk, hogy van munkánk. A hatalmas földeket pedig eszi a gaz! Régen vas és acél országát akartak csinálni belőlünk, ma pedig a multinacionális cégek, külföldi befektetők országa lettünk. Mikor fogjuk végre azt csinálni, amihez megvan az adottságunk is, és nekünk is jó?

Szégyen, vagy sem, én 2 évvel ezelőtt jártam életemben először a zalai vidéken. És meg kell mondjam, gyönyörű volt a látvány, szinte simogatta a lelkemet! Már csak a vidék dimbes-dombos mivolta is, na meg a szépen művelt, rendben tartott földek látványa miatt is! Persze ennek a dolognak is megvan a magyarázata: Osztrák (!!!) gazdák művelik.
                              Az Alföldön járva sajnos nagyon sok helyen nem ilyen kép fogad (és nem a dombok hiányára gondolok)...

...na de mi akartunk nyugatra nyalni, ugye? Az előírásokat, kvótákat tapsolva fogadtuk el! Minek ide annyi cukorgyár, nekünk tilos annyit termelni! Igen, és ezzel hány ember megélhetését vették el? Nem, nem csak annak a néhány tucat dolgozóét, akik a gyárban dolgoztak! Hanem azoknak a háztáji, kisebb-nagyobb földdel rendelkezőkét is, akik termelték a cukorrépát, amiről biztosan tudták, hogy a gyár fel fogja vásárolni tőlük.
                              De tudjátok mit, nem untatlak tovább a mérgelődésemmel.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Minek ide annyi cukorgyár, nekünk tilos annyit termelni!
                                Én mezőgazdasági gépészként szintén tanultam növénytermesztést. (Nem árt a gépüzemeltetőnek, ha tudja, hogy azok a fránya masinák egyáltalán mire valók.) A sorrend ez volt: búza-, kukorica-, cukorrépa- és napraforgó-termesztés gépei. És voltak még az egyéb gépek érintőlegesen. Ez a sorrend is mutatja, hogy mennyire fontos ipari növény volt a cukorrépa.

Szinte minden valamirevaló tsz-nek meg volt a maga cukorrépa területe a hozzátartozó speciális gépparkkal egyetemben. Mennyi érték ment itt veszendőbe. Hiszen ezeket a gépeket (fejező és kiszedő gép pl.) nem lehetett senkinek eladni.

Az csak hab a tortán, hogy Flóbert Robiék sulykolják belénk ezerrel, hogy nem is kell a szervezetnek a cukor, mert káros az egészségre. Ugyanez volt anno a tojással és disznóhússal (kolleszterinszint). Mikor azután kezdtek elfogyni a tenyészállatok, akkor jött a tudományos kutatási eredmény: a mangalica húsa nem olyant tartalmaz, a tojásban meg "jó" kolleszterin van.

Most, hogy jóllaktam kolbásszal és szalonnával, és megittam rá egy frissen főzött (nem automata) kávét, már nem is olyan tragikus. Hiába, éhes ember ideges. (Pálinka sajnos nem lehetett, mégiscsak a munkahely az munkahely. )

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X