Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    nem is kell a szervezetnek a cukor, mert káros az egészségre.
    Meg sót se egyél, mert az még károsabb! Hogyne! Ha a kálium-kloriddal dúsított sót eszed, valóban!
    Az öregjeink milyen piszok egészségtelenül éltek!!! Sóban tartósított ételeket ettek, megitták a gyümölcsnek kifőzött levét, ették a még károsabb, egyenesen halálos anyagokat tartalmazó szalonnát....
    Velünk meg el akarják hitetni, hogy ez mind-mind halálos bűn a szervezetünk ellen.

Pálinka sajnos nem lehetett, mégiscsak a munkahely az munkahely.
    Majd délután! Nálunk épp a minap készült el az első adag körte, és meg kell mondjam, nincs benne hiba! Szóval fogyni fog
    . Persze csak mértékkel, de fogyni fog...

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Persze csak mértékkel, de fogyni fog...
      Na ezt ismerem (hallomásból ). Mértékkel és tartózkodással - mérték a vödör, tartózkodási hely az asztal alatt.

Komment

mérték a vödör, tartózkodási hely az asztal alatt.
        Sajnos... vagy nem sajnos, kinőttem abból a korból, nagyon csúnya tud lenni a másnap, ezért már aznap óvatos vagyok.
        Pálinkából elég egy estére fél deci. Esetleg hétvégén, ha be akarom szüntetni a "vigyél el..." kezdetű mondatokat, akkor már ebéd előtt elkezdem a nagy ivászatot, olyankor akár 1 deci elfogy estig

Komment

A polcokon található sók többsége nem só hanem méreg. Só mely a természetben található / bányászott, tengeri vagy akár a Himalájából/ erről a neten érdekes dolgokat lehet olvasni épp úgy mint a sokak által haza cipelt " ásvány" vízről és annak egészségességéről. A Nátrium klorid mellyel bennünket etetnek és konyhasónak titulálják java részt felelős a sok érrendszeri megbetegedésért csak nem publikus, hogy a gyógyszer ipar és a só forgalmazás milliárdosai egy zsebbe dolgoznak.Pl. az ajánlott só tartalom az ásványvízben 2gr/ liter és bevizsgáláskor volt olyan márkás "ásvány víz" melyben 160gr/ liter töménységet állapítottak meg az ellenörző laborban! No mi ez ha nem tudatosság! igyad hisz az az egészséges. Ez folyik az információs csatornákon is és pár év és jelentős gyógyszer fogyasztó leszel.Láttatok már ásvány vizet szállító tartálykocsit?, pedig hány lelőhely van pl. a Mátra tövénél és Bp.-en palackozzák!- nem érdekes?. Lehet ez csak az én elferdült megfigyelésem de az biztos az a mérhetetlen stessz mely érik az embert csak az egyszerűnek tűnő megélhetésének biztosítása érdekében sokkal károsabb mint a mérsékelten fogyasztott pálesz vagy a szalonna és füstölt kolbász!

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Lehet ez csak az én elferdült megfigyelésem
            Én inkább tudatos gondolkodásból eredő éberségnek nevezném.
            Még egy pár gondolatmozdító "címszó" napjainkból:
            1. A kormányunk szívmelengető mondata: hazánk vízkincse nem eladó!
            2. Budapesten rendezik a víz világkonferenciát
            3. Izraeli vízügyesek és befektetők járnak Magyarországra tárgyalni.
            Csak halkan kérdezem: Miről tárgyalnak? Arról ami nem eladó? Milyen szép is lenne ha nem csak egyének kérdezhetnék ezt, és nem csak halkan...

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A polcokon található sók többsége nem só hanem méreg
            Egyébként vicces, de pont a napokban figyeltem fel valamire. Emlékszem még gyerekkoromból, hogy a só bizony képes volt egy többé összeállni az asztali sótartóban. Voltak is rá praktikák, rizst tettek bele, stb., hogy ne álljon össze annyira. Nos, ma már erre nincs szükség. Hiába van akármilyen pára a konyhában, a mai só bizony nem áll össze! Mert már ezt is vegyszerezik mindenféle állományjavítóval, csomósodásgátlóval, és még az a fránya Kálium is...

Komment

A só volt a házi Barométer csapadék előre jelzésben!, talán még az a sok szemetes nagyszemű az igazi bányászott só.

Komment

Azért ez a só-para szerintem kicsit túl van fújva. Minden sarki boltban (még a hiper meg diszkont izékben is) ott van kb 50-60 Ft-ért az a kilós kősó, ami semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. Össze is áll otthon a kamrában. De a tengeri sók között is találni olyat, ami nem tartalmaz semmit. Ezek olcsók is. Pénztárca és egészség barát.
                Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Bocs én nem azt fejtegettem,hogy nincs csak nem oly veszélytelen mint sokan gondolják. Én is a természetes sót keresem.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Semmi esetre sem kellett volna a mezőgazdaságot,ipart,oktatást,egészségügyet,...így tönkre tenni
                    Fájdalom, de ez mai napig ugyan úgy folyik tovább. Ebben a hatalom viszi tovább az örökséget.
                    Nálunk a családom összes férfi tagja agrármérnök (nem is akár milyen, a nagybátyám a Debreceni Agráron tanszékvezető, az apám pedig az agrárkamarában is ténykedett, míg elege nem lett Torgyánból), ebben nőttem föl. Sajnos ebben benne van a magyar paraszt mentalitása is, aki egy kanál vízben fojtaná meg a szomszéd föld tulaját és ott tesznek egymás alá, ahol tudnak. Valóban van valami ebben a "szomszéd tehene" mondásban.

A sóról szóló beszélgetésbe nem tudok bele szólni. Ez a mi egészséges és mi nem... nálam csak két kategória van: ízlik, nem ízlik.

Komment

Csak ellen őrzöm a jogosultságomat!

Úgy látszik van jogom megszólalni!Mert az előbbi írásomat vissza dobta hogy nem vagyok jogosult közölni a gondolataimat!Van ilyen ...........és nem csak itt!!!!!!Nem volt hosszú és magvas gondolat sor...........csak a hazáért és az állítólagos szebb jövőért kért még egy ,,utolsó" álldozathozatalt taglaltam a XVII-ik századtól napjainkig!Kósza és bugyuta gondolataimat alig fél óra alatt sikerült,,papírra" vetnem,amit a rendszer játszi könnyedséggel,elegánsan söpört félre......................mondván ,,nincs jogosultságom" megnyílvánulni!(nem volt egy felemelő érzés!)Na jó!Megyek motort szerelni abba még sosem csalatkoztam!Szevasztok!

Kedves Che barátomnak!............nem leszek népszerű a mondatommal!!!!...........de amit Kádár apánkról írtál.......???!!!Tudod a hagyatékáról!.......állítólag a 301-es parcellába is hagyott valamit hátra az utókornak!??!

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        nálam csak két kategória van: ízlik, nem ízlik.
                        Van aki meg úgy tartja: egy étel vagy egészséges vagy finom.

Komment

Az csak hab a tortán, hogy Flóbert Robiék sulykolják belénk ezerrel, hogy nem is kell a szervezetnek a cukor, mert káros az egészségre
                          Van ez irányú tapasztalatod???!!!!!!....................csak azért mert én a NORBI UPDATE-val több mint 30 kilót fogytam 4 év alatt!!!!!!!Szó szerint két gyors infarktus után az életemet köszönhetem ennek a kis ,,hü...e gyereknek"!!!!Közel 110kg-ról 77kilóra!Az előtt semmiképpen nem ment még 3-4 kiló sem!A csípő protkóim is jobban üzemelnek hogy kissebb sújt kell cipelniük!...........ja!Az ETZ is gyorsabban megy kissebb sújjal!

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Van aki meg úgy tartja: egy étel vagy egészséges vagy finom.
                          A szalonna!!!Jó vastag picike husi csíkkal a közepén!!!!!Imádom!!!Egészséges és finom!!!!!!!!

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A szalonna!!!Jó vastag picike husi csíkkal a közepén!!!Imádom!!!Egészséges és finom!!!
                            Valószínűleg a túlzott vegyszerezés következményeként már szinte minden gyümölcsre allergiás vagyok (a "kukacos" permetezés menteseket azért már elég jól bírom, mióta csak olyat eszek). Ha kijön az allergiám, szallonával szoktam csillapítani. Legjobb gyógymód!

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Van ez irányú tapasztalatod???!!!...csak azért mert én a NORBI UPDATE-val több mint 30 kilót fogytam 4 év alatt!
                              Norbival van alapvetően bajom, nem a kajáival. Mivel ezeket nem fogyasztom, így megítélni sem tudom. De amit pl. a f..bukos oldalán művel (pl. undorító fényképek az amputálás előtti végtagokról, amelyek súlyos, és tegyük hozzá, elhanyagolt cukorbetegségből erednek) az már kiakasztó.

Valóban súlyos dolog az elhanyagolt cukorbetegség. Aki nem ellenőrzi ekkor rendszeresen a vércukorszintjét az könnyen megjárhatja. Viszont amire Norbi biztatja a jónépet, hogy naponta többször is ellenőrizzük a vércukorszintünket, hát az több, mint veszélyes. Aki inzulinozza magát, csak annak van szüksége ennyi mérésre. Egészséges embernek nincs.

Ezt tartom nagyon veszélyesnek, és büntetném is az efféle tevékenységre való biztatást, mert függőséghez vezet.

Komment

Biztosan szükséges a " rendszeres " ellenőrzés épp úgy mint a vérnyomás mérésben, de és itt van a bibi ami a végén depresszióhoz vezet a túlzásba vitt mérés mennyiség mert nem mindegy főleg a cukor esetén mikor méred és mikor ettél. Ha kihagyod a reggelit leesik a szint és így tovább. Kell a mérés és ellenőrzés de közben fejben is rendet kell tenni.Én is nehezen álltam helyre a , szív műtéteim után kellett hozzá három hónap főleg mikor megállapították,hogy egy eremet a kamrában kiégettek.Persze az egyik doki azt mondta van aki csinálta a műtétet az ,hogy nincs.Most légy okos! Arra a megállapodásra jutottam magammal,hogy addig míg lehet hajrá és megyek tovább. Húzom a gázcsutkát és élvezem a motorozást!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X