Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Inkább itt írom le mert az átiratáshoz kicsit sem kapcsolódik.
    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kedves Zoltanovak!
    Mindenki tudja,hogy ebben az országban így,vagy úgy mindent el lehet rendezni,de én ebben az országban szeretnék élni,mert ez a hazám,de olyan törvényes rendben,ahol a törvények és szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak.
    Ez még nagyon sokáig nem így lesz sajnos . Én már ott tartok ha nem jön össze az egyetem akkor irány nyelvet tanulni és húzok innét... Kegyetlen mód nem becsülik meg a munkásokat.

Komment

Én már ott tartok ha nem jön össze az egyetem akkor irány nyelvet tanulni és húzok innét... Kegyetlen mód nem becsülik meg a munkásokat.
      Legalább öt kedves kollégát tudnék kapásból felsorolni, akik Németországban próbáltak szerencsét. Mert nem becsülték meg itt a munkájukat. Keserves árat fizettek ezért, mert rá kellett jönniük, hogy idegenben még annyi becsületük sincsen.

Tudok az ellenkezőjére is példát mondani persze, de valahogy ragaszkodom a Szózathoz: "A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely. Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell."

Komment

Szívemből szóltál Zsolti!
        Manapság már nem úgy tanítják a Szózatot, hogy annak mondanivalóját égessék a lelkekbe, hanem csak úgy mint egy akármilyen verset. Aztán csodálkozunk hogy mennyien, milyen könnyen itthagyják a hazájukat a pénzért. Nekem szerencsém volt, alsóban a -már akkor nyugdíjas korú- napközis tanárnő szó szerint belénk verte ezeket a dolgokat. Nagyon sokat tanultam tőle, és a mai napig szeretettel gondolok rá emiatt. Meg természetesen a szüleim is így neveltek. Nekem jöhetnek nyugatról gúnyolódni, hogy a Magyar milyen röghöz kötött nép....

Fontosnak tartom megjegyezni, nem kívántam bírálni Jagdtigger fórumtársat! Fiatalabb koromban a neveltetésem ellenére egy-egy elkeseredett pillanatban bizony nekem is megfordultak a fejemben az általa említett gondolatok. De szerencsére nem tettem meg. Így a 3.és 4.x között pedig már egyenesen ráz a hideg a gondolattól, hogy itthagyjam az utcáimat, dombjaimat, levegőmet, erdőimet... Inkább dolgozok tízszer annyit ugyanazért a pénzért.

Komment

Egyet tudni kell " Itt itthon vagy- ha kimész bármily okos is vagy vendég munkás leszel"Sajna!!

Komment

egyenesen ráz a hideg a gondolattól, hogy itthagyjam az utcáimat, dombjaimat, levegőmet, erdőimet... Inkább dolgozok tízszer annyit ugyanazért a pénzért.
            Hagyományőrzőként sem tehetünk másképp. Ez ma nagyon divatos szó, minden ami régi és magyar őriznünk kell. Így van ez a kivándorlással is. Őseink bekalandozták egész Európát, mehettek volna feljebb, vagy lejjebb, de ők ide tértek vissza. Mi sem tehetünk másképp. Őrizzük ezt a hagyományt is a régi ipartörténeti emlékeinkkel együtt.

Komment

Mindegyikőtöket meg tudom érteni, én se szívesen költöznék ki. De az mindenképp meggondolandó hogy itthon gebedek meg a 11 órázásba. Vagy elviselem hogy ott kint eleinte kinéznek, viszont 8 órás műszakba többet keresek mint itthon... Csak viszonyítás képpen anno kinn voltam diákként németbe és ott a szakmunkás tanulók 1200 eurót kaptak havonta ösztöndíjnak! A dupláját a jelenlegi fizumnak... Ezek után inkább bevállalom ha már az egyetemre se engedik be a "pór népet"(de inkább ne így legyen, remélem sikerül a felvételi ).
              Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2014 márc. 11, 13:11.

Komment

Ezek után inkább bevállalom ha már az egyetemre se engedik be a „pór népet”(de inkább ne így legyen, remélem sikerül a felvételi
                Ez az egyetemesdi túl lett idealizálva. Anélkül, hogy bárkit is lebeszélnék róla - hiszen engem sem lehetett anno - de nem lehet mindenkiből mérnök. És nem is kell. Dolgoznia is kell valakinek. Én is ezzel vigasztalom magam, ha már nem én ülhetek a főnöki székben.

Szóval ne keseredj el, ha nem sikerül a felvételi. Persze szurkolok neked. Te azon kevesek közé tartozol, akik hajlandóak legalább összeolajozni a kezüket. Én '88-ban végeztem anno. Akkor, amikor a régi rendszer összeomlott és szétzavarták a téeszeket. Eszem ágában sem volt eredetileg forgácsoló technológusnak jelentkezni. Ma már örülök neki, mert 12 év tapasztalata után legalább azt el tudom dönteni, hogy az általam kitalált cucc legalább legyártható-e?

Minket akkor azzal hülyítettek, hogy elvégzed ezt a sulit (GATE mg-i gépész), elmész egy téeszba, vagy állami gazdaságba, te leszel ott a gépészeti vezető valamelyik telepen, kapsz háztájit, szolgálati lakást, és csak dirigálnod kell. Az agronómus mondja meg , hogy mikor melyik gép legyen készen, neked csak vele kell vitatkoznod. És ezt persze álomfizetésért.

Na ebből sem lett semmi. Mégis élek, élünk és ha kérdik hogy vagyunk ezt szoktam mondani: "Nem panaszkodhatom!"

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Az agronómus mondja meg , hogy mikor melyik gép legyen készen, neked csak vele kell vitatkoznod.
                  Akkor mi vitatkozhatnánk (szintén GATE, mezőgazdasági gépészeknek mindenféle fejtörést kitaláló agrármérnök, azaz MGMFKA szak ). Igaz, minket már nem szédítettek, hogy milyen jó lesz majd ('90-es évek közepe-vége).
                  Az viszont sajnos igaz, hogy nagyon kevés az igazi jó szakmunkás, aki megfogja, szépen megmunkálja, megcsinálja. Mindenki kényelmesen, irodában ülve akar sok-sok pénzt keresni. Ezért -bocsánat a kifejezésért- fossák ki magukból az egyetemek a HR, PR, marketing, stb. "szakembereket". Akik aztán tényleg csak a sárgával jelölt alkatrészekhez mernek hozzányúlni a motorháztető alatt.
                  Persze ezen a dolgon is órákig lehetne agyalni meg vitatkozni, mert ott van az érem másik oldala is. Ki az aki hajlandó normális, tisztességes pénzt fizetni a jól elvégzett szakmunkáért?
                  Én is az idén döntöttem úgy, hogy a mellékállásomat befejezem. Mert hiába csinálom szépen, hiába vannak mindenhol megelégedve a munkámmal, annyit nem tudok elkérni érte hogy megérje csinálni. A gépek karbantartását, cseréjét sem tudom fedezni a bevételből. Mert természetesen az összes gép egyszerre adja be a kulcsot, és ilyenkor döbben rá az ember, hogy majd' egy év teljes bevételét kellene a gépcseréKre áldozni...
                  Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 márc. 11, 16:06.

Komment

Ki az aki hajlandó normális, tisztességes pénzt fizetni a jól elvégzett szakmunkáért?
                    Ott pont. Nálunk jelenleg(soron) megy a 10 órázás keményen(plusz persze a szünetek mert azt nem fizetik). Igaz a pénz több(cirka 50000+-ba) de túl nagy árat kell "fizetni" érte énszerintem. És ráadásul a heti párezer legyártott autó között akad pár hibád azért is rugdalnak meg szankciókkal fenyegetőznek...

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Egyet tudni kell „Itt itthon vagy- ha kimész bármily okos is vagy vendég munkás leszel” Sajna!!

....mért nem mered leírni MAGYARUL ? -szaros senki , bevándorló keleti cigány (aztán ez a legváratlanabb pillanatokban , helyzetekben van az ember arcába vágva ) ----aztán majd az unokád már....

Komment

Még egy megjegyzést engedjetek meg.Sajnos elfelejtődik az a legendás" Magyar szakmunkás" melyet szívesen fogadtak szerte a világon mert sokrétű, gyakorlatias és jól képzettek voltak.Sajnos az oktatás ma azt sugallja az a valaki ki egyetemet végez pedig bocsánat de egy jól képzett szakmunkásnak sem kell kisebb ismeret anyaggal rendelkeznie.Ez már a múlt hiszen hol vannak azok a régi mesterek kik a szakma csúcsán voltak, azok az iskolák hol a tanulók figyelmét az első napon a kötelességekre hívták fel és nem a jogaikat tartalmazó " tacepaó"-val kezükben lázongnak és megszavazzák mit akarnak megtanulni! Ma azt mondják nem baj ha rossz a bizonyítványod majd elmész szakmunkásnak!. Igaz a fogyasztói társadalomban már nincs szükség logikára hiszen nem javítanak, nem egyengetnek, hogy maradjak a szakmámnál.Olyan autók vannak elbontva melyek sokkal jobb állapotúak mint a " Moskvicsok" és hasonló tipusok idején, pedig akkor fele műhely berendezés sem állt a rendelkezésünkre. Sok esetben a találékonyságon és a szakmai szép érzéken múlott a végeredmény.!De nem kesergek mert van fiam kinek sikerült a találékonyságot és szakmai szép érzéket beültetni igaz reggeltől estig dolgozik de nem nem azon kesereg mint sokan,hogy nincs és közben reggeltől a pultot támasztja estig.

Komment

Felhívás ! Napok óta nem látom Acsavót fenn! Csak nem beteg ? Ha esetleg a lázas készülődés köti le az idejét az érthető és is hasonlóan teszek. Most azért tátom itt a szám mert várom,hogy kicsit melegedjen az idő kint mert bent a szemüvegemtől nem látok. Aggódásom baráti és nem a kötekedés szüleménye. Jó lenne tudni a távollétének okát!?.

Komment

Valóban, azért időnként megosztotta velünk a gépe alakulását...
                            Hátha a hétvégi rossz idő visszaengedi őt a gép elé, és remélem tényleg nem betegség vagy egyéb negatív dolog tartja távol!
                            Március 15-én hidegfront érkezik Magyarországra, 16-án havazhat is

Komment

Március 15-én hidegfront érkezik Magyarországra, 16-án havazhat is
                              Ugye nem sajtóhiba: hidegfront - havazhat (esetleg frontátvonulás - szavazhat ). Mostanság bármi (meg)eshet. Akár hó is.

Egyébként esküszöm, hogy nem én vagyok a hibás. A hólapátot csak a garázsig vittem!

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                A hólapátot csak a garázsig vittem!
                                Na tessék!
                                Mondtam hogy nem szabad háborgatni azt a lapátot! Most miattad lesz megint hó

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X