Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Robogók és közlekedésbiztonság. Egyelőre

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Robogók és közlekedésbiztonság. Egyelőre

Sok helyen olvasgattam erről a rendszámozásról, de sehol nem írnak arról, hogy ez egyszeri regisztráció lesz és kap egy rendszámot, illetékezünk, fizetünk és kész. Vagy ugyan úgy 2 évente műszaki is lesz a segédmotorokra ?
    Valaki tud erről többet ?

Sok helyen olvasgattam erről a rendszámozásról, de sehol nem írnak arról, hogy ez egyszeri regisztráció lesz és kap egy rendszámot, illetékezünk, fizetünk és kész. Vagy ugyan úgy 2 évente műszaki is lesz a segédmotorokra ?
    Valaki tud erről többet ?
    Senki nem tud semmit, vagy hülyeséget kérdeztem?

Komment

A mopedautónál nincs időszakos műszaki vizsga csak egyszeri forgalomba helyezés. És csak a kinti un. "Typenschhein" meglétével lehetett forgalomba helyezni őket. A kétkerekűeknél, mondjuk pl egy Rigánál kíváncsi lennék milyen papírt kellene bemutatni a tisztelt NKH-nak. A vasbóti számlát vagy Pista bácsitól egy franciakockás lapra írt megsárgult adásvételit?
      Az a baj hogy egy picit olyan pénzbehajtás szaga van a dolognak.
      Che kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

A "píz köll itt nagyon-de nagyon" és természetesen senki nem tud semmit,de hogy agyon lesz bonyolítva,az biztos,-elvégre Magyarok vagyunk,-vagy mifene.

Nem is olyan régen olvastam,itt a neten,hogy Svájcban népszavazást rendeztek,hogy lecseréljek e ,az 50-es években redszeresített és gyártott ,valamilyen F sorozatú vadászrepülőiket,a mik nyilván USA gyártmányúak,itt meg csak úgy "uk-muk-fuk",húzva-halasztva és nyúzva,hoznak majd valamilyen törvényt amitől,természetesen,csak nehezebb lesz az életünk,de qrvára nem változik semmi.Mostanában is olyan szigorításokat vezettek be a gépjárművek műszaki vizsgáját illetően,hogy minden egy központba fut be,de azért azt is kijátszák.Milyen rendszer az,ahol a képzett szakemberekben sem bíznak és valamilyen "kandi kamera" módszerrel,tökölnek azon,hogy van e kőfelverődés a szélvédőn a látómezőben?

Úgy vélem,hogy itt bármilyen törvényt is fognak hozni,bármire,az mindíg kijátszható lesz,-csak nem akárkinek és nem akármikor,-hányingerem van az egésztől és,ha rajtam múlna,még a műszaki vizsgát is eltörölném,az egész inproduktív kötekedő bagázzsal együtt,viszont,ha műszaki hibából valaki balesetet okozna,azt nagyon megbüntetném.

Lassan-lassan ebben az országban,az állandó demokráciára hivatkozás mellett,már a demokrácia illúziója sem marad meg,nem beszélve a szabadságról.

Kicsit elragadtattam magam,-lehet,hogy a Hyde parkba képzeltem magam,-vagy lehet,hogy ezt az írást oda kellett,volna írnom,de annyira tele vagyok már ezzel a várólistás bürokratikus,jól teljesítő világgal,hogy most ez jött le.

A fenti írásommal nem szertném támogatni az "ötvenes papírokkal,vagy papír nélküliekkel" száguldozó vesedonorokat,-én a BABETTÁSOK mellett szeretnék csak kiállni!

Végezetül,egy kis módosítással,-Hajrá Magyarország,-hajrá Babettások!

Üdvözlettel:Che (Kotasz József Orosháza )
        sinter és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Hajrá!..............................
          CZsolti kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

A Rigát azért írtam mert az teljesen jó sm kategóriába. Van egy csomó motor viszont ami nem tudja teljesíteni az elvárásokat. Vagy sebesség, vagy teljesítmény, de általában mindkettő miatt.
            Az előbbiek mérésére szolgáló eszközből viszont még csak egy darabot láttam Pesten és tudtommal nincsenek is ezekből a megyei felügyeleteken, ezért szerintem még nem a közeljövőben várható a forgalomba helyezésük.

Komment

Hello!
              Mai nap olvastam, a segédmotorok rendszámozása már terítéken van... veterános dolgokkal nem nagyon foglalkoznak.
              Van egy olyan érzésem, hogy a segédmotorosok lehúzása jobb bevételi forrást hoz... :S

Komment

Döntöttek már a segédmotorok papírozásának sorsáról ? Hallott valaki valamit ?

Komment

Már ellenőrzik a robogókat: Robogósokat fogtak a mobil mérőpaddal | Hegylakók
                  soveny kedvelte ezt.

Komment

Ez még csak riogatás. Viszont előbb utóbb azért beszedik keményen a sarcot, azaz forgalomba helyezik őket hiszen megmaradtak a narancssárgák és azt csinálnak amit csak akarnak. De ez már politika és nem ide való.
                    supermax és Che kedvelte ezt.

Komment

Ez érdekes megint!
                      Ha a biztonságot nézzük inkább kellene haladnia egy járműnek 80-90-el mint 40-45-tel.
                      Vagy egyszerűen nem kell az smk.-kat kiengedni a műútra.
                      Én is jártam robogóval és néha megyek a fiam gyárilag 50-es supermotojával.
                      Azért van különbség! A nagyobb sebességgel sokkal toleránsabbak az autósok. Mig 40-nél mindenki le akar tolni az útról azért 80-nál már van türelme kivárni míg elmegy a szembe jövő.
                      A rendszám az rendben van, mert ugye baleset vagy szabálytalankodás esetén utolérhető. De! Ha bele gondoltok hogy egy futár azért ér oda időben a kért dologgal mert van módja szabálytalankodni...........
                      Véleményem szerint egy kis "egészséges anarchiára" szükség van. Korábban voltunk (bár most is) korlátok közé szorítva eleget.
                      supermax kedvelte ezt.

Komment

dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ez érdekes megint!
                        Ha a biztonságot nézzük inkább kellene haladnia egy járműnek 80-90-el mint 40-45-tel.
                        Ne menjen ! Ez csak a donorok számának növekedését segítené. Egy 14 éves gyerek, ne száguldozzon 90-nel ,mert nem tudja kezelni. Bicikli után, bőven elég a negyven.
                        joker, dongos78 és kedvelte ezt.

Komment

Én már akkor is imádkozom ha bicajjal megy 40-nel a gyerkőc. Motort pedig még nem is vezetett! Basszus mi lesz ha majd elkezd motorozni?

Komment

Ne menjen ! Ez csak a donorok számának növekedését segítené. Egy 14 éves gyerek, ne száguldozzon 90-nel ,mert nem tudja kezelni. Bicikli után, bőven elég a negyven.

Csak menjen. Ez nem korfüggő. A mi időnkben egy jó Simson is ment 65-70-et. És a mai élet ritmus is teljesen más........
                            Egyébként statisztika szerint a "biztonságosan vezető öregek" több balesetet okoznak.

Komment

Attól még a gyerekednek egy élete van !

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...