Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Robogók és közlekedésbiztonság. Egyelőre

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

joker,

a pécsi eset, és bármely hozzá hasonló, elfogadhatatlan, és védhetetlen... A Mátrában Füred és Háza közötti uton, és Parád és Háza uton egyaránt tábla van : Nem versenypálya!! ennek ellenérem sokan huzzák, és átlagba 2 évente hal meg valaki... Saját vagy más hibájából...

Én ebben az esetben nem tételezek fel szándékosságot, de! Ha szándékosan történt a mecseki eset, abban az esetben az idevonatkozó törvények szerint emberölésért itéljék el...

Az a baj, hogy ez elég rázós téma. Mert bármilyen gázolást fel lehet fogni szándékosnak is, és ha előveszik a "szemet szemért, fogat fogért "-elvet, akkor könnyen eljuthatunk a Kézdiszentléleki esethez, vagy Szögi Lajos esetéhez...

És szerintem azt senki sem akarja...

- - - Updated - - -

joker,
    De ha a környezetem bármelyik tagjával valami törtinik ami a felsorolt indokokra vezethető vissza -akkor én hozom itéletet ,és végre is hajtom . Az is csak egy disznóvágás .
    Szerintem olvass utána a kézdiszentléleki, vagy olaszliszkai, vagy a tegnapi felsőzsolcai esetnek.... és ne azonosulj.

Az önbíráskodás csak akkor elfogadható szerintem, ha a törvény nem szankcionál. A törvényeket pedig nem a Holdon hozzák, azokat mi hozzuk, a képviselőinken keresztül. De ez politika, és hagyjuk ezt.

Komment

TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      könnyen eljuthatunk a Kézdiszentléleki esethez, vagy Szögi Lajos esetéhez...
      Mindazonáltal nem keverendő össze a bíráskodás az önbíráskodással. Illetve ez utóbbi nem támogatandó és csak anarchiát szül.
      Az viszont tény, hogy mióta eltörölték a "lopásért kézlevágás" tipusú büntetéseket, azóta nincs oly nagy visszatartó erő.
      Ami a közlekedést illeti, én azt vallom, hogy aki ki akarja próbálni hogy mit tud egy Ferrari, az legyen oly kedves, és ezt egy tesztpályán tegye. Biztosan jó és vérforraló élmény, én is kipróbálnám...
      Ugyanez igaz a másik végletre, aki tottyogni akar 30-cal, az mellékúton tegye, mert a többiek idegeire megy. Stb..
      Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 okt. 07, 12:37.

Komment

Évekkel ezelőtt történt az eset, amikor a fiam még a Keeway-al nyomta... Egy nyári vasárnap délután álltak meg a Mátrafüredtől felvezető úton a Sás-tói pihenőnél /parkolóban a haverjával ( keresztfiammal), aki egy Simson S50-essel volt. Mátraháza felől jött egy motoros, valami nagy géppel. A tóparti parkolóból eléhajtott egy gépkocsi. A srác telibe kapta a kocsi oldalát, átrepült az autó felett, vagy 30 m-t, majd lezuhanva az életét vesztette...Sokkolta az eset a gyerekeket....

Mit kellett volna az autóvezető családapával, vagy a motorossal tenni? Mai napig nem tudom ki a hibás, a motor oldalt kapta el az autót, nem hátulról...

Tragédia.

Érdemes elmenni Kékestetőre, ahol az ország tetejét mutató kő mellett van a motoros emlékmű.... nem sikerülét a képet beszurni róla...

Komment

Már most csak hozzászólók a témához, de Dongós leírta amit akartam.
          Én versenyeztem több mint 10 éven keresztül, végigjártam a szamárlétrát majdnem végig a roncsderbytől a rallyig. Ha valaki szereti a sebességet, a guminyikorgást, vagy 100 fölött keresztben autózni, hát én szeretem, szerettem. De ezt soha sem az emberek közt csináltuk a forgalomban, hanem mindig zárt pályán. A kezdet kezdetén mikor friss jogsival azt hittem enyém a világ összeakadtam hamar a helyi rendőrökkel. Ők elmagyarázták először szépen, azután csúnyán is, hogy a városban nem randalírozunk! Egy életre megtanultuk a leckét.
          Ezért nem azzal van baj ha valakinek elgurul a gyógyszere, hanem azzal hogy ezt olyan helyen teszi ahol másokat veszélyeztet.
          Van egy csomó pálya vagy akár csak egy libalegelő, ki kell oda menni és ott kiadni a feszültséget.

Komment

Click image for larger version

Name:	kekesteto.jpg
Views:	1
Size:	116.7 KB
ID:	141385A kő már megvan...

- - - Updated - - -

Click image for larger version

Name:	2182_35437_3.jpg
Views:	1
Size:	178.3 KB
ID:	141386 Na erről beszéltem, és egyetértek sinterrel...

- - - Updated - - -

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ami a közlekedést illeti, én azt vallom, hogy aki ki akarja próbálni hogy mit tud egy Ferrari, az legyen oly kedves, és ezt egy tesztpályán tegye. Biztosan jó és vérforraló élmény, én is kipróbálnám...
            Volt szerencsém egyszer Monte-Carlóban lenni... ott akkoriban volt olyan szolgáltatás, hogy egy Ferrari parkolt a jachtkikötőben kis pavilonnál ahol jegyet lehetett venni, feliratokkal zászlókkal, és egy söfőr - nem tudom mennyiért, de nekem nem volt rá pénzem - elvitt egy az F1-nek megfelelő körre a városban.... és persze ott ahol lehetett kipörgette a kereket, driftelt stb... gondolom ott minden napos élmény lehetett ez akkoriban, és megszokott, tehát vigyáztak az emberekre, nézőkre is...

Komment

Az a baj, hogy ez elég rázós téma.
              Teljes mértékben egyetértek!.......és itt mellőzöm is a szokásos ironikus stílusomat!Higgyétek el a közúton nagyon is komolyan veszem a dolgokat,de ennek ellenére követek el hibákat sőt szinte már bűnnek is felfogható bakikat!Nem csak rajtam múlt hogy-e sok-sok évet évtizedet megúsztam baleset nélkül!Ezért nem is szeretnék lándzsát törni senki fölött!Minden esetre a legnagyobb tiszteletem mellett is kedves Joker nem díjazom az ötletedet!(habár megértem!)Sajnos a közlekedés(főleg két keréken)veszélyes üzem!Sőt egyre veszélyesebb!!!Már ez közhely!Vigyázzunk egymásra!!!!!!Tolerancia!!!!(ez 3x!)

Komment

Volt szerencsém egyszer Monte-Carlóban lenni... ott akkoriban volt olyan szolgáltatás, hogy egy Ferrari parkolt a jachtkikötőben kis pavilonnál ahol jegyet lehetett venni, feliratokkal zászlókkal, és egy söfőr - nem tudom mennyiért, de nekem nem volt rá pénzem - elvitt egy az F1-nek megfelelő körre a városban... és persze ott ahol lehetett kipörgette a kereket, driftelt stb... gondolom ott minden napos élmény lehetett ez akkoriban, és megszokott, tehát vigyáztak az emberekre, nézőkre is...
                Valahogy így képzeljük el?

http://videa.hu/videok/jarmuvek/a-dr...1Kqd97dNk1lSIY

(A szalonképes - és nem a sokak által ismert - változatot próbáltam feltölteni. Ha nem az, akkor törlöm, csak szóljatok. )
                Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 okt. 07, 14:43.

Komment

feszültségoldónak jó volt Zsolti!

kicsit másabb volt, de hasonló!!

Komment

Zsoltika!Ez most az éhes disznó esete?

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A szalonképes - és nem a sokak által ismert - változatot próbáltam feltölteni.
                      Jaaajaja, klassz ez a toyota

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Zsoltika!Ez most az éhes disznó esete?
                        Igeeen! Éhes makkal disznókat álmodik az ember.

Komment

Szerintem mindenki szeretne ilyen klasszul driftelni.
                          Persze -hogy a témához csatoljak- csak zárt pályán, ahogy az úrvezető úr is tette a tanulságos videjóba
                          És ne mondja senki hogy nem szereti ezeket a szép formákat! Merakkó csunyánnézek!
                          Nekem pl bejön az a szép ívű hátsólámpa a film elején
                          Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 okt. 07, 15:41.

Komment

Szerintetek az ilyen szemet szúrna a rendőröknek?

Komment

Klassz!
                              És ez a "minyi bajk" szintén hullajelölteknek?
                              https://www.youtube.com/watch?v=NPx8CtpmL-w

Komment

Oroszok, már meg se lepődök...
                                Ettől szerintem kiugrana a rend őreinek szeme(mélynyomót ajánlott feltekerni) :
                                Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2014 okt. 13, 15:50.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X