Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
ÁMEN!(most ilyen hangulatom van 10 órakkor kísértük utolsó útjára kedvenc unoka tesómat!
Tudod ilyenkor az ember mindenkinek megbocsájt míg lehet!!!!!Mert van amikor már nem lehet!
De fel a fejjel!Előre a szoc................jaj!!!!!már megint!!!!!!!!!
Nemrégiben - talán a facebokkon - olvastam egy érdekes, de inkább rémisztő hírt, melynek apropója, hogy egyes kis falvakban rendőr érkezésekor félre verik a harangot, mint egykoron tűz, vagy más veszedelem esetén.
Ebben a hírben csak az a szép, hogy bár az összes média előjött vele, de még senki nem nevezte meg a falut. Még a Sebestyén Balázs sem tudta kinyomozni.( Nem mintha ez most sokat bizonyítana ) Vélhetően ez csak egy jópofa ember viccnek szánt szüleménye, amin most jól elvan az ország egy darabig.
Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2015 febr. 26, 05:23.
Most nem is az a lényeg, hogy a hír szó szerint igaz és a falu név szerint meghatározható. Hanem inkább az, hogy milyen a hangulata az embereknek a rendőrséggel kapcsolatban. Jelesül, amit többen is írtak, hogy egyfelől tömérdek felderítetlen bűnügy, csapnivaló közbiztonság, érdektelenség, közöny, másfelől, mindenáron való pénzbehajtás, s ezekből kifolyólag érzik úgy az emberek, hogy egyáltalán nem szolgálnak, és nem védnek a rend derék őrei.
Evvel csak az a gond,hogy akikkel mi találkozunk és kevésbé szimpatizálunk parancsokat teljesítenek igaz ez ritkán jut az eszünkbe. Sajnálkozhatunk ezen mi, mostanában nem fog változni semmi evvel kapcsolatban.
A parancsokat is a rendőrség kötelékéből kapják... , valószínű akkor az is, hogy sokszor a személyes modortalanságot is parancsba kapják , a sarcolással együtt ! De azt is csak a tisztességes adófizető polgárokkal szemben !
Kb öt évvel ezelőtt , március 15. és május 1. között 14 szer állított meg a rend éber őre , igaz mindíg valami hibát keresett, csak két alkalommal tudott megbüntetni, (amit annak rendje és módja szerint be is fizettem ! mert hát a szervnek mindig igaza van ...) pedig a végére még az egészségügyi doboz érvényességét is ellenőrizte , (a papírokat már sokszor nem , mert már tudta kívülről ...)csak kétszer késtem el miatta majdnem a munkából , mert hát a procedúra nem mindig öt perces volt ...(valószínű az verte ki nála a biztosítékot hogy az első alkalommal nem tudott megbüntetni...) Nem mondom fizettem már gyorshajtásért is , ami jogos az jogos ! Bár a büntetési tételek megállapítása akkor volna véleményem szerint korrekt , ha úgy történne - mint sok más országban is - hogy a jogsértő jövedelme alapján állapítanák meg azt . (pl előző évi adóbevallás , vagy munkáltatói igazolás , ..) Példának okáért egy 30 táblánál 50-el gyorshajtó kisnyugdíjas részére kiszabott büntetési tétel, egy komolyabb pénzügyi csődöt jelenthet számára ,nem úgy mint egy gyárigazgató esetében akinek a jövedelme akár a százszorosát is elérheti a nyugdíjnak (!) , vagyis neki a büntetési tétel kifizetése nem okoz gondot , tehát nincs is meg a visszatartó erő ... pedig amikor már meghallom : " - na , hát én most mit csináljak magával ! " kezdetű mondatot , áll a hátamon az összes szőr , mert ezzel veszi kezdetét a hibakeresést , világítás ellenőrzést , papírvizslatást követő rekvirálás !
Tudod ez már több ezer éves trükk!Már a régi Rómaiak is alkalmazták!.....khmmmm4 A maguk módján(P.L:sok cirkuszi játékok,ahol játékos formában kis cicákkal szedették szét a nekik nem megfelelő embereket!)......ingyen szórakozás és sok főnök még ingyen kenyeret is osztogatott!Aztán mikor kicsit magukhoz tértek akkor csodálkoztak hogy közben a javaikat elszerezték az okosabbak!Ezt simán le lehet vezetni a mai és az elmúlt 30 év történéseire!............és ezen nem a rend őreinek kell elgondolkodni!
Én pártatlan vagyok!!!!Nekem a régi rendszerben is húznom kellett és a maiban is!(de csak 2011 Dec.-ig!!!)Mi nem jártunk cirkuszba és nem ájuldoztunk a változáson.......csak melóztunk!Így lettem vasmunkásból varrónő!Nem kell mindig másban keresni a hibát!
Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2015 febr. 26, 09:18.
Én sem másban keresem a hibát , ami jogos az jogos , csak az egyenruhások keresik bennem azt !
Mert ugye a parancs , az parancs ... ( a cirkuszt meg utálom )
Bár a büntetési tételek megállapítása akkor volna véleményem szerint korrekt , ha úgy történne - mint sok más országban is - hogy a jogsértő jövedelme alapján állapítanák meg azt . (pl előző évi adóbevallás , vagy munkáltatói igazolás , ..) Példának okáért egy 30 táblánál 50-el gyorshajtó kisnyugdíjas részére kiszabott büntetési tétel, egy komolyabb pénzügyi csődöt jelenthet számára ,nem úgy mint egy gyárigazgató esetében akinek a jövedelme akár a százszorosát is elérheti a nyugdíjnak (!) , vagyis neki a büntetési tétel kifizetése nem okoz gondot , tehát nincs is meg a visszatartó erő ...
Én nem tudom hol van ilyen, szerintem ez a szocializmusban (kommunizmusban?)volt mikor is a betétlapon fel volt tüntetve a jövedelem.
pedig amikor már meghallom : „- na , hát én most mit csináljak magával !” kezdetű mondatot , áll a hátamon az összes szőr , mert ezzel veszi kezdetét a hibakeresést , világítás ellenőrzést , papírvizslatást követő rekvirálás !
Szerintem ez a mondat azt jelenti, hogy "oldjuk meg okosba"
Svájcban van ilyen ...., a szocializmusban sem variáltak a büntetéssel , bár még a helyszinen is lehetett fizetni amiért kis "tiketteket" is adtak 50-100 fT-OS címletekben , Egyébként meg hallottam már olyanról aki rákérdezett a fenti mondat hallatán az okosban való megoldás lehetőségére , és rosszabbul járt mert megvesztegetési kisérletnek minősítették ...
Szegény azóta kerékpárral közlekedik és ingyen konyhán eszik. Vagy mi pénzünk ilyen értéktelen vagy az övék olyan stabil.Én az elsőre tippelek bár mindkettő igaz.
Komment