Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Nyári motorozások megörökítése, rögzítése (ínséges téli napokra)

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

dongos78!Szerényke ,,Technika"nevezetű digitális fényképezőm van.Amit kéz alatt(alól?)vettem kemény 10db ezresért!Volt hozzá,,Haszutmellémafor".........Ó Magyarul!Használatiutasításmagyarfordításban!(lásd:Mézga Család!).........így sikerült minden épnek mondható agysejtem bevetésével röpke 8-10 hónap alatt megtanulnom a funkcióit!(illetve közel a felét!)Ezekből sokat töltöttem fel a Youtube-ra!......apacsavo.....néven!Ilusztráció ott!..........és itthttps://youtu.be/qv9wTt-gubUA kamerát csak nemes egyszerűséggel a kezemben tartom.Persze a balban hogy a gázt tudjam húzni a jobbal,jobban!A szélzaj óriási!Pedig kis szivacs darabkát dugtam a mikrofon likába!

Komment

A szélzaj óriási!Pedig kis szivacs darabkát dugtam a mikrofon likába!
      Próbáld azt meg, hogy nem szivacsot dugsz a mikrofonba, hanem egyszerűen cellux-al leragasztod.

Komment

Fergusson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Lám-lám...a jó öreg szigetelő szalag (csak nem kék? ) mindenhol jelen van
        Régen az volt a bicajtáskámban a szerszámkészlet univerzális darabja. De most fekete
        Mert ilyen helyre azért úgy megyek bicajjal hogy vannak nálam alap szerszámok, multi tool bicska, imbuszkulcs készlet, foltok, gumi szereléshez ez-az, pumpa. Minden más esetre meg ott a szigszalag
        Bár az a néhány év alatt amióta megvan ez a bicaj és van defektvédő lötyi a kerekekben még sosem hagyott cserben. Ellenben haver bicaját havi rendszerességgel kell az erdő közepén szerelni (többnyire defekt. Pedig neki is van lötty a kerekekben, csak az drágább volt és nem ér semmit )

Komment

hanem egyszerűen cellux-al leragasztod.
          Próbáltam!!!!!......dettó!Ráadásul toló ajtaja van és akadályozza a becsukást!Mindig találgattam hogy régen a TV-sek miért raknak a mikrofonra olyan szőrkucsmát?!Arra a célra amit a ,,dongos"írt nagyjából megfelel!(Meg nem is tellik jobbra!)

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Próbáltam!!!!!......dettó!Ráadásul toló ajtaja van és akadályozza a becsukást!Mindig találgattam hogy régen a TV-sek miért raknak a mikrofonra olyan szőrkucsmát?!Arra a célra amit a ,,dongos"írt nagyjából megfelel!(Meg nem is tellik jobbra!)
            De minek tologatni azt a tolóajtót?
            Az eddigiek alapján a tuti módszer ez lehet:
            Leragasztod kék szigetelőszalaggal aztán, szintén kék szigszalaggal ráragasztasz egy mosogatószivacsot

Komment

De minek tologatni azt a tolóajtót?
              ..........mert ott van!Egy érdekesség a majdani hosszú unalmas Téli estékre!Néhány napja halk zörejjel kezdte a ,,sárkány"!Aztán napról-napra erőssödött!Az alapjárat elkezdett össze-vissza ingadozni!Végül már nem mertem tovább kínozni,mondván:még szétesiknekemvalahol!Ma hiba felderítés!Hallás után a blokk elülső részén a kuplung felől jön a csörgés!Nosza olaj le,dekni le......bölcs nézés!(szemüveggel!)Aggódó feszegetések,cibálások.........semmi!A malomkerék lóg rendesen!AHA!!!!Csapágy csere!.......már nem lóg összeszerelés!Csörög mint állat!Basszus mondom halkan akkor a dugó vagy csapszeg vagy a szomszéd öreglány bokája vagy az én csípőprotkóm! Mindegy szét szedni!De még utoljára meghallgatni!Ahogy ott körözök a végén már négykézláb!Véletlenül nekidőlök az első keréknek.............és megszűnik a csörgés!Inkább nem írom ide azt a néhány nem éppen irodalmi stílusu szót amit elmormoltam!Aztán szép csendben meghúztam a féknyereg csavarját!https://youtu.be/1KhYUPa3_O4

Komment

Ezek után óvatosan fogok nekiesni a dongómnak.
                Az utóbbi két utam alkalmával, úgy 5-6km megtétele után furcsa surrogó hang jön a motor felől, olyankor az alapjárat is megemelkedik, fals levegős tüneteket produkálva (tehát nem szép egyenletesen pöfög..). Még nem szedtem szét, csak elképzeltem, mi lehet a hiba (természetesen a legrosszabbra gondolva): biztosan a főtengely szimeringek vannak kikészülve, és bemelegedés után ott szív levegőt....
                Aztán lehet hogy végül csak a porlasztó csavarjait kell meghúznom

- - - Updated - - -

nekidőlök az első keréknek...és megszűnik a csörgés
                Az szép lett volna, megcsinálni egy indokolatlan motorgenerált

Komment

Na szépen le vagyok maradva, én is gondoltam arra hogy rögzítsem az utamat. És lévén nagymotorra gyúrok beszereztem egy korrekt kamerát, kicsit furán néz ki de nem érdekel különösebben :
                  https://dl.dropboxusercontent.com/u/...815_211247.jpg

Komment

És lévén nagymotorra gyúrok beszereztem egy korrekt kamerát,
                    Én előbb a motort szereztem volna be, de tény hogy alaposan rákészülsz!

Komment

Most jött szembe akciósan, kár lett volna otthagyni...

/SZERK
                      Nem most kezdtem el tuszkolni a perselybe a pénzt úgyhogy a többi cucc úgymond már "megvan" . Már csak a jogsit kell megszereznem és indulhat a "nyálcsorgatás".
                      Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2015 aug. 15, 22:06.

Komment

Most jönnek azok a bizonyos ínséges Téli napok!
                        Akkor tessék!https://youtu.be/_x-aLTo7K6ohttps://youtu.be/qfMBAhKGG6Mhttps://youtu.be/qfMBAhKGG6M

Komment

Már most milyen furcsa hogy olyan zöld, sűrű minden.
                          Ez nem ugyanaz a vidék, mint az "egy kis hegy" videóban? Csak ott már más a dorombolás

Komment

Ez nem ugyanaz a vidék, mint az „egy kis hegy” videóban? Csak ott már más a dorombolás
                            De ugyan az!Szentdomonkos és Borsodnádasd közötti szerpentin.Át a Bükk nyúlványán.Nem olyan mint a Tátra vagy az Alpok de kis ország kis ember kis motor kis hegyecske!Azért dorombol másként mert ez az IZS-emmel készült a másik pedig az ETZ-vel!Évente 1x2x elmegyel ifjúságom színterére és olyankor felveszem!https://youtu.be/Dmjig3JjS_8
                            Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2015 dec. 11, 12:37.

Komment

Azért dorombol másként
                              Nem csodálom,hogy a fordulatmérőd nem akar szolgálni,ez a tempóóóóó....
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Bizony, 130 egy ETZ-vel Komoly! Az enyém soha nem akart 110-nél többet szaladni
                                Click image for larger version

Name:	P7120424.jpg
Views:	2
Size:	194.9 KB
ID:	147752Click image for larger version

Name:	P7120428.jpg
Views:	2
Size:	205.8 KB
ID:	147753Click image for larger version

Name:	P7120426.jpg
Views:	3
Size:	200.5 KB
ID:	147754
                                Különösen a ....kicsit félresikerült fúratás után, még a 90-et is alig
                                Azért azóta is sajnálom. Pedig lassan 20 éve hogy eladtam.Elég szépre sikerült megcsinálnom, Metzeler gumikkal, flashgrip markolatokkal, doducco megszakítóval, szolid matricázással, stb.stb... A lámpa áthelyezés kifejezetten jól sikerült, nagyon tetszett így (TS konzolra szerelve, kicsit följebb-kintebb állt mint gyárilag)
                                Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 dec. 11, 19:00.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X