Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Helló sziasztok!
Ezt ki fogom próbálni én is! Én érdekes dohányos vagyok. Otthon nem cigizek,csak nagyon ritkán,de a gyerekek előtt soha. Viszont amint beülök a teherautóba,majd megőrülök a cigiért. Rengeteget megyek éjszaka,meg sokszor 1-2 napot non-stop,úgyhogy unalom,fáradtság.meg ki tudja miért,de kell a cigi! Viszont jó lenne kevésbé büdösen,hamu nélkül megoldani! Régebben már hallottam az elektromos cigiről,de itt olvasgatva kedvet kapta kipróbálni!
Engem is érdekelnének bővebben a tapasztalataid! Sajnos nekem is megvan ez a rossz szokásom. Próbáltam már letenni, kissebb nagyobb sikerrel. De mint ahogy te is mondtad, az egészségünk mindennél fontosabb! Jól tudom, hogy leszokni nem lehet, csakis abbahagyni, de ha valakinek nem megy olyan egyszerüen mint egyeseknek, azért az még nem a világ vége.És ha van egy ilyen lehetőség kipróbálni, hát én kipróbálom. Igaz már egyszer beszéltél róla, de azért elmondhatnád még egyszer melyik az a típus amelyik bevált és az utántöltést hogyan oldod meg. Akár privátban is!
Előre is köszönöm!
Ami a legfontosabb, hogy továbbra is mindenkit bíztatok az elektromos cigi használatára, ugyanis nekem nagyon bejött. Azóta is ezt szívom és sokkal jobban érzem magam.
Viszont elég bonyolult dolog ez, nehéz egy-két mondatban tanácsot adni. Hamarosan indítani fogok egy ehhez hasonló oldalt elektromos cigi témában, ha ráér még egy picit, akkor számomra nagy segítség lenne, ha ott tárgyalnánk ki mindezt.
Régen írtam ide.
Ami a legfontosabb, hogy továbbra is mindenkit bíztatok az elektromos cigi használatára, ugyanis nekem nagyon bejött. Azóta is ezt szívom és sokkal jobban érzem magam.
Viszont elég bonyolult dolog ez, nehéz egy-két mondatban tanácsot adni. Hamarosan indítani fogok egy ehhez hasonló oldalt elektromos cigi témában, ha ráér még egy picit, akkor számomra nagy segítség lenne, ha ott tárgyalnánk ki mindezt.
Szia Zoli!
Még mielőtt "meggondolatlanságokra" biztatnád hasonszőrű társaidat, olvasd el a biztos cigaretta marketing ellentámadásának egyik kiválóan megalkotott szösszenetét!? Illegális az e-cigaretta? - Borsonline.hu
A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
Igen, bennem is felmerült, hogy milyen veszélyes lenne tömény nikotint inni. Ezért mindenkit nyomatékosan figyelmeztetek, hogy ne igyatok tömény nikotint! Sőt, sósavat se igyatok! A 70%-os gyógyszertári alkoholról is, mielőtt meginnátok, érdeklődjetek a háziorvosotoknál.
A viccet félre téve, elég viccesek ezek a próbálkozások. Némi összeesküvést én is érzek, ugyanis mindenki azzal jön, hogy nincsenek kísérleti eredmények. Viszont ezeket a „hiányzó” kísérleteket mégsem végzik el. Vagy ha elvégezték, titkolják.
„Állítólag” (ezt sem tudom biztosan, lehet, hogy az e-cigi lobbi találta ki), a hatvanas években volt egy kísérlet, hogy a propilén-glükol hatékonyan megelőzi a légzőszervi megbetegedéseket. Akkor még szó sem volt e-cigiről. Viszont most ez az egyik alapanyaga a folyadéknak. (izlés szerint a 100% is ez lehet) Az az érdekes, hogy én minden télen egy-két alkalommal lebetegedtem, de idén mégsem. Nyílván az is számít, hogy az immunrendszeremet nem gyengíti a kátrány, de akár a propilén-glükol fertőtlenítő hatása is szerepet játszhatott ebben.
Ezzel természetesen nem akarok senkit agitálni, csak mint „összeesküvés” gyanús „hiányzó” kísérletet említem meg, hogy nem kutatják a propilén-glükol lehetséges pozitív hatásait sem.
Fura.
Nem tudom, hogy beszéltetek-e már erről, de ajánlom figyelmetekbe a következő linket: E-cigaretta robbant f
A cikk arról szól, hogy egy férfi szájában felrobbant az e-cigi... Lehet, hogy 1 a 2,5 millióhoz az esélye, de akkor is van kockázata a sz@r kínai akkumulárok meghibásodásának, felrobbanásának... (Csak hogy az e-cigitől is kissé elvegyem a kedveteket )
Az az érdekes, hogy én minden télen egy-két alkalommal lebetegedtem, de idén mégsem. Nyílván az is számít, hogy az immunrendszeremet nem gyengíti a kátrány
A "megspórolt pénznél" is többet ér ez az életminőség javulás! Ilyen saját tapasztalatok ellen nem tud semmit tenni a "lobbi"!
Jó egészséget!
A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/
Valakinek azért az Elektromos cigaretta is jó üzlet. Azzal kecsegteti a megvásárlóját, hogy semmi kínlódás árán le fogsz szokni a cigiről.
Hát ez sajnos nincs így.
Tizenpár éve én is dohányoztam.
Elhatároztam, hogy le kellene szokni.
Én is a könnyebb utat szerettem volna választani és bementem a gyógyszertárba.
Kértem a gyógyszertárostól valami csodaszert, amit épp a rekámban láttam.
A gyógyszetáros szemembe megmondta, hogy nem fog rajtam segíteni, csak az erős elhatározás és akarat.
Egyik nap aztán nem vettem több cigit és azóta nem dohányzom.
Ennek már 13 éve.
Még most is van, hogy rágyujtanék egy cigire.
Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 febr. 20, 21:19.
Oka: Javítás
Valakinek azért az Elektromos cigaretta is jó üzlet. Azzal kecsegteti a megvásárlóját, hogy semmi kínlódás árán le fogsz szokni a cigiről.
Hát ez sajnos nincs így.
Tizenpár éve én is dohányoztam.
Elhatároztam, hogy le kellene szokni.
Én is a könnyebb utat szerettem volna választani és bementem a gyógyszertárba.
Kértem a gyógyszertárostól valami csodaszert, amit épp a rekámban láttam.
A gyógyszetáros szemembe megmondta, hogy nem fog rajtam segíteni, csak az erős elhatározás és akarat.
Egyik nap aztán nem vettem több cigit és azóta nem dohányzom.
Ennek már 13 éve.
Még most is van, hogy rágyujtanék egy cigire.
... A cikk arról szól, hogy egy férfi szájában felrobbant az e-cigi... Lehet, hogy 1 a 2,5 millióhoz az esélye, de akkor is van kockázata a sz@r kínai akkumulárok meghibásodásának, felrobbanásának...
Amikor láttam, hogy megmozdult ez a téma, azt hittem ez lesz a "hír".
El tudom képzelni, hogy igaz, de kár hogy semmi konkrétumot nem lehet tudni. Az e-cigikben is líthiumionos aksi van, mint a telefonokban. És mivel nem az aksi van a szánk felé, ezért azt gondolom a szemünkhöz közelebb van a telefon beszélgetés közben. Így hát a nemdohányosok is retteghetnek, ha szeretnének. Nem hinném, hogy van olyan aksi, amit nem Ázsiában készítenek.
Hát ez sajnos nincs így. ...
Ahogy fentebb már többször leírtam, ezek teljesen felesleges minősítgetések. Nyilván vannak dilettáns kereskedők, akik esetleg megpróbálnak ilyesmi szlogenekkel vevőket csalogatni, de ebből következtetést levonni pontosan ugyanolyan rosszhiszemű dolog lenne.
Ez az egész leszokás kérdés nem kerülhetne szóba, ha nem ezzel próbálnák támadni az e-cigit azok, akiknek anyagi érdekükkel ellentétes ez a dolog. Miközben nem erről szól az e-cigi, ez csak egy (minden bizonnyal) egészségesebb alternatívája a dohányzásnak. Kis lépés, ahogy a címben írtam. Aki kipróbálta, az tudott egyik napról a másikra váltani, és ahogy én is, úgy mások is annyit elmondhatnak, hogy jobb a közérzetük. A "tünetek" hasonlatosak azokhoz, mikről a valóban leszokott emberek mesélnek. Ez csak ennyi. Másfelől pedig igen nagy dolog szerintem. Nem értem és nem értek egyet ezzel a magatartással, hogy erről a lehetőségről miért is kell ismeretek nélkül lebeszélni ismeretlen embereket, azoknak, akik sikeresen leszoktak a dohányzásról. Mintha lenne ebben egy ici-pici irigység.
Igaz, csak találgatok. Sokkal inkább igaz az, hogy nem értem.
Nyílván az is számít, hogy az immunrendszeremet nem gyengíti a kátrány
Először is gratulálok.
Ugyan ki nem próbáltam az e-cigit, csak megnéztem közelről (konkrétan elkértem a hugom barátjától, szétszedtem, hümmögtem, összeraktam), nekem nagyon furcsának tűnik kézbevenni. Nagyjából mint amikor ZH alatt/helyett rágtam a toll végét mert halvány lila segédfogalmam sem volt arról hogy miről szól a kérdés. Isten ments, dehogy akarok lebeszélni senkit, csak nekem furcsa. Egyrészt az "állaga" (kemény műa.), másrészt a tömege.
A másik dolog: ezt a telet én is megúsztam betegség nélkül, pedig dohányoztam. Szerintem az a zsák lilahagyma tehet róla, amit apám egyik barátjától kaptam. Bár lehet - feltéve hogy azonos "egészségvisszaállító" hatással rendelkeznek - az e-cigi elfogadhatóbb a környezet számára, mintha állandóan hagymaszaga van az embernek..
There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Ugyan ki nem próbáltam az e-cigit, csak megnéztem közelről (konkrétan elkértem a hugom barátjától, szétszedtem, hümmögtem, összeraktam), nekem nagyon furcsának tűnik kézbevenni. Nagyjából mint amikor ZH alatt/helyett rágtam a toll végét mert halvány lila segédfogalmam sem volt arról hogy miről szól a kérdés. Isten ments, dehogy akarok lebeszélni senkit, csak nekem furcsa. Egyrészt az "állaga" (kemény műa.), másrészt a tömege.
Ez valóban így van. A cigi formájú e-cigi valóban nagyon gagyi hatást kelt. Tényleg olyan „guminő” dolog. Másrészt nem is praktikus, mert a pici méret az aksi és tartály kapacitásának is komoly korlátot szab. Én lényegesen nagyobb, szivar méretű szerkezetet használok. Sokkal inkább a pipára emlékeztet egy ilyennel való pöfékelés. Azt figyeltem meg, hogy a külvilág is „jobban fogadj”, ezt érdekesnek találják az emberek, a mű-cigit inkább lesajnálják. Természetesen nem a külvilág számára választok eszközt, de az tény, hogy az újdonság miatt, sok csacska kérdésre kell válaszolgatni idegenek számára. Kb mint egy veterán motorral leparkolni egy forgalmasabb helyen.
Komment