Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hajtsuk meg fejünket!

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #31
    Emlékezzünk azokra is akiknek:nem áll módunkban ma a sírja fölött:fejet hajtani!
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #32
      Emlékezzünk tisztelettel azokra a férfiakra,akik hiába áldozták az életüket a Magyar nép szabadságért,-mert szabadság az napjainkban sincs,legalábbis a nép számára.

      Üdvözlettel:Che

      Komment


        #33
        Hányan voltak kik nem is magyar nemzetiségiek voltak mégis a szabadságunkért áldozták életüket! Sajnos ez még nem a kánaán!!

        Komment


          #34
          Ismét eljött az emlékezés napja minden olyan társunkra,akik elhagyták a földi létet és távoztak közülünk.Vannak ismert nevek,akiket most nem sorolnék fel és minden bizonnyal olyanok is kiknek halálhíre nem jutott a fórum közösségének tudtára,de már nincsenek velünk.Gondoljunk most rájuk és azokra az emberekre is akik értelmetlen halált haltak a közutakon akár ön,akár mások hibájából!

          Komment


            #35
            1849 Október 6 Arad

            Komment


              #36
              Szervusztok!

              Elmúlt a vidám nyár és elérkeztünk a novemberhez is,lassan vége az évnek.Nekem nagyon szomorú időszak ez,mert minden az elmúlásra emlékeztet.Egy rövid időre emlékezzünk meg most mindazon fórumtársunkról,akik már nincsenek közöttünk és testük visszaadatott az örök körforgásnak,-a természetnek.Nevek felsorolása nélkül,emléküket és írásaikat felidézve,szeretettel gondoljunk rájuk!

              A minap szitáló esőben mindenféle kis utcákon át,kerékpároztam ki a temetőbe,olyan rossz érzés volt látni,abban a latyakos,hideg időben azt a sok lakatlan,omladozó házat melyek előtt elhaladtam és oda is vissza is az járt a fejemben,itt is valaha,nem oly régen élet volt,most meg pusztulás és romlás van,de az élet ilyen,egyszer fent,egyszer lent a kerék és egyszer majd meg is áll,ha az idő odaér.

              Üdvözlettel:Che

              Komment


                #37
                Szervusztok!
                Che! Teljesen igaz, amit írsz! Bár felénk a tulajdonosok adás-vétel útján cserélődnek, de sok "régi" ismerősről tudom, hogy pár hónappal- évvel később meghalt. Az újak... Vissza sírom a nyolcvanas éveket. Taknyosként szinte mindenkit ismertem. Ma már csak keveseket. Szomorú, de Bácsikám 72 éves, szomszédja Tomi bá' 70 körüli, én meg párnap múlva 41. Mi hárman maradtunk a rendszerváltás előtt a környéken születettek közül.

                "A halottak láthatatlanok ugyan, de azért jelen vannak."
                Szent Ágoston

                Komment


                  #38
                  " visszanézek életemre elmerengek csendben" ... ahogy a régi nóta is mondja , megjelennek régi mesterek , barátok , ismerősök ... sokan már nincsenek közöttünk . Rossz érzés a temetőbe menni november első napján , úgy hogy egyre több ismerős neve van a fejfákra felírva ... akikre felnéztél ... akitől tanultál ... akik tettek valamit érted .. és mostmár nem tudsz viszonozni semmit .
                  Ennyit a szentimentalizmusról ! (bár néha jól esik) de nézzünk inkább előre !

                  Komment


                    #39
                    zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    " ..Rossz érzés a temetőbe menni november első napján , úgy hogy egyre több ismerős neve van a fejfákra felírva ...
                    Amikor a motorjaimon dolgozom (1953-as, 1957-es, 1963-as), gyakran eszembe jut, hogy azok a kezek, akik annak idején összerakták, már sehol nincsenek...
                    Lehet, hogy van aki kinevet érte, de ilyenkor úgy érzem, hogy azzal, hogy rendbe rakom őket, és is újra lehet velük motorozni, látják őket a népek az utakon, ez valahol tisztelgés azok előtt, akik tervezték, legyártották, megvették, és tulajdonosai voltak ezeknek a gépeknek.

                    Komment

                    Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X