CZsolti eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Fórum találkozó
Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs persze nem úsztad meg szárazon.
Nem értem
- 3 likes
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBe se melegszik a motor rendesen, s már ott is vagy :-)
- 2 likes
Komment
-
Kedves Attila!
Tényleg nagyon jó ötlet,nagyon nagy kedvem van elmenni,bár Orosházától egy kissé messze van,de Leányfalutól is.Azért is jó dolog,mert legalább személyesen is megismerhetnénk egymást sokan és ez egy nagyon jó dolog.Azon törtem a fejem,hogy bár nagyon sok a dolgom,építkezek,kazánt kell csinálnom,át kell húzni a házban az összes villanyvezetéket,nagyobb szelvényűre és rézre és ha a találkozóra is menni szeretnék,elő kell vennem egy motort és feléleszteni "Csipke Rózsika álmából",ami nem kis dolog,mert ha én motort csinálok,másra nem tudok koncentrálni,akkor azt és csak azt tudom csinálni.Szerencsére,erre van egy év,-vagy majdnem annyi.
Azért is jó dolog,mert a sok elfoglaltságom mellett ,legalább kaptam arra egy lökést,hogy csináljak magamnak már végre,egy működőképes motort,amivel közlekedni is lehet,-mert azért csak motorral lenne jó elmenni a találkozóra.
Nem tudom mások,hogy vannak vele,amikor még aktív voltam,úgy gondoltam,ha nyugdíjas leszek,-mindenre lesz időm,-ahhoz képest,semmire nincs,pedig állandóan csinálok valamit és nyugdíjas lettem.
Üdvözlettel:Che
- 7 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem tudom mások,hogy vannak vele,amikor még aktív voltam,úgy gondoltam,ha nyugdíjas leszek,-mindenre lesz időm,-ahhoz képest,semmire nincs,pedig állandóan csinálok valamit és nyugdíjas lettem.
- 5 likes
Komment
-
Kedves Beagle!
Miért ne érnéd meg,de azért azt ne gondold,hogy olyan nagyon jó nyugdíjasnak lenni.Sokszor hiányzik a közösség,de ebben pótol valamit a fórum,csak sajnos ez virtuális.Mindíg közösségi ember voltam,hiányzik a közös munka,és az a légkör,amit egy jól összeszokott brigád tud csak kialakítani.Igaz volt olyan munkahelyem is,ahol egyáltalán nem volt jó a légkör,de onnan gyorsan odébb álltam,mert nem jó a reggeleket gyomorideggel és hasmenéssel kezdeni.
A nyugdíjaskor megérésének,az a titka,hogy szeresd a munkád,jó légkörben dolgozz és a szabadidőd aktív pihenéssel töltsd.Az aktív pihenés nem a munkamániát jelenti,de valami olyan tevékenységet,amiben örömöd leled.Kerülni kell,az orvosokat és a gyógyszerek szedését,-mert a fentiek a leg ártalmasabbak,az egészségre.Lehet sokan nem értenek velem egyet,de egy kis takonykórt ki lehet kúrálni házilag is,ha meg nagyon nagy a baj,jobb ha nem tudsz róla,-mert meggyógyítani úgysem tudnak,-de magadért és magadon,egyedül csak te tudsz segíteni.Sok esetben az élni-akarás,még a nagy bajból is kihozza az embert.
Kívánom,hogy jó légkörben dolgozz,ha nem menekülj el és keress más munkát,még akkor is,ha napjainkban nem könnyű ilyet találni,de a stressz talán mindennél ártalmasabb.
Üdvözlettel:Che
- 8 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTényleg nagyon jó ötlet,nagyon nagy kedvem van elmenni,bár Orosházától egy kissé messze van,de Leányfalutól is.Azért is jó dolog,mert legalább személyesen is megismerhetnénk egymást sokan és ez egy nagyon jó dolog.Azon törtem a fejem,hogy bár nagyon sok a dolgom,építkezek,kazánt kell csinálnom,át kell húzni a házban az összes villanyvezetéket,nagyobb szelvényűre és rézre és ha a találkozóra is menni szeretnék,elő kell vennem egy motort és feléleszteni „Csipke Rózsika álmából”,ami nem kis dolog,mert ha én motort csinálok,másra nem tudok koncentrálni,akkor azt és csak azt tudom csinálni.Szerencsére,erre van egy év,-vagy majdnem annyi.
Azért is jó dolog,mert a sok elfoglaltságom mellett ,legalább kaptam arra egy lökést,hogy csináljak magamnak már végre,egy működőképes motort,amivel közlekedni is lehet,-mert azért csak motorral lenne jó elmenni a találkozóra.
Én is nagyon örülnék a személyes találkozásnak és ne bánd, hogy ilyen sok dolog előtt állsz!
Az embernek minél több terve és célja van, szerintem annál jobb! Van miért lennie! Az egy év pedig tényleg sok idő!
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA nyugdíjaskor megérésének,az a titka,hogy szeresd a munkád,jó légkörben dolgozz és a szabadidőd aktív pihenéssel töltsd.Az aktív pihenés nem a munkamániát jelenti,de valami olyan tevékenységet,amiben örömöd leled.Kerülni kell,az orvosokat és a gyógyszerek szedését,-mert a fentiek a leg ártalmasabbak,az egészségre.Lehet sokan nem értenek velem egyet,de egy kis takonykórt ki lehet kúrálni házilag is,ha meg nagyon nagy a baj,jobb ha nem tudsz róla,-mert meggyógyítani úgysem tudnak,-de magadért és magadon,egyedül csak te tudsz segíteni.Sok esetben az élni-akarás,még a nagy bajból is kihozza az embert.
A nyugdíjas kor megérését viszont nem csak mi alakítjuk sajnos! Ha így mennek föl a korhatárok, így tűnnek el a nyugdíjalapok... na de ebbe nem mennék bele.
- 7 likes
Komment
-
Fiúk én is csatlakozom Józsi barátom szavainak megerősítéséhez. Ez a találkozós téma ne merüljön feledésbe és kérlek Taluga görgesd az akadályokat jelentő köveket az útból és szervezd hisz az alapok meg vannak. Én is szeretnék odáig eljutni jövőre, már a gyöngyösiről lecsúsztam. Addig még szeretnék én is egy motorgenerált beiktatni mert nagyon forgatnom kell a gépet ha haladni akarok vele. Innen odáig pedig elég nagy a távolság és a szintbeli különbségeket is le kell küzdeni. Ez egy alföldi gyereknek kinek csak a felüljáró az emelkedő sok esetben külön kihívás. Gyönyörű a környezet és én sem idegenkedek a sátorozástól sem főleg ha a mellékhelyiségen ajtó is van!. Szivesen sütök szalonnát akár melyhez kenyeret VISZEK. Sőt még ha van kemence és hozzáértő segítség süthetünk kenyeret!!, pék inasnak társulok.Most voltam a Mindszenti motoros egyesület találkozóján 1000 ft. volt a beugró egy tanyájuk van illatosított budi papírral/ senki nem vitte el?/. Sátorozási lehetőséggel volt közösségi sátor villany világítás este 11-től reggel 5 ig nyomták a rock zenét nem is akár hogy felvonultunk, 500ft. volt a vacsora gulyással ,kenyér savanyúság és aki kérte egy kupica pálesszal. Senki nem kötekedett és igaz voltak gyönyörű mai gépek de szivesen megnézték az én réginek tűnő gépemmel együtt azt a pár szoci időből megmaradt füstölgő 2 üteműt.
- 6 likes
Komment
-
Mi már is találkoztunk(apacsavo.....beagle!).....sőt elvitorláztunk az öreg jószágainkal Mátraterenyére ahol Odinhem-mel is találkoztunk!...............tehát lehetséges!!!!(mármint találkozni csak egy kis akarás kell!A második képhez!.....ilyen amikor a tudás és a nagy tapasztalat találkozik!!!!!!!!.........................igaz az a képen nem látszik mert Én(apacsavo)fogom a kamerát OdinHem....papája pedig mellettem ál...............így csak a zöldfülüeket láthatjátok!!!!Hi-hi-hi!!!!Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2013 júl. 27, 10:30.
- 6 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésene merüljön feledésbe
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése(mármint találkozni csak egy kis akarás kell!
- 4 likes
Komment
-
Kedves Che!
Egy percig sem gondolom,hogy jó nyugdíjasnak lenni! Van sok előnye,de legalább ugyanannyi hátránya is lehet. Én már 21 éve dolgozom a mostani munkahelyemen,ahol kicsivel többel vagyok bejelentve,mint a minimálbér. Tehát ebből következik,hogy kevés lesz a nyugdíjam.(ha lesz még nyugdíj) Takarékoskodni nehéz az ingatlanhitelünk miatt. Sajnos édesapám is dolgozni kényszerül a nyugdíj mellett,hogy megélhessenek. Persze ennek is lehet jó oldala,legalább nem tunyul el. Egy biztos,hogy 21 éve kalapálom a pénzt a főnökömnek (és persze magamnak is),de nem én megyek a Francia riviérára nyaralni,nem én cserélgetem az 5 éves autómat újra és nem én lakom hitelmentes palotában.......
Ezt leszámítva,a munkahelyi légkör tökéletesnek mondható! A körzeti orvosomat már 25 éve nem láttam (hál' Istennek),mégis nem vagyok benne biztos,hogy ezt a fizikai munkát képes leszek 60 éves koromban is úgy elvégezni,ahogy azt elvárják és sajnos máshoz meg nem értek....
apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMi már is találkoztunk (apacsavo...beagle!)
(de sz**ul nézek ki profilból....)Utoljára szerkesztve a következő által: Beagle; 2013 júl. 26, 21:17.
- 7 likes
Komment
-
Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseZsolti,itt is köszönöm a lámpabúrát!!
- 2 likes
Komment
-
...............Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése(de sz**ul nézek ki profilból...)
- 3 likes
Komment
Komment