A CZ-ről (középen) nincs valakinek közelebbi kép? Másik kérdés, hogy kié a gépezet ? (nagyon jól néz ki a kép alapján is )
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
IV. Veterán Fórum Találkozó Tiszakeszi 2017 július 28-30.
Collapse
X
-
Szervusztok!
SZOLGÁLATI KÖZLEPÉNY
Jelentem a díszes és örökké békülni vágyó jeles társaságnak,hogy a mai nappal megkezdtem az V. fórumtalálkozóra való felkészülést!
Jelentem,hogy ma egész nap szilvamagolással sz@rakodtam,melyet a jövő évi találkozóra szánt gyümölcspárlat alapanyagának szánok.A termés elég satnya,de próbálom az egészségesebbjét külön kezelni,hogy valamilyen élvezhető,legálisan engedélyezett tudatmódosító szert lehessen kinyerni belőle.
A jövőt illetően nem mondhatjátok rám,hogy borúlátó lennék,ha már ilyesmiben töröm a fejem.
Üdvözlettel:Che
- 16 likes
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKöszi .
Komment
-
Valakinek meséltem a szilvapálinka-forrásomról, illetve arról a szeszről, amit még nagyapámmal együtt készítettünk a 90-es évek legelején, és vmi 20 liter maradt fenn, eperfa hordóban, viaszdugóval várja a sorsát...
elég az hozzá, hogy annak idején Tarpa településről vásároltuk a gyümölcsöt (besztercei szilva), ami a magvesztést követően került a főzőrendszerbe. A fokoláshoz a Flórika-forrás (a Zemplén csodás völgyében ered) kristályvizét használtuk, a rézeleje ablakmosóként végezte. Aszalásra került néhány kg szilvagyümölcs, amin a fejtett szesz több napon át csörgedezett át, mire az aranyos színét, pompás aromáját, pezsdítő illatát magáévá tette. Ezek után került bele az eperfa hordócskákba...
- 12 likes
Komment
-
Szervusztok!
Nem akarom szétoffolni a találkozós oldalt,de ha már szilváról van szó,akkor mégis egy pár mondat erejéig írnék.
Nem tudom mi lesz ezzel a klímával,mert ez az aszályos forró nyár nem engedi kifejlődni a gyümölcsöket a fákon,formálisan felsül a fára az a néhány gyümölcs ami a monília fertőzést valahogy túlélte.Már jó pár napja szedegetem a kényszerérett szilvákat a fák alól és folyamatosan magozom,sokszor késő éjszakáig azokat és olyan levetlen fejletlen a gyümölcsök nagy része,amilyenre nem is emlékszem.
Amikor gyerek voltam a magvaváló szilvák szeptember végére értek be és emlékszem,sokszor már dér is volt egy kevés,amikor az üstházon,üstben kora reggeltől késő éjszakáig rotyogott a lekvár,amelyből Édesanyám olyan hájas kiflit tudott sütni,amelynek emlékére még mai összeszalad a nyál a számban.
Úgy tűnik ez a világ már elmúlt és,ha gyümölcsöt szeretnénk,be kell rendelkezni az öntözésre és az árnyékolásra,mert ha így változik a klíma,akkor a hagyományos Magyarországon honos gyümölcsök nem lesznek számunkra megtermelhetőek,-igaz akkor majd ültethetünk narancsot,de abból már nagyon elegem van.
Az írást nem varjú károgásnak szántam,csak elgondolkoztam a tapasztalásaimon.
Üdvözlettel:Che
- 8 likes
Komment
-
-
RedBull477 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÚgy halkan kérdezném a nagyérdemű közönséget, hogy az idei évről nem akarunk naptárat?
Tapatalkkal küldve az én PRA-LX1 eszközömről
Én megcsinálom idén is a grafikai részt.
De csak abban az esetben, ha Gyuri idén is vállalja vele a pénzezéssel és küldözgetéssel járó nem kis vesződséget. És nem is erőszakoskodnék vele, ha nem, mert a pólók kapcsán emlékszem, mekkora macera a dolog.
- 9 likes
Komment
-
És nem is erőszakoskodnék vele, ha nem, mert a pólók kapcsán emlékszem, mekkora macera a dolog."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
Komment