Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OLAJ kérdés

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • #16
  Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Van 3db. K55 blokkom,ebből egy bontatlan és nem tudom,hogy parafás,vagy bakelit lamellák vannak e a blokkban,de a másik kettőben,amelyek szét vannak szedve,azokban bakelitből készült kuplung lamellák vannak.Az olajról azt gondolom,hogy bármelyik a gyári paramétereknek megfelelő tisztán ásványi eredetű motorolaj megfelelő.
  Tudomásom szerint a K55 ök mind bakelitosak

  Komment


  • #17
   Valószínű igen,sőt úgy vélem az előd a DKW RT 125 ös is az lehetett.Az egyik szétszedetten vásárolt blokkomban,még ott van a DKW felöntés,hogy ez egy eredeti blokk,vagy már Kovrovecben készült azt nem tudom,de mindenesetre K55-ös blokként volt hirdetve,azért vettem meg.
   sepy és mátéapu kedvelte ezt.

   Komment


   • #18
    ritt74 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok.. Az örök kérdés, mert mindkettőre kaptam hideget is meleget is. Töltögetném a K55 blokkot olajjal, van aki a sima 15W40 re és van aki a 80w90 sűrűségű hajtóműolajra esküszik... Mi a véleményetek ebben a témában? Köszönettel
    LM Egyfokozatú ásványi SAE 50 traktorolaj. Azt használok már mindenbe jóformán. A Dneprbe is az van, az Izsbe is, meg a Jawába is. Ettől még nem tapad össze a bakelites kuplung, de nem is folyik ki belőle, mint a víz. Jártam a Czetkával 80w90-nel is, egyetlen hátránya az egyes fokozat csattanása volt hideg motornál. Ha viszont behúzott kuplunggal párszor rárúgtam indítás előtt, azután nem volt ilyen probléma.
    LM EGYFOKOZATÚ MOTOROLAJ SAE 50 5l - Agro-Szaki munkagép webshop
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2020 febr. 28, 02:36.
    ritt74, sepy és zahi kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

    Komment

    Ugrás az oldal tetejére
    Working...
    X