Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Teleszkópfelújítás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    OdinHEM, supermax és TZ kedvelte ezt.

    Komment


      #17
      Persze tök igazad van--de én a gyakorlat oldaláról nézem a dolgokat-és ha rögtön azt mondom hogy el kell menni menetfúrót venni--mindjárt 2 db ot kb 14 000 ft ért
      --telószárat köszörüni , fémszórni ,köszörülni
      --vagy köszörü ,keménykróm , köszörü
      --Mór u ban bronzott venni , kb 4-6000 ft ért
      --és még senki nem nyult hozzá a munkadarabhoz ????????

      akkor szerinted mit kapok a rögtön nyakamba ? kulák , burzsuj ,ujgazdag----vagy a fene tudja , hisz csak 1 db menetfuró bolti árát irtam fel ---és már....

      Na , ha pedig tanácsot adok nehéz nem figyelembe venni a saját (20 év alatt kialakított ) gépparkomat , felszereltségemet . Igy megint csak falsul hangzik a tanács -hisz nehéz egy kézifúróhoz esetleg vasfürészhez meg egy csavarhuzóhoz igazítani az elvégzendő munkát .

      Most ebben a szituban pedig pont jó a párhuzam ! --nén sem szaladok el venni könyveket--és állok neki HONLAPOT PROGRAMOZNI---vagy mi a rosseb ?----megkerestem a hozzáértőt ---és megbízok benne !
      Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 okt. 08, 08:01.
      Lemezjáték, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #18
        Páty milyen messze van Miskolctól ? Gyere már el egy hétvégén, oszt megcsináljuk. Van minden ! Négerfiú , céllővőlde, zsákbafutás .
        dino125ad, movisz és OdinHEM kedvelte ezt.

        Komment


          #19
          mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Páty milyen messze van Miskolctól ? Gyere már el egy hétvégén, oszt megcsináljuk. Van minden ! Négerfiú , céllővőlde, zsákbafutás .
          Sajnos elég messze, és még csak utat sem tudok szervezni egykönnyen.

          Pedig aktuális lenne, mert már a második teleszkópszáramnak is szar a menete. Ránézésre nagyon szép, de a tengely ebben is elakad (annak a menete hibátlan). Már találtam 9000 Ft-ért is kézi menetfúrókészletet ehhez a menethez, de ez elég horror költség, tekintve, hogy egyszer fogom használni életem során. Lehet, hogy durván hangzik, de vajon esztergályossal nem tudnék olcsóbban gyártatni egy "menetjavítót"? Nem kell nekem ilyen csili-vili menetfúró készlet, elég az is, ha két teleszkópszárat kibír. Ha olcsóbb. :-)

          De persze a legjobb lenne egy műhely, ahol van ilyen M14x1,5 LH menetfúró, behajtják, kihajtják, én meg fizetek és örülök. Csak ne tízezres nagyságrendekkel dobálózzunk.
          OdinHEM, joker és korompaiistvan kedvelte ezt.

          Komment


            #20
            soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            De persze a legjobb lenne egy műhely, ahol van ilyen M14x1,5 LH menetfúró, behajtják, kihajtják, én meg fizetek és örülök. Csak ne tízezres nagyságrendekkel dobálózzunk.

            ...és mennyi lenne az összeg ? ami tetszene---mondtam ,nálam 12 000 a fúró+metsző --hol az IZS-es fan klub ?

            Komment


              #21
              OdinHEM és soveny kedvelte ezt.

              Komment


                #22
                joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                mondtam ,nálam 12 000 a fúró+metsző
                Igen, talonban tartom az általad ajánlott lehetőséget is, de nem tudok meghitelezni 12.000 Ft-ot a "képzeletbeli" Izseseknek. Ezekből a motorokból, úgy tapasztalom, nem igazán lehet "pénzt kiszedni", ezért ódzkodom az efféle felezős-konstrukcióktól is. Meglehet, hogy nem tudok egy "ügyfelet" sem mozgósítani, és ez esetben a win-win üzletből valamiféle szívesség lesz, és az egésznek nem ez volt a célja. (Mindamellett köszönöm immár kettőtöktől a korrekt ajánlatot.)

                (Nyilván) jobban örülnék, ha ennél kevesebből, egyszeri beruházás nélkül úsznám meg ez az egészet. Egy ilyen menetjavításért 2500 Ft-ot reálisnak érzek. Két ugyanolyan menetért mondjuk 3500-4000-et, szerintem ezzel nem tévedek nagyot. De nem szeretnék számokkal dobálózni, mert meg lehet magyarázni mindent, és annak az ellenkezőjét is. :-)

                Amikor a Komar hengerem kipufogó menetét javítani kellett (persze el is dobhattam volna, de nem akartam), kifizettem a 4000 Ft-ot egy jó hírű bács-kiskuni gépműhelynek, hogy végül rátekerjen egy ezer forintos, hatlapfejű közdarabot. Elmagyarázták, hogy ennek ez a javítási metódusa, ezt mindig így szokták. Használtam egy évig (működött, de a plusz toldat miatt baromi csúnya volt), és amikor ráuntam, hogy már két helyen ömlik a kipufogóból az olaj, fogtam és elvittem a Tábori műhelybe. Kértem, hogy jó is legyen, meg szép is. Nem álltak neki magyarázni, szépen felhegesztették, majd befogták esztergába (ami persze egy henger esetén, amin elég lehetetlen szögben áll a kipufogómenet, nem is kis dolog), kanyarítottak rá egy M30x1-es menetet és elkértek érte asszem szintén 4000 Ft-ot. Nem is akadt már vele soha gondom. Ez a teleszkópos nem egy ekkora kunszt, én úgy érzem. (Azon kívül, hogy kell hozzá egy megfelelő szerszám.)
                korompaiistvan kedvelte ezt.

                Komment


                  #23
                  Az egyik képen ott a keresett villaszárad! És az összes cucc 15, ha jól láttam!

                  izs cuccok

                  Komment


                    #24
                    ApaE Meg irta a frankót:furd át vágj bele jobbos menetet,vid el egy esztergályoshoz és csináltass betétet bele,hosszabbat vagy tizenöt milivel.
                    hazaviszed kimosod nitróval beragasztózod,és egy csőfogóval betekered szintbe,ha rögzit a ragacs a menetbe belefursz a tengelyvonallal párhuzamosan 10-15mm-tert menet bele utána pegig beleszakitod a csavart,erre nem acél csavar való.utána szerszámtól függően levágod lecsiszolod és nem is látszik csak a szép tiszta menet.
                    A régi szép időkben mindent menetfurással javitottak a szerszámgépeknél,nagyobb motoroknál.
                    kedvelte ezt.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                    Komment


                      #25
                      korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Az egyik képen ott a keresett villaszárad!
                      Sajnos az Planeta villaszár. Erősen át kell alakítani, hogy hasonlítson a 49-ére, és a három sárvédőtartó fül felhegesztésével olyan újabb, előreláthatatlan bonyodalmakat vizionálok, amelyeket nincs kedvem megoldani. :-)

                      Komment


                        #26
                        Attached Files

                        Komment


                          #27

                          Komment


                            #28
                            A kettő jön ki 5ezerből

                            Komment


                              #29
                              ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Ha ez segít: vedd meg a menetfúrókészletet 9e-ért, hozd el a szárakat, behajtjuk-kihajtjuk, örülsz, a felét kifizetem és nálam hagyod a metszőt. Utána küldheted a márkatársakat is hasonló műtétre, óccsóér'
                              Ez csak a fúró --és a tengelyen nem igazítjuk meg a menetet ?

                              --

                              Komment


                                #30

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X