Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tanulni

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Tanulni

    Van lehetőség Budapesten, vagy környékén arra, hogy autószerelő műhelyben tanulgassak nyáron, meg suli időben délutánonként? Az a helyzet, hogy nagyon érdekel a téma, és szerintem egy férfinak kötelessége tisztában lenni az autószereléssel, na apám nem ilyen, úgyhogy tőle nem várhatok segítséget. Előre is köszönöm, nagyon jó lenne, egy álmom válna valóra.
    Titus kedvelte ezt.

    #2
    Üdv Jack77, !
    Először is köszöntelek itt a fórumon. Dicséretes a hozzáállásod az ügyhöz. Ez már fél siker!
    Isten bizony ha Pest környékén lenne a műhelyem, hozzám jöhetnél nyugodtan.
    Che, korompaiistvan és Jack77 kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Jack77 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      autószerelő műhelyben tanulgassak nyáron,
      Szervusz! Hogyan gondoltad,hobby szinten tanulgatnál,vagy eleve autószerelőnek tanulsz,csak gyakorlatra keresel helyet??
      Jack77 kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Csak hobby szinten, esetleg fizetni is tudok valamit, mert megér nekem annyit a tudás.)




        sinter, köszönöm szépen )

        Komment


          #5
          Jack77, ha tényleg ennyire érdekel, akkor en a helyedben elvégeznek egy autószerelő tanfolyamot. Próbáltal utána járni?
          tiszteletre méltó a hozzaallasod, de nincs annál jobb mikor az elmélet párosul a gyakorlattal.
          maga az Auto fizikai értelemben vett szerelese csak ujj gyakorlat, a hiba feltárása a lényeg. Ehhez kell az elmélet is.
          kivanom, hogy teljesüljön az álmod!
          sepy kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Próbáltam utána járni, de sajnos még nem töltöttem be a 18.-at ezért az OKJ-s képzés nem lehetséges, más tanfolyamot pedig nem találtam.

            Komment


              #7
              A Fayban probaltad? Ha nem vagy 18 akkor van lehetőséged normal képzésre.
              sepy kedvelte ezt.

              Komment


                #8
                Ott van külön óra? Én az autószerelést csak hobby szinten szeretném tanulni, mert elit gimnáziumba járok ahol kitűnő vagyok, úgyhogy nem is akarom ott hagyni, mert vannak lehetőségeim.
                sepy és CZsolti kedvelte ezt.

                Komment


                  #9
                  Gondoltam, van valamilyen esti tagozat. szerintem nagyon hobbi szinten nem lehet szerelni vagy érted amit csinálsz vagy nem.
                  Abban hasonlóak vagyunk,hogy hobbykent szerelunk nenk, csak en autoszerelokent végeztem es utána lettem BMEn autogepesz. en meg kihasználtam a lehetosegeim.
                  OdinHEM és dongos78 kedvelte ezt.

                  Komment


                    #10
                    Az autószerelő szakmát, vagy bármilyen megnevezésü ,de ugyanezt a képesítést adó szakmát éretségihez köti az OKJ. Ha jól gondolom minimum 2 év és nem hiszem, hogy létezne belőle "gyorstalpaló"!
                    ptm004, sepy és kedvelte ezt.

                    Komment


                      #11
                      Ehhez csak annyit fűznék hozzá minden bántást és sértést mellőzve, hogy a mai technikák mellett a klasszikus értelemben vett autószerelést el lehet felejteni. Nem javítás van már hanem cserealkatrész beépítése. Ha bármilyen problémád akad az autóval már nem opció hogy az út szélén megcsinálom, mert elég komoly szerszám park kell hozzá, nem véletlen a szervizek műhelyek szerszámozottsága. Örülj ha egy izzót ki tudsz rajta cserélni, már amelyiken...
                      Kerékcseréhez pedig nem kell autószerelői végzettség szerintem.
                      Hangsúlyozom hogy senkit nem akarok bántani a hozzászólásommal, sok sikert az álmod megvalósításához!

                      Komment


                        #12
                        Szerintem a legegyszerűbb módja a hobbi szinten tanulásnak, ha veszel egy leharcolt wartburgot, vagy simsont, vagy trabantot, vagy valami hasonló egyszerűbb szerkezetet és olvasgatod hozzá a típusleírást, a szerelési könyveket, szerelési tanácsokat itt a fórumon és addig szerelgeted, javítgatod a gépet amíg tökéletes nem lesz. Így biztos, hogy egy életre megtanulod, hogy mi hogy működik.

                        OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        hogy a mai technikák mellett a klasszikus értelemben vett autószerelést el lehet felejteni. Nem javítás van már hanem cserealkatrész beépítése.
                        Na pont erre gondoltam én is, de a mai autószerelés világába nem látok bele így nem akartam hülyeséget írni. Viszont az általam leírt módszerrel megtanulja, hogy mi hogy működik és bár a modern gépek teljesen mások de működés terén hasonlóak így ha a saját autójának bármi baja van, akkor hallja a hangján és tudja, hogy mi lehet a baj, nem fogják tudni átverni egy olajcserénél mondjuk, hogy még a légkondit, a befecskendezőt, meg a turbót is ki kell cserélni.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: Blackmumus; 2013 júl. 10, 15:27.

                        Komment


                          #13
                          Kedves Jack77!

                          Üdvözöllek a fórumon és nagyon örülök, hogy autószerelő inasnak (bocs a kifejezésért) akarsz állni. Én is autószerelőnek tanultam még a '80-as években. Nekünk 1200-es Ladán és 601-es Trabin tanítottak mindent. Szinte az összes tankönyvünk erre a két típusra épült. Hasonlóan, mint Ternai könyve a T5-ös Pannóniára.

                          Én is amellett teszem le a voksom, hogy ezek közül szerezzél be egyet és kezd el bütykölni. Valamint a lakókörnyezetedben keressél bütykölni szerető embereket, akiktől sokat tanulhatsz. Ez a tanulópénz kifizetődőbb, mint egy OKJ-s tanfolyam. Egy ilyen tanfolyamnak az anyaga általában az olyan könyvekből van kiollózva, amelyeket a letöltések között megtalálsz.

                          És itt vagyunk mi is neked segítségül, ha gondolod. Nekem pl. a szívem csücske az olyan srác, mint te. Regisztrál, belép és így köszön: sziasztok, kétkezi szakmát akarok tanulni, mert ahhoz van kedvem, hogy összeolajozzam magam.

                          Légy szíves áruld el, hogy hol és mikor oltottak be benzinnel. Velem ez 13 és fél évesen történt, kb 3-4 héttel a pályaválasztási határidő előtt. Szüleim jóval a határidő után tértek csak magukhoz, hogy egyetlen fiuk nem térképeket fog rajzolni, hanem könyékig matat majd az olajban.

                          Isten hozott !!! Üdvözlettel: CZsolti

                          Komment


                            #14
                            Helló Jak77! Én teljes egészében egyet értek az előttem szólókkal. Ha tényleg komolyan gondoltad, hogy a gimibe menés előtt keményen súrolni akarod a kezed Ultra dermmel nem azért mert szégyen lenne ha látnák olajosan a kezed. A munka nem szégyen nem lesz baj ha több dologhoz fogsz érteni / konyítani/ , nehezebben fognak átverni. Tanulj tovább a gimibe és mellette keress egy jó szakembert ki díjazni fogja a komoly érdeklődésedet. És majd az élet eldönti, hogy egy remek szakember leszel vagy kihasználod eszed adta lehetőséget!!. Légy közöttünk sokat. Üdv. Sepy.

                            Komment


                              #15
                              Egy a lényeg, ha szeretnéd a tudást akkor meg fogod szerezni, ahogy Zsolti is írta ha van esetleg vasad es segíthetünk, akkor itt biztosan találsz valakit aki készséges lesz.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X