Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Fék ferodózás olcsón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Fék ferodózás olcsón

Tisztelt fórumtagok.

Minap ferodoloztattam a pannóniám fékpofáit (kisfékdobos). Ismerőseim ajánlották nekem a kiskunfélegyházi mestert.
    Egyik nap vittem, másnap (vagy akár aznap délután) lehetett menni érte. A 4db ára 1600 ft volt.
    Maximálisan meg vagyok vele elégedve.

A mester neve és címe:

Kotroczó Sándor
    6100 Kiskunfélegyháza, Rét utca 9.
    06 (76) / 464-122, 06 (70) / 312-8323

Üdv
    Lemezjáték, bokor28 és 14 további látogató kedvelte ezt.

Egy telefonszámot én is megosztanék, az ural.hu fórumán ajánlották. Budapestiek előnyben!

Fügedi Árpád
    Budapest, XIX. kerület, Vas Gereben utca
    06-1-280-1856

Gyorsan, szépen és nagyon kedvező áron dolgozik! Csoda hogy van még ilyen.

A fékpofa egész felületét (az enyém lemez volt) homokszórja, felragasztja a ferodót, majd a lefesti a lemezt. Szabályozást nem kértem, de az is olcsón és helyben megvan, ilyenkor persze a szabályzott dobhoz illeszti precízen a fékpofát is. Emlékeim szerint 18" vagy 19" kerék átmérőig fűzve, akár gumival együtt is tud fékdobot szabályozni. Mindenkinek ajánlom!

(És egy kérdés: nekem picit szúrja a szemem ez a ferodol kifejezés: azt gondoltam, hogy a hasonló nevű olasz gyár után ferodónak nevezik ezt a hőálló anyagot, a kuplung/fékpofa felújítást pedig ferodózásnak. Mi a véleményetek, melyik a helyes megnevezés?)

Komment

Én is ferodo-nak ismerem. Itt egy idézet a gyakori kérdések.hu-ról:

"Először is a "Ferodol" mint általános név a fékbetétre vagy a kuplungtárcsára hibás... Az olasz fékbetéteket gyártó Ferodo cég nevéből ered és mindenki elkezdte használni, pedig alapjában véve nem Ferodol a használt anyag neve "

Komment

Valami Wiki szerű oldalon pedig ez áll:

Ferodo: különleges bakelizált fékbetétanyag; azbeszt és gyapjúfonalaknak rézdróttal készített fonalából készül. Nagy a súrlódási ellenállása, (0 3), ezért autók fékeiben, gyorsforgású gépek tengelykapcsolóiban stb. használjak.
        Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Hali!

Lehet, hogy hibásan ismerem a nevét, de a lényegen nem változtat.
          Aki akarja az úgy is tudja, hogy miről van szó.
          De ha már egy kecskeméti cég is így nevezi magát (FERODOL Bt. Kecskemét)?
          Többször olvastam már nekem idegen kifejezéseket mondaton belül. pl: rajta helyett rajt szót használtak.
          Valahogy mégis rájöttem, hogy mit akar a kedves fórumtárs.

Üdv. Ricsi
          Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 jún. 24, 12:47.

Komment

sebokricsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Hali!

Lehet, hogy hibásan ismerem a nevét, de a lényegen nem változtat.
            Aki akarja az úgy is tudja, hogy miről van szó.
            De ha már egy kecskeméti cég is így nevezi magát (FERODOL Bt. Kecskemét)?
            Többször olvastam már nekem idegen kifejezéseket mondaton belül. pl: rajta helyett rajt szót használtak.
            Valahogy mégis rájöttem, hogy mit akar a kedves fórumtárs.

Üdv. Ricsi
            De hát nem ez a lényeg. Nyílván érti mindenki, hogy miről van szó és főleg nem téged akartunk „cikizni” ezzel. Arról van csak szó, hogy ha már itt összegyűltünk, igyekszünk művelni is egymást. Ez egy plusz szolgáltatása a fórumnak. A hab a tortán.
            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Egy telefonszámot én is megosztanék, az uralponthu* fórumán ajánlották. Budapestiek előnyben!

Fügedi Árpád
              Budapest, XIX. kerület, Vas Gereben utca
              06-1-280-1856

Gyorsan, szépen és nagyon kedvező áron dolgozik! Csoda hogy van még ilyen.
              Hívtam a mestert, már nyugdíjas, nem dolgozik "üzemszerűen", csak alkalmanként. Most viszünk hozzá 2 MZ kereket ferodoztatni és szabályozni. Remélem tovább tudom erősíteni a pozitív megítélését.

(* A linket át kellett írnom, mert még nem szúrhatok be ilyet )

Komment

Üdv mindenkinek-

Szeretném megkérdezni hogyan "illesztik" a felragasztott fékpofát a dobhoz és ez mennyibe kerül?
                Meg ez a szabályzás folyamata érdekelne.

(nem titkolom én is csinálok ilyen dolgokat de főként csak barátoknak -versenyzőtársaknak.de a hobbi drága-esetleg kiterjeszteném a kört fizetősre is)

Komment

Lehet, hogy nekem is aktuálissá válik egy fékdob szabályozás, mert a kis pedálos Simsonom hátsó fékje úgy fog, hogy szaggatott vonalat húz a betonra!

Komment

Miskolc 3 út Zsolcai bevezető, majdnem a Metróval szemben ( autós bolt ) A négy darab fékpofa volt 3000 ft. Elvállalják a Simson kuplungtárcsáját is.
                    Ja ha valaki tudja mi a Simson 250 sport kuplungtárcsa ferodol vastagsága ( kettő oldal + lemez összesen ) annak nagyon tudnék örülni.

Komment

Akit Én ajánlok :
                      Hajdú Kálmán és Zsolt ( Ő a gyerek )
                      Budapest 1174 Zsuzsanna u. Hajdú fék.
                      Csinálnak fékpofát, betétet, kuplungot is. Több féle minőséget tudnak akár verseny minőségben, valamint vannak flexi fém fékcsöveik, és kész motor fékofáik is.
                      Tel : Hajdú Zsolt 30-9427139

Csak néhány észrevétel.
                      A ferodol kifejezés valóban hibás, ha a cég ezt választotta, hát vagy rosszul tette, vagy direkt megkülönbözteti magát a többitől. Sajnos ugyanez a helyzet a szilent helyett a szilem, a kardán helyett a gardán, a karter helyett a kartel szóval. Leginkább azért történnek mert ez illető nem iskolában tanulta a szakmát, hanem ráragadt, és pont a rossz. De hallottam már spájszer, termosztág, gurbli szavakat is...
                      A rajt szó a rajta helyett nem hibás csak régies, vagy tájjellegű.

Komment

Tisztelt TZ!

Ezúttal szeretnélek megkérni hogy a helyes formátumba javítsd már ki a fórum címét, ha lehetséges!
                        A helyes formátumot majd a nyelvész kollégák megadják!

Köszönöm!

műhelyes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Akit Én ajánlok :
                        Hajdú Kálmán és Zsolt ( Ő a gyerek )
                        Csinálnak fékpofát, betétet, kuplungot is. Több féle minőséget tudnak akár verseny minőségben, valamint vannak flexi fém fékcsöveik, és kész motor fékofáik is.
                        Tel : Hajdú Zsolt 30-942713
                        Szia!

Engem érdekelne, hogy az említett céget miért ajánlod itt jó szívvel?
                        Milyen pozítív tapasztalataid vannak?
                        Jól dolgoznak?
                        Megbízhatóak?
                        Olcsóak?

Üdv
                        Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 11, 09:33.

Komment

műhelyes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Hajdú Kálmán és Zsolt (Ő a gyerek)
                          sebokricsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Engem érdekelne, hogy az említett céget miért ajánlod itt jó szívvel?
                          Igen, és a motorosokra tekintettel szerintem azt lenne még jó tudni, hogy vállalnak-e fékdob felszabályozást, és ha igen, befűzött kerekkel is-e?

Komment

Szia.
                            Imhol az indokok :
                            1. Nagyon régóta, kb 20 éve ismerem őket és használom a dolgaikat.
                            2. Nagyon jól beváltak, úgy nálam versenyen is, mint másnál. Én egy évadot elmentem terepraliban egy kuplungtárcsával, egy cimboránál aki anno versenyenként cserélte a tárcsát ( ralikrossz ) most 3-4 futamot bír. A patrolomban 80 ezer km-t tudott a tárcsájuk, úgy hogy trélereztem, és off-roadoztam is vele. Ez persze a kevlár erősítésesre vonatkozik, több féle minőség is van náluk. Spanyol SULEDA anyaggal dolgoznak.
                            3. Az elmodottakból látható, hogy értenek is hozzá.
                            4. Délelőtt elviszem a cuccot, és esetleg megvárom, de ha nem akkor délután kész.
                            5. A kis mérettől kamionig mindent megcsinálnak.
                            6. Nekem gyalog is csak 10 perc...
                            7. És szerintem árban is korrektek.

Az igazság, hogy tárcsafék betétet soha nem ujíttatok fel senkivel, de dobfék pofát sokat. Kuplungot is csináltatok velük, nekem ezek teljesen beváltak.
                            Tárcsafék betéthez csak minőségi cuccot használok ( lehetőleg nagyon minőségit ) az életem sokat ér.

Uff.

Csak a surlódó betét cuccokat csinálják, fékdobot, tárcsát nem szabályoznak. Ezt viszont egy esztergályos ( már a normálisabbja ) simán megcsinálja.
                            Magamnak Én is...

Komment

Szevasztok Urak!

Amit műhelyes kolléga írt az helytálló!
                              Mint korábban azt írtam apám kis műhelyében Törökbálinton elég sok kuplungot "kalapáltunk" . Ekkor még nem lehetett fúratlan ferodot vásárolni, pláne nem nyugatról.
                              A következőt csináltuk, ahogy azt egy korábban írtam:

"A gyári betétek minden esetben a legalkalmasabbak voltak a felújításra. A ferodot lefúrtuk, egy egyszerű síkköszörűn (egy peremes villanymotorra csavarozott fazékkő, megfelelő konzol és tárgyasztal) leköszörültük 2 mm-re. Ezután bekentük CIBA GEIGY hőre keményedő ragasztóval és hagytuk megszikkadni.
                              Jött a hordozó, erre a legalkalmasabb olcsósága miatt a Róna betét volt. Leköszörülés, ragasztózás, száradás, majd az alsó és a felső feleket összerakva - furatok eltolva - szerszámban összepréselve kisütöttük. Köszörülés méretre (2mm + 2mm) ez általában 3,3mm-től 3,5-ig terjedt, majd oldalazás. A „nyers” ferrodót „zenkoltuk” (süllyesztettük) és a tárcsára szegecseltük!

Ez volt a felújítás! Jobban, és egyszerűbben ment mint azt bárki gondolná!
                              A felső kopóréteg gyári volt, az alsó hordozó bármilyen kisipari! Sőt senki nem tudta megkülönböztetni a gyáritól! De apám a becsületessége miatt nem lett milliomos a vállalkozásból, mert mindig felújítottnak adta el!"

Ezek az idők elmúltak. Apám még aktív és Ő is Hajduéktól vásárol SAULEDA furatlan ferodot méret szerint, majd felszegecseli.
                              Az én Octaviamban is ilyen van, apám szegecselte a régi vasra. Néha az öregem motorpofákat is ragaszt, sőt szabályozza is....

Összefoglalva: jók a Hajdú féle termékek!

Üdvözlettel:

Dénes
                              dino125ad

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X