Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Ne nevess neked is kell 6 darab a hátsó sárvédő gumiját tartani
Gondlom sűrű menetemelkedésű, rugós alátét alá egy lapos (alátétalá-tét ) és olyan erősen kell majd meghúznom, hogy épp a deformálódás és a menetszakadás határán legyen a csavar. Köszönöm a tippet!
Légy szíves írd meg pontosan,hány darab és milyen méretű félgömb fejű csavarra van szükséged,ha nem túl sokra,lehet,hogy kikerül a gyűjteményemből. Amennyiben nem túl nagy a tétel,fedi a készletem,szívesen adok neked,-baráti áron,-ingyen.
Azt még nem tudom,hogyan tudnám eljuttatni,hogy a postaköltség,ne legyen több,mint a csomag értéke,de valahogy majd megoldódik az is,csak legyen csavar.
Van "sróf",-igaz hosszabb,de legalább új.A csavarok,minimum 30 évesek és nikkelezettek,valamikor,valaki jól lekonzerválta lenolaj kencével,bele kell tenni nitrohígítóba,az majd leoldja róla.Kérdésem az,hogy méretre vágjam,vagy levágod te?
Kedves Che,és Iker Józsi ! A lényeges most került megírásra. A pontos méretet kell felrakni,hisz tán mindőnknek van néhány a dobozokban,s 1-6 DB csav csak összejön 2 -3 veteránosnál, s egy borítékra bélyegre valóért összetörjük a malacot.,főleg ha pannoniáról van szó. Csak a méret és db- szám,---de nem lencsefejűre gondoltatok? hisz a pancsiban inkább ezek voltak . üdv: KIKI61
Természetes,hogy adunk a malacnak,ha a helyzet úgy kívánja,de azért lehetőleg úgy,hogy ne fájjon neki.Megjegyzem én inkább CZ-s vagyok,abból is a régi 175-ös "kiskerekű" de a márkasovinizmusból már régen kigyógyultam és nekem minden régi "kattogó",egyformán a szívügyem.
Sajnos én mindig meggondolom,hogy mit ne dobjak el,ennek okán lassan eltemetkezem,a "gyűjteménybe",és sokszor órákat és napokat vesz igénybe,hogy megkeressem a kívánt méretű és minőségű darabot,annak dacára,hogy a gyűjtemény,-viszonylag rendezett,-de nem katalogizált.
Sajnos én mindig meggondolom,hogy mit ne dobjak el,ennek okán lassan eltemetkezem,a „gyűjteménybe”
Kezdetben nálunk is csak facsavar volt a háznál. Édesapám ugyanis asztalos volt. Metrikus egy szál se. Azután elkezdett szépen gyűlni és gyűlni. Ehhez jött apósom hagyatéka, egy Trabi és egy Lada minden hozadéka. Lassan nekem is katalogizálnom kell(ene).
Köszönöm a felém irányuló emberbaráti szeretetet,de sajnos FIAT Coupe,nincs a háznál,csak FIAT Sport Coupe-ból,tartogatok itt egy pár darabot és ezektől egyenlőre nem szeretnék "megtisztulni".Nem szeretnék tőlük megválni,elsősorban azért,mert fiatalságom,egyik legszebb korszakának emlékeit hordozzák,másodszor azért mert,-szerintem a korabeli Olasz autógyártás,egyik legjobb és legszebb autója,-mely akkoriban a "köznép" számára is elérhető volt.Természetesen tudom,hogy a Maserati,Ferrari és az Alfa, Lancia is gyártott,azokban az időkben a kis Fiat Coupéknál sokkal izmosabb típusokat,de valahogy a Coupe,-nekem a kedvencem,mert nekem akkoriban ez volt az első és az elérhető.Természetesen nem újonan jutottam hozzá,-nálam második gazdás,1975.08.14.-én kelt az adás-vételi szerződés,melyet a mai napig őrzök,az eredeti rendszámával együtt és nem kívánok tőle megválni.Az is igaz,hogy nem tudom méltó körülmények között tárolni,de legalább őrzöm és ha nem lenne,valahogy úgy érezném,-én sem lennék már.
Szeretném restaurálni,de sajnos kinőttem a műhelyemet,-van benne egy-két szerszámgép,amit nem dobhatok ki,mer a azok a "szívem"másik csücskei.Jó pár évig javítottam karosszériákat,de még a lánghegesztős korszakban,melynek már vége,igazából,a Co-nak is,-Avit kell vásárolnom és építkezni,mely folyamatban van.Barmolni nem akarom,akkor inkább velem együtt menjen az enyészetbe,-sajnos az idő vas foga meglátszik rajta,de ilyenkor már mindegy hol vágod,lent,vagy 100mm.-rel feljebb.
Megnyugtatlak,hogy a "tisztánlásommal",nincs semmi probléma,-mert "az ember csak,a szívével lát jól",mint-ahogy ezt a "Kis hercegben" leírta valaha az a kimondhatatlan nevű Francia pilóta,de egyébként remek író.
Végezetül a káosz,-lehet,hogy csak a kívülállóké,mert én pontosan tudom mim és hol van,-meglehet 100 dobozt és katulyát kell ide-oda pakolnom,de tudom,hogy van és ott és jó hogy ott van.
Egyébként megtisztelsz a minden bizonnyal,minden érdektől mentes,jóindulatú felajánlásoddal ,de egyenlőre maradnék a "káoszban".
Az Újév alkalmából,jó egészséget kívánok Neked,úgy is mint márkatársnak és a fórum összes tagjának és olvasójának!
Üdvözlettel:Che (Kotasz József)
Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2012 dec. 31, 01:31.
Oka: Javítás
A zseni átlát a káoszon! Szerintem minden házi műhely ilyen. Az enyém is, és még sokaké, akiket ismerek. Boldog új évet neked is és mindenkinek, aki olvassa.
A -azt jelentheti magafelé rendezgetné a fiatot,és több hejed maradna.
Így van !----------------------------- Semmiképp nem szólok már régen bele senki -káosz műhelyébe--vagy elméletébe !
Így kerek a világ , nem vagyunk egy formák . Tényleg csak viccessen próbáltam néhány tartalék alkatrészre szert tenni a saját verdámhoz : .
Komment