Közlemény

Collapse
No announcement yet.

EAN esztergák szerelése, karbantartása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• sepy
    replied
    Köszönjük ez az igazi hozzáértő segítség! Nekem nincs eszterga padom de ez a gyakorlati hozzáértés manapság ritka és kiveszőben lesz! Technikusi minősítőm témája az EAN volt vagy 38 éve de azóta sem foglalkoztatott! Inkább érdekelt a rozsdás lemez és mi mögötte van mint kasznist. Igaz ez lassan történelem.igaz könyvbe nem kerül.

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Bendzsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ès ilyet hol kapni
    Hol laksz?
    Ha a közelemben, akkor tudok segíteni a beszerzésben is.
    Ehhez szükségem lenne az eredeti alkatrészekre.

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Ès ilyet hol kapni csapágyboltban csapágy bronz rud kènt vagy minden szinesfèm kereskedèsben
    Nálunk csapágyboltban (Exor, Karb-Tech) lehet kapni rendelésre trapézmenetes orsót folyóméterben, hozzávaló bronz anyával együtt.
    A bronz anyát és az orsót csak hozzá kell alakítani az esztergagépben lévő eredeti felfogatásához, és kész.
    Nem kell menetvágással foglalkozni, a menet is végig garantáltan egyforma méretű az orsón.
    Ebben a hosszban már bábozni kellene az orsót, hogy lehetőleg ne nyomja el a profilkés, ne hajoljon meg menetvágáskor az orsó.

Leave a comment:

• Bendzsi
    replied
    Ès ilyet hol kapni csapágyboltban csapágy bronz rud kènt vagy minden szinesfèm kereskedèsben ?

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Azt elfelejtetem anyát kell csinálnom az orsora mert elègè el van kopva hogy milyen bronz anyag jo hozzá
    Én a régi szabvány szerint MSz (Magyar szabvány) Bz19 ből készíteném, az kopásállóbb, mint a Bz22, vagy a Bz24.
    Új szabvány szerint az MSz Bz19 megfelelője a CuSn12.
    Attached Files

Leave a comment:

• Bendzsi
    replied
    Azt elfelejtetem anyát kell csinálnom az orsora mert elègè el van kopva hogy milyen bronz anyag jo hozzá. Mert csapágybrozn (szinterbronz )? Vagy sima bronz ? Ebbe a tèmába nem vagyok otthon anyag külömbözik ?

Leave a comment:

• Bendzsi
    replied
    Nagyon szèpen köszönöm . Hèten megcsinálom követem azt amit itt leírtál ha elakadok majd irok de igy már átláthatob köszi.

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Ez a fajta
    Ez egy EAN 170 -es lehet?

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Ez a fajta Ean bocs csak nem találtam kèpet rola telefonon
    A képek alapján, kiütöd a stiftet a hajtókarból és leveszed a hajtókart az orsóról, majd leszereled a nóniuszt is.
    A nóniusz mögötti két csavart kiveszed, lehúzod az orsóról a mellső csapágyházat, majd a mögötte lévő takarólemezt is ki tudod venni.
    A késtartó mögötti részt nem látva, itt kell, hogy legyen az anya felfogató csavarjai és a hézagállító csavarja is, kiveszed a felfogató csavarjait.
    Megpróbálod a nóniusz felé kihúzni az orsót, ha nem jön, akkor hátul, ami szintén nem látható, van az orsó hézagoló anyája az orsó végén.
    Ezt az anyát leveszed és így már nagy valószínűséggel ki tudod venni az orsót az anyával együtt.
    Ne ijedj meg tőle, nem annyira bonyolult, mint így elsőre látszik.

Leave a comment:

• Bendzsi
    replied
    Ez a fajta Ean bocs csak nem találtam kèpet rola telefonon .

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Üdv az lenne a kèrdèsem hogy az Ean keresztszán orsohoz anyához hogy tudom szètszereln
    Melyik EAN? Küldenél a keresztszánról (elöl és felülnézeti) fényképet?
    Kúpmásolós? Nem kúpmásolós?
    A nóniusz mögött van csavarokkal rögzített orsótartó?
    Hátul az orsó végén van támcsapágy felfogató, hézagoló csavaranya?
    Mint látod sok mindentől függ.

Leave a comment:

• Bendzsi
    replied
    Üdv az lenne a kèrdèsem hogy az Ean keresztszán orsohoz anyához hogy tudom szètszerelni ? Hogy tudjam cserèlni az anyát ?

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    A_László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok! EAN 170/1000 típusnak a síktárcsája milyen átmérőjű? 320 lenne?
    Mivel gépkönyv szerint az elforgó átmérő 340 mm., így gondolom 300 mm. lehet a síktárcsa átmérő.
    Attached Files

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    A_László eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szia!
    Pontosan nem tudom megmondani, de úgy szokott lenni, hogy a főorsóközéptől mérve az ágy közötti legkisebb méretét mérve biztonságosan elforgó egész mérete a mérvadó.
    pl.: átmérő 300, 400, 500 mm.

Leave a comment:

• A_László
    replied

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information