Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Simson
Collapse
X
-
Na most akadtam el megint. Miért nem áll be a megszakító a gyújtás lapon a főtengely közelébe? A bügyköt az alapon lévő helyére akasztottam, és a csavarozás is a helyén van.
Leave a comment:
-
Ezt tippeltem én is, de nem voltam benne biztos. Láttam képeken, hogy a Star-okon van egy lemez a hátsó lengőkar felfogatásához rögzítve, és abba van akasztva, de akkor így akasztom, ahogy írtad. Az enyémben is elég sok volt az elfáradt alkatrész, de már cseréltem - részben kapott, részben vásárolt coccukból - sokat. Ajánlom figyelmedbe az alkatrész jegyzéket, abban látható hová mi szükséges a blokkon belül is.
- 1 like
Leave a comment:
-
A sztender rugója a fékpedál végébe van beakasztva. Elég nehéz a helyére tenni, kelleni fog hozzá egy erős drót.
A rom svalbimhoz azért több alkatrész is megvan, mint ami a képen látszik csak itt már elkezdtem szétszedni. Kevés hiánya van, de minden alkatrésze elfáradt, köszönhetően a kemény bánásmódnak. Hátul egy enduro köpeny van rajta, valószínűleg terepezhettek vele. Mondjuk a schwalbe sokat kibír de nem mindent. Kerekei hátsó lengéscsillapítói s51-esről valók. Ajándékba kaptam alkatrésznek, de megsajnáltam, nem akarom szétbontani. A blokkot akarom most összerakni, tűgörgős hajtókar van benne, A másik scwalbémben volt a felső tűgörgő két oldalán egy-egy hézagoló gyűrű. Ebben nem voltak, enélkül nem tudom össze szabad-e rakni. Vagy ez nem szükséges?
Köszönettel elfogadom előre is a segítséged alkatrészügyben, meglátom mik hiányoznak és ha neked van fölöslegben majd megbeszéljük, hátha van valami alkatrészem ami meg neked kell.Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2013 júl. 17, 21:51.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Azt meg tudnátok mutatni hogyan van a sztender rúgója beakasztva? Az enyémen nem volt egyáltalán, és a sztendert, a tartó csövet, és egy rúgót kaptam hozzá, de én a vázon nem találom a rúgó helyét. A Stár-on láttam, hogy egy lemez van felfogatva a lengőkar csavarjához, és abba van akasztva. A Schwalbe-n is így van?
Titus, Ahogy elnézem mi hiányzik, kb. 100-150 ezret rá lehetne költeni ismerve az alkatrész árakat! Meglátom nekem mi marad meg, és ha gondolod szívesen neked adom!
- 2 likes
Leave a comment:
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésesokat is kell rá költeni, igazi kihívás
- 3 likes
Leave a comment:
-
Most kezdjük a szín felvitelét. Kíváncsi leszek. Nem profi hőkamrás, sima 2K-s lesz, bár a váz, meg az apróságok megkapták, ami kell, de a külső lemezek picit itt-ott horpadtak, így azt még később lehet szépíteni.
Leave a comment:
-
Ritka az olyan szoci motor amit szakszerűen szereltek. A nehezén túl vagy ezek szerint. Ha szép lesz a festés akkor már a célegyenesben vagy.
- 1 like
Leave a comment:
-
Igen, erre gondoltam, de közben megtaláltam, mert az ülésrögzítőhöz volt csavarozva. Elég sok olyan "szerelés" volt rajta, amit nem kellett volna, de most szét van szedve teljesen, már le van alapozózva, és ma, vagy holnap megkapja a színt is, aztán kezdem szépen összeszerelni. Pár apróság hoányzik még, de már motorozható lesz.
- 4 likes
Leave a comment:
-
Szia István!
Van egy felújított Svalbim meg egy szétszedett is, szívesen megnézném neked de pontosítsunk egy csöppet. Neked ennek a fülnek a méretei kellenek? SIMSON SCHWALBE ÜLÉS ZÁR FÜL >> 1690 Ft. << OdorMotor.hu
Ezt a fecskét akarom feléleszteni lehetőleg még idén:
Kissé leharcolt állapotú, de úgy 90%-ban megvan mindene.
Sok munka lesz vele és sokat is kell rá költeni, igazi kihívás
- 1 like
Leave a comment:
-
A Schwalbe ülészár rögzítő lemez méreteit meg tudnátok adni, mert a motoros boltban nem volt, a weboldalakon meg csak ár van, méret nincs.
Leave a comment:
-
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenadrág alá felvehető térdprotektor
Leave a comment:
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseViszont protektoros „bogár” ruhában furcsán is festenénk az öreg Csepelek, Pannóniák, stb. nyergébenBár megjegyzem hogy a nadrág alá felvehető térdprotektor is nagyon sokat számít és nem derül rajtunk a fél utca
- 3 likes
Leave a comment:
-
Én nagy hidegekben soha nem motoroztam, de pár év után így is megérezték a térdeim.
De hát ez ennek a "sportnak" a velejárója.
Viszont protektoros "bogár"ruhában furcsán is festenénk az öreg Csepelek, Pannóniák, stb. nyergében
- 3 likes
Leave a comment:
-
Pár éve én is motoroztam fagyban, akár -15 fokban is, és volt, hogy pár percig, amíg ki nem olvadtam, úgy motorzó pózban várakoztam.
- 2 likes
Leave a comment:
Leave a comment: