Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csepel 125 T és D Csepel 125 közötti különbségek

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  Csepel 125 T és D Csepel 125 közötti különbségek

  Üdv.
  Olyan dilemmába vagyok, hogy nem tudom "eldönteni" melyek az "Igazi" D illetve T csepel motorok amelyek típushűek. Ugyan is látok olyan képeket pl D Csepelnél, hogy hátul kis lámpafej/nagy van továbbá más a henger (csepp alakú vagy "kör"), elöl kis illetve nagy lámpafejjel szerelt van olyan amelyik kis lámpafejjel+kilóméterórával, kis Lfej óra nélkül, nagy Lfej órával és anélkül (itthon kis lámpafejes van kilóméterórával).

  Ha lehetséges küldjenek olyan képeket mind a 2 motorból amelyek úgymond "tisztán" hűek a típusukhoz.

  Továbbá Veteránvizsgára való felújítás miatt (tudom, hogy ez egy nagyon hosszú folyamat, de szeretném ezt a motort megőrizni, nem pedig hagyni az enyészetnek) egy 1954-es vázú Csepelt lehet-e D Csepelnek felújítani (tudomásom szerint ilyenkor még nem volt D Csepel) ?

  Végül szeretném ha leírnának olyan apróságokat, hogy pl milyen gyújtás kell egy D Csepelhez (2 vagy 3 kivezetéses)ha a karburátorok között van különbség akkor annak milyennek illetve mekkora fúvókának kell lennie, gyújtáskapcsoló kulcsos-e vagy csak úgymond "füles", a kormányszorítón a felirat (gondolom a D Csepel emblémás) és ha lehetséges jó lenne ugyan ez T Csepelnél is.
  (Elnézést a nyers szövegért)

  Köszönöm válaszaikat.

  #2
  szeretném ezt a motort megőrizni, nem pedig hagyni az enyészetnek) egy 1954-es vázú Csepelt lehet-e D Csepelnek felújítani (tudomásom szerint ilyenkor még nem volt D Csepel)
  Ha megőrizni akarod:miért alakítod?
  Pénz kérdés,ha külhoni díszekkel(óra,crom,parkfény,pótülés,féklámpa,nyugati-bordó)szerintem közel a duplája egy egyszerű"hazai"gépnek...............

  Mindet lehet,de mivel indokolod a D-s-re átalakítást ha valaki kérdez?Ha az tetszik:cseréld egy olyanra!
  OdinHEM és Che kedvelte ezt.
  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

  Komment


   #3
   Bocsánat azt nem írtam, hogy egy '56-os motor van benne. Azért szeretném D Csepelre.
   mátéapu kedvelte ezt.

   Komment


    #4
    D-Csepel
    Zolle,olvasd el a leírásomat, ebből pár kérdésre választ kapsz.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Ricsi95D; 2016 okt. 14, 09:10.
    St.Z.350, mátéapu és Lemezjáték kedvelte ezt.

    Komment


     #5
     Köszönöm a leírást kicsit világosabb így
     Ricsi95D kedvelte ezt.

     Komment


      #6
      Ricsi95D!

      Tetszik a cikked!

      Egy dolog még engemet érdekelne, volt-e olyan D-Csepel, ahol a Csepellel szemben külön töltőtekercs töltötte az akkumulátort, és ezért már a korábbi 2 helyett 3 kivezetése volt a blokkon, vagy ez csak a Danuviáknál jött be?
      Ricsi95D kedvelte ezt.

      Komment


       #7
       Úgy tudom volt akkumulátoros D-Csepel,exportra készült,ott szerintem már 3 kivezetésnek kellett lennie,de ezt nem tudom biztosan.
       St.Z.350 és Che kedvelte ezt.

       Komment


        #8
        Úgy tudom volt akkumulátoros D-Csepel,exportra készült
        Jól tudod.
        Picivel több króm, km óra, akksi, Nekem is ilyen a Csepelem. És 3 kivezetéses a blokk.
        St.Z.350, Ricsi95D és Che kedvelte ezt.

        Komment


         #9
         Sziasztok!

         Azt szeretném megtudni hogy a nemrégiben vásárolt csepel 125-öm T vagy D ,modell ,vagy esetleg valamiféle öszvér... Eddigi kutató munkám során nem tudtam egyértelműen eldönteni. Szeretném eredeti állapotába felújítani ,ezért lenne jó ezt tudni...

         Ahogy olvasom a fórumot nagyon sok rutinos,nagy szaktudású szaki van itt jelen,akik talán a fényképek alapján is tudnak ebben segíteni...

         Iratai nincsenek, moto rszáma nincs,alvázszám B09283

         Előre is köszönöm

         Üdv!

         Komment


          #10
          A blokkon ..talán lustaságból nem cserélik a bal deknit emiatt az danuvia,ezért a jobb dekni nem rá való,a tank és oldaldobozok első-szériásnak tűnnek a csík és a tankgumi hiánya miatt,a sárvédő elől szerintem nem magyar.
          a hátsólámpa danuviás az első danuviás a gázszektor idegen,a motoron a henger,hengerfej danuvia kipufogó nem erre való,csak a lapított végű illik hozzá.Benzincsap idegen tolattyús kell ,kormánytartók hátra álljanak,kormányszoritó danuvia.Ja én még csak műkedvelő vagyok a profik részletesebben tudnák sorolni...
          Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2019 máj. 05, 19:39.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


           #11
           Mi lenne Máté,ha profi lennél? Az első sárvédő nekem JAWA gyártmánynak tűnik,a tankot belülről meg kellene nézni,mert lehet,hogy csak lehagyták a tankgumit.

           Üdvözlettel:Che

           Komment


            #12
            jano007 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            alvázszám B09283
            Ha ez a szám BC9283 akkor 1951-es évjáratú Csepel T erősen típusidegen állapotban. A sárvédő Jawa vagy Czetka, ülés D-csepel, kipufogó dob talán TLT Pannóniából átalakítva, a kormány is Pannónia. A hátsó sárvédő a lámpa kivételével viszont teljesen okés meg pár dolog ami már előttem elhangzott De ez nehogy elvegye a kedvedet.

            Komment


             #13
             Köszönöm a gyors ,szakmai válaszokat!... na..akkor ezért nem sikerült nekem beazonosítanom

             ...egy kicsit azért most letörtem ..azaz inkább megtört a lendületem...

             ...akkor most a motorom esetében valószínűsíthető,hogy gyárilag T szériás volt és az évek során a tulajdonosok pakolgatták rá a danuvia és egyéb alkatrészeket?... avagy az is lehetséges,hogy ez már a danuvia gyárban készült és ott használták fel a maradék csepel alkatrészeket? ...azaz lehet gyári öszvér is?             Komment


              #14
              jano007 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              ...azaz lehet gyári öszvér is?
              Nem :én halgatnék Titusra ez egy 51-es csepel és a többi az idők folyamán a javításokkal került rá. a Csepelt szeretni kell és akkor minden összejön,ha akarod !!!
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


               #15
               jano007 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
               ...akkor most a motorom esetében valószínűsíthető,hogy gyárilag T szériás volt és az évek során a tulajdonosok pakolgatták rá a danuvia és egyéb alkatrészeket?... avagy az is lehetséges,hogy ez már a danuvia gyárban készült és ott használták fel a maradék csepel alkatrészeket?
               Én szerintem, ahogy az lenni szokott valaki vett (kapott) egyszer régen egy romos Csepelt. Ami rossz állapotú volt(vagy talán hiányzott) rajta azt kicserélte(első villa, nyereg, kipufogó) A hátsólámpát már 1958-ban cserélték, mivel akkoriban a féklámpa kötelezővé vált. A blokkról még nem írtál semmit. Menetirány szerint a henger alatt bal oldalon van a motorszám beütve, az első tartóra pedig két azonos számsor, ezeket is leírhatnád, hátha a blokkháza még eredeti. Nekem egy BC15-ös vázszámú gépem van egyéb vasak mellett, ami feltehetőleg 1952-es. Innen a gyártási év tippje és a típusra jellemző alkatrészek ismerete. Aztán van még BE, 4/ (Csepel), és 7/7-es (D-Csepel) váz, ezek viszont vagy hiányosak, vagy alapból öszvérek, viszonyításnak nem túl szerencsések, de már sikerült összegyűjtögetnem nagyjából ami szükséges hozzájuk, már csak a felújításra várnak. Jelenleg egy ilyen Csepel 125 szerintem nem túl nagy falat, kis szerencsével és idővel összeállhat a gép. Alkatrész akad hozzá. Az már más kérdés, hogy 5-6 évvel ezelőtthöz képest drágábban.

               Komment

               Ugrás az oldal tetejére
               Working...
               X