joker eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Még egy japán.
Collapse
X
-
Így van , aztán ez a művelet néha hoz olyan pozitív változást , hogy a kedves tulajnak tátva marad a szája . Olyan mintha másik motor lenne .
Csak ---már megint--had tanácsoljam ,hogy elötte csináljunk egy alapos tisztítást üa. szint ellenőrzést , ha membrános akkor egy mombrán szemrevételezést . Gyergya ellenőrzés-ha kell csere , aztán ha lent vannak a karbik akkor egy kompresszió mérés is --tájékoztat . Ha gond van -akkor azzal kell kezdeni .
Mert a szinkronizálásnak csak így van igazán értelme és látványos eredménye .
A másik amiért megint gondolom meg kapom a magamét---ezek befőttes , vizeletes üvegek , kécsövek és egyéb marhaságok ,megint csak népbutító dolgok . Egy rendes műszerrel --aki most itt erről gondolkodik --BÁRKI képes , még a leggyakorlatlanabb is --egy délelöttnyi tekergetés után , jól megcsinálni a motorját .
Aztán amikor már megy és érti és ...stb ---akkor lehet csinálni egy saját házi műszert --de nem bébipapis üvegből , hanem nagyon hosszú vékony csövekből --mert tud működni ez a dolog csak rendessen kell megcsinálni .
- 4 likes
Komment
-
Na, ez érdekes!
Úgy látszik, kedves veterános tagtársaim, hogy elértünk oda -ahonnan már nincs visszaút- hogy a Japán "vasak" is betörtek a fórum "megbeszéljük, segítséget kérek" oldalára...azaz, már itt is térhódító
lesz ?!
Igaz, ezek a rizsrakéták sem a mai évjáratok, de mégis csak Japanese gyártmány...és nem, volt szoci gépek és magyar ihletésűek.
Magyarul, sok társunknak "megbúvik" a garagében egy olyan gép,amivel -eddig- nem "dicsekedett"
Ki gondolta volna...hogy ide jutunk ?!
- 4 likes
Komment
-
Ezek szerint szükségem van kettő-darab fejőgép-órára,elvileg benzincsőre és pót tankra.
És akkor elvileg,keresnem kell két ledugózott nyílást a szívóoldalon.
Amúgy tervben van a szelephézag,és joker-szerint kompressziómérés,karbi.takaritás,csak a hűtőcső miatt nem kezdtem neki,viszont most a fékeket takarítom és kedvemre alakítom a kerekeket.
Látom,nem csak én vágyok egy kis nyomatékra! (-:"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 4 likes
Komment
-
egy olyan gép,amivel -eddig- nem „dicsekedett”Vessünk egy pillantást a dátumra is !http://veteran.forum.hu/szerelesi-ke...gs-650-l-2433/
- 7 likes
Komment
-
Ki gondolta volna...hogy ide jutunk ?!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 6 likes
Komment
-
keresnem kell két ledugózott nyílást a szívóoldalon.
- - - Updated - - -
hogy a Japán „vasak” is betörtek a fórum „megbeszéljük, segítséget kérek” oldalára
A japán motorgyártás meg igazából megkerülhetetlenné vált már a hetvenes évek előtt is - például P20 és az YDS. Arrafelé volt komoly igény, így lett fejlesztés és gyártás is, nem szabott árakon és igényeknek, hanem piaci viszonyok között. Mennyi mocit gyártott pl. a Yamaha amikor látogatáson voltak a Pannoniások? Évi 700e darabot?There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 8 likes
Komment
-
Szervusztok . Évekkel ezelőtt valakinek odaadtam a hatos szinkron teszteremet - jó szokás szerint elfelejtettem, hogy ki volt az . A kedves ismeretlennek négyhengerest kellett szabályoznia , mivel a környezetemben senkinek sincs hathengerese - legalábbis nem tudok róla. Esetlegesen olvassa az az illető , aki nem tud mit csinálni egy négyszög keresztmetszetű alumíniumba beszerelt 6 db Festo órával ellátott teszterrel , akkor bizalommal forduljon hozzám. ( Így szereztem vissza múltkor a szalag csiszolómat . ) Bevallom én az első "japánomat" ( Kawasaki GPZ 1100 DFI )20 éve vásároltam, amikor az első konténeres hullám végigsöpört kis hazánkon. Már tíz évvel ezelőtt azt mondta a telefonáló a nyugati végekről - természetesen valami veterán ( NSU 500-600 ? ) kérdés volt a téma - nekem , amikor szóba kerültek a "rizshányók" ,hogy van BP.-n egy őrült ( az én voltam ), aki japánokat is gyűjt, amiből soha nem lesz igazi veterán . Örömmel közlöm , hogy talán egy kivételével túlhaladta a 30 évet - a legöregebb 37 éves ( ami egy 300 db-s széria , de ez véletlenül derült ki ). Szóval "fiatalok" nyugodtan lehet bármilyen motort betolni a garázsba , csak idő kérdése mikor lesz kurrens cikk belőle .( Van hirdetett motor 10 millióért, amit annak idején 5-6 ezer forintért sem vásároltak meg , mert elég korszerűtlen
volt . ) Üdvözlettel.
- 8 likes
Komment
-
(Így szereztem vissza múltkor a szalag csiszolómat .)",a kinézetre való tekintettel,
nem forszíroztam a dolgot.........
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
Komment