Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
De mindegy is. Elkészül és meglátjuk. Prototipus. Ha beválik jól megkergeti a p20-asokat..Ha nem sikerül akkor szereltünk egy jót és talán használható valami ötlet belőle . Nem nagy költségvetésű blokk.
Én azért merem mondani hogy jobb lesz lendkerék nélkül,
A legtöbb pannóniás azt szereti a Pannóniában, hogy 800 prm-en ketyegve is felmászik 1-esben a Brennerre. Ehhez kell a 2 kiló lendkerék. Az MZ-nek meg azért csak-csak húzni kell. Na most... így te is húzod majd egy kicsit ennek a blokknak, hogy menjen. :-) Frankó gép lesz, amit építesz. Tetszik.
Viszont a nyomatékából biztosan vesztett. "Sajnos" a Pannónia legalább is az egyhengeresek nem a pörgésre lettek kitalálva. Sem a váltónak sem a vas hengernek nem tesz jót.
Van egy "Bervás" nevű Pannóniás aki már majd mindent kipróbált egy P12-esen. Még öt sebességes váltót is gyártatott bele majd fél milláért.....
Én azért merem mondani hogy jobb lesz lendkerék nélkül, mert egy olyan szakival csinálom ezt a mz dinamós blokkot aki 73-tól pannonia szervizben dolgozott. Ő mondta hogy annak idején kipróbálták lenkerék nélkül valami tákolt gyujtással és meglepően fürge lett a pancsi. Hamar kipörgött és jól gyorsult. Azt mondta olyan volt mint az mz.
Nem tudtam, mi az az Nsr, de kidobta az Internet, hogy Honda, viszont abból több féle hengerűrtartalmú is van.
Tudnád ezt az infót kiegészíteni, hogy melyikét,és hogy milyen átalakítás kell hozzá a Pannóniára?
Köszönettel. Lemezjáték
A Honda Nsr 125F vagy 125R A kettő között teljesítményben volt különbség és a karburátorban. Az F-esen 26-os Dellorto az R-esen 28-as Dellorto karburátor van.
Egy alaplapot kellett gyártani a gyújtáshoz. A lendkerék kúp részét kellett a Pannónia főtengely kúpjához "igazítani".
Plusz a komplett Honda Nsr vezeték köteget felhasználtam mivel úgy is teljes felújítás volt.
A gyújtáskapcsoló jó a gyári.
- - - Updated - - -
nem kell a motornak 2kiló lendkereket forgatni.
Korábban pont volt erről szó de nem emlékszem pontosan melyik topikban, hogy a Pannónia esetében kell az a két kiló. A Pannóniának pont a "lendületben" van az ereje. Bármi féle magasabb fordulatra való hangolás csak ront rajta szerintem. A Wartburg hajtókarral viszont lehet növelni a sürítést ami jó hatással van a teljesítményre
Nos itt a henger. Nem lett harmadik felömlő . Viszont szépen megnagyobbították a felömlőket és a többit is. Ki is polírozták. A számítógépes kalkuláció 4 lóerő többletet igér. A program szerint ez a működésbiztos megoldás.
Japán lamellás. Ad hozzá beszerelési útmutatót is. Az ára 5db lamellának 10000 péz.
Az enyém és a Demeteré is hasonló árban.
A fém lamellák vastagsága megegyezik a gyáriéval? Ha igen akkor hogy van hézagolva?
A mi megoldásunkról itt olvashatsz minden részletet valamint van pár kép is: http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...7/index40.html
Leave a comment: