Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Amúgy azért teszek be mz dinamót mert nagyon bevált megbizható
Tyű, az annyát... remélem, ezt minden pannóniás olvasta... :-)))
Még megbízhatóbbá tudod tenni, ha a hagyományos feszszabályzó visszáramkapcsolóját kicseréled egy diódára. mbr 1645-ös schottky szerintem a legjobb erre a célra. Ezzel örökre elfelejtheted a "beégett feszszabályzó" rémét. Egyszer beállítod, és utána csak pókhálózni kell az elektromos rendszert. Nálam így van évek óta, és azóta nem tudom, hogy hol van a feszszabályzó a motoron. 2 dologgal tudod esetleg még tuningolni a megbízhatóságát. Egyik egy yuasa 11Ah-s akksi. (7000-10000 Ft közt szokott lenni pl. az akkucity-nél) A másik meg egy Maurer féle elektronikus gyújtás. (Feltéve, ha Gyulabá felépül annyira, hogy folytatni tudja a gyártását. Remélem, mielőbb így lesz.) Kő egyszerű, és faragás nélkül felmegy a megszakító helyére. Léteznek elektronikus feszszabályzók is, de mindnek nagyobb a vesztesége, mint az 1 db shottky-nak. (0,2 V-ot fűt el teljes terhelés alatt)
Közbe voltam motorozni egy kicsit. Az mz bütyök szimmetrikus , a forgórésznek meg mindegy. Amúgy azért teszek be mz dinamót mert nagyon bevált megbizható és nem utolsó az ára sem. 5000 kemény magyar forintért veszel fesszabályzóval együtt ami barátibb mint 60000 a vape. Most ezzel motorozok : ez is wartburg hajtókaros.
Utoljára szerkesztve a következő által: pannoniáscsabi; 2015 jún. 07, 12:51.
Az ok, hogy a polaritást átkötöd, de szerintem a forgórész tekercselésének se mindegy a forgásirány. Emellett a megszakító is tolva lesz, nem húzva. Milyen bütyökprofilt építettél be? Az mz bütyke szerintem nem szimmetrikus.
Hajtókar wartburgé etz felső szemmel beleesztergálva. A dinamó mz ts . A főtengelycsonkot rövidebbre kell vágni és kúposra esztergálni a dinamóhoz. Mivel az mz forditva forog a polaritást át kell kötni a dinamón. És mind ez kényelmesen elfér a dekli alatt. Még most készül a háromfelömlős henger majd arról is teszek fel képet.
Nagyon tetszik a blokk felülete. Nekem sokkal jobban tetszik egy ilyen szép tisztára pucolt eredeti felületű blokk, mint egy fényesre nyalt. Ez így jó. Az a dinamó eredetileg jobbra forog. A főtengelyed is? Miért erre esett a választás. Ha már foglalkozni kell vele, akkor én valami modernebb, megszakító nélküli gyújtást, és 12V-os töltésrendszert tettem volna rá.
Mivel pannonia motorblokk a téma eredetileg, bedobok pár képet a készülő T9 blokkjáról. Talán érdekes lehet az új elképzelés. Minden kritikát, kérdést szivesen fogadok.
Én is olvastam valahol, hogy ha csúszott a kuplung, akkor egy kis edénykéből szórtak rá homokot egy keveset!!!
Igen ... én pedig a kuplungház felsőholtpont jel nyílásán hallottam, hogy a kiemelt kuplung mellett belocsoltak némi COLA-t , ami a hazajövetelig elegendőnek bizonyult ...
Csapágy... Csap...ágy Ne bonyolítsuk..csak egy lyuk amibe a csap (tengely) nyugszik.
Korrekt a csapágy kifejezés! Legyen az sima sikló csapágy, gördülőelemes...
Autós témában olvastam, a 30-as vagy 40-es években az út szélén nadrágszij darabokkal főtengelycsapágyaztak meg egy autót,s úgy mentek tovább. (ez után bizti nem pörgették nagyon)
Én is olvastam valahol, hogy ha csúszott a kuplung, akkor egy kis edénykéből szórtak rá homokot egy keveset!!!
(Mindez persze a múlt század elején a hőskorban, volt, amikor még bőr felületű kúpos illyesztésű kuplunggal oldották meg a tengelyek oldható összekapcsolását...
Csapágy.... Csap...ágy Ne bonyolítsuk..csak egy lyuk amibe a csap (tengely) nyugszik. Az hogy golyóval,görgővel,persellyel,akármivel van körbevéve,mindegy
- - - Updated - - -
Autós témában olvastam, a 30-as vagy 40-es években az út szélén nadrágszij darabokkal főtengelycsapágyaztak meg egy autót,s úgy mentek tovább. (ez után bizti nem pörgették nagyon)
Leave a comment: