Közlemény

Collapse
No announcement yet.

marós szeszám

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

marós szeszám

Sajnos csak ide tudtam betenni a képeket -talán nem zavaró?--lesli kérlek mond meg mim van?Click image for larger version

Name:	P2260001.jpg
Views:	1
Size:	199.4 KB
ID:	154238Click image for larger version

Name:	P2260002.jpg
Size:	200.7 KB
ID:	154239Click image for larger version

Name:	P2260003.jpg
Size:	196.0 KB
ID:	154240Click image for larger version

Name:	P2260005.jpg
Size:	195.4 KB
ID:	154241Click image for larger version

Name:	P2260004.jpg
Size:	196.3 KB
ID:	154242

Kiesztergáló fej. Nagyobb furatok megmunkálására. Szerintem.
    Kiesztergálófej - tolómérő, szerszám, mérőeszköz, forgácsoló gép, CNC gép
    mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Csak annyit fűznék hozzá, hogy a recézett gyűrű(k)ből ítélve a szerszám síkesztergálásra is alkalmas lehet. Ezt a típust nem ismerem, Narex meg Wolhaupter síkesztergálófejeket használtam.

Komment

Nem teljesen idevág, de annak idején egy Emil Wolhaupter nevű úriember A teljes Főiskolás évfolyamunknak olyan svédasztalos fogadást adott elő, hogy az a világmárka, bár azóta most hallottam(olvastam) először róla.
        A kép alapján azonban szerintem ez egy Danuvia gyártmányú kiesztergálófej eltekintve attól a kitámasztó bigyótól, amit szerintem azért szerelhettek rá, mert a végállás körül használhatták.

Komment

Bizony ez nem lehetetlen--mert a danuvia gyár végnapjai a szemem elött zajlottak--és mivel akkor még a "miénk" volt a gyár -hát segítettem a hazacipelésben

De ezek a képek igazság szerint azért kerültek ide mert a készülék rossz ,és keresek valakit aki megjavítaná.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Sajnos csak ide tudtam betenni a képeket -talán nem zavaró?--lesli kérlek mond meg mim van?
            Ez teljesen egyértelmű, hogy seeger beszúró fej. Az ütköző elsősorban ehhez kell.
            A sikesztergálás automatikusan velejárója az ilyen szerszámnak.
            Ha rögzíthető a szerszámsin akkor éppen kiesztergálásra is használhatod, de alapvetően nem arra való.

A kiesztergáló fejeknél a szerszám sin és az állító csavar mindig párhuzamosak, mint ahogy előttem valaki linkelte is, ott jól megfigyelhető ez, itt viszont a szerszám forgása közben kell a recézett gyűrűt kézzel megfogni, hogy a szerszám kifelé mozduljon.

Most látom, ha jól látom , hogy a szerszám egyik oldalán vagy egy T horony. Oda is ütközők szerelhetők be. minimum és maximum ütközők.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X