Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veleda ülés - milyen géphez tartozhatott?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Veleda ülés - milyen géphez tartozhatott?

Sziasztok! Találtam a holmik között egy Veleda márkájú ülést, viszont úgy tűnik a neten semmi információ róla. Esetleg ha valamelyikőtöknek van infója hogy milyen gépere/gépekre szrelték gyárilag kérlek ossza meg velem.
    Annyit sikerült kiderítenem, hogy valószínűleg német gyártmány, úgyhogy Bayerische MW vagy Zündappé lehetett (mielőtt valaki valószínűleg 250-es Csepelen használta).

Click image for larger version

Name:	veleda1.jpg
Views:	1
Size:	200.0 KB
ID:	154272 Click image for larger version

Name:	veleda2.jpg
Views:	1
Size:	169.4 KB
ID:	154273
    Előre is köszönöm a segítséget.

There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Szervusz. ZÜNDAPP-é biztos nem- Drillastic (k?) van a nagyokon ( 500, 600, 800 ), a KS 750 -en is más teljesen a vázszerkezet. Ennyi.Üdvözlettel. Talán cseh ? ( Találtam a francia "ebajon" egy alumínium táblácskát "VELEDA" felirattal - cseh hirdetővel .)
    Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2012 márc. 01, 19:53.
    kollarg és soveny kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm.

Közben leporoltam a némettudásomat, és sikerült megtalálni ezt az alkatrészjegyzéket:

http://www.motorrad-stemler.de/dcent...e%20r%2035.pdf

Ebben van egy bejegyzés, miszerint:

"00 00 0 003 727 Fahrersattel "VELEDA" kpl. mit Federn BMW R 35, EMW R 35/2"

Máshol nem is nagyon említik, leszámítva az adattáblás ebay-bejegyzéseket. Mondjuk ez "fahrersattel" ami ugye a vezető alatt lehet, az enyém meg csak "pótülés", de nagyjából már tudom hova tenni.

Komment

Természetesen csak tippelem, de van egy olyan sejtelmem, hogy a vezetőülés az esetleg a gyárban szerelt de a pótülés az má extra, amit a motorkereskedő szerelt fel, amilyen éppen volt neki, vagy amit a vevő választott.
        kollarg kedvelte ezt.

Komment

Megeshet természetesen. Leöblítettem langyos vízzel úgyhogy most tiszta a gumija, ha lesz időm lekezelem a vázat aztán félreteszem amíg nem lesz rá szükség. Igaz már nincs két talpnyi szabad hely a pincében, de a garázsba még fér.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X