Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Fék nélküli (?) motorkerékpár (?) kerék

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Fék nélküli (?) motorkerékpár (?) kerék

Ezt a szörnyű minőségű fotót sikerült telefonnal kattintanom egy barátomnál - bár a kép minősége alapján egy krumplival is fotózhattam volna... Végignéztem az alkatrészes témákat, meg a hirdetéseket, de ilyen "féktelennek" tűnő kereket nem láttam köztük.
    A házzal vette a kordét, olyan mintha félfékdobos lenne, de a fékezésre használható felület nem tűnik párhuzamosnak a keréktengellyel és lehet ~5 mm széles. 2 ilyen egyforma kerék van a kordé alatt, átmérőjük 19", a küllők az agyban kettesével vannak párban behelyezve a keskeny-széles-keskeny formájú nyílásokba. Persze a küllőket nem számoltam meg, mert annyi eszem nincs..

Elképzelhető, hogy direkt kordékerék, de akkor minek felemás agyat és eltérő küllőméreteket gyártani?

(Jobb képeket majd akkor tudok feltenni ha elhoztam a kerekeket. Pont van itthon két törött agyú Pannonia kerék amivel max. díszíteni tudnék, neki meg megfelelő lesz az is, tologatni a tologatnivalót. )

Click image for larger version

Name:	Kép248.jpg
Views:	1
Size:	200.9 KB
ID:	154391
    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 jún. 09, 08:52.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Ilyesmi kerekeket az egyik öreg szakinál láttam itt Szegeden. Azok veterán AUTÓból származtak.

Komment

Tényleg nem szerencsés a fényképezés szöge,de nem hinném hogy autó kerék,inkább csak egyszerüen le van vágva a fékelület gyürü kiálló része.Mivel a küllőperem kb. a fék felület közepe felé szokott lenni.

Komment

Köszönöm, úgy emlékszem vágva nincsenek, vagy annyira sok évvel ezelőtt lettek, hogy a rozsda szépen lekerekítette a vágás helyét. Még nem hoztam el a holmikat, de folyamatban. Csak lassan őrölnek azok a bizonyos malmok..
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Fék nem fér be, de van olyan motor aminek ott a kuplung-annak elég lehet ez a hely(tipikusan a régi Puch motorkerékpárok ilyenek)
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Talán hülyeséget kérdezek,de nem lehet hogy Szentesi oldalocsik kerék?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X