Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Milyen óra ez?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Milyen óra ez?

Nemrég hozzájutottam egy órához amiröl nem tudom mibe való, az hogy motoré csak sejtem, mert a felfogatás és az utólagos fekete festék erre enged következtetni. Az embléma sajnos nem látszik de anyit ki tudtam venni, hogy egy karika amibe vagy kocka vagy pajzs van. Kalapács lakk a gyári festése és van rajta egy pecsét R71 35 R ( ha jól látom). Aki tudja mihez van ne tartsa magában ! Köszönöm! Click image for larger version

Name:	Fénykép0918.jpg
Views:	1
Size:	171.1 KB
ID:	156817Click image for larger version

Name:	Fénykép0919.jpg
Size:	171.3 KB
ID:	156818Click image for larger version

Name:	Fénykép0920.jpg
Size:	172.6 KB
ID:	156819Click image for larger version

Name:	Fénykép0921.jpg
Size:	173.0 KB
ID:	156820Click image for larger version

Name:	Fénykép0922.jpg
Size:	170.9 KB
ID:	156821Click image for larger version

Name:	Fénykép0923.jpg
Size:	171.2 KB
ID:	156822Click image for larger version

Name:	Fénykép0924.jpg
Size:	174.5 KB
ID:	156823

Senkinek semmi ötlete?

Komment

Kár hogy nem látszik a logó a számlap közepén. Sajnos így nem ugrik be semmi, viszont én nem zárnám ki az autó órát sem, mivel méretre is lehet valami autóé, és a felfogatása ilyen az autó óráknak is. De ettől független sajna passzolom a kérdést.

Komment

Stílusban német, de nem valószínű, hogy motor.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

A 4. kép alapján én autóra tippelek mert a felfogató fül műszerfal vastagsága miatt rövid.Motornál ez hosszú lenne hiszen vékony a lámpafej vagy bármilyen tartó!Persze " tévedni emberi dolog" mondta a sündisznó és lemászott a drótkeféről!
          CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm az eddigi segítséget! A tartó egyébként becsapós, mert átlett szabva . A pereme miatt orosznek gondoltuk és ezt erősíti a kalapácslakk is. De se ciril irás se más jegy nincs ami miatt orosznak mondanám. Teljesen tanácstalan vagyok .

Komment

R betű nincs az oroszban(legalábbis nem így néz ki hanem P) már itt bukott a dolog. De mint mondtam stílusban hasonlít a régi NSU, DKW, Puch órákhoz, de nem az.(a logó valami másé, vagy egy kevésbé felkapott típusba való szabvány óra).
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nekem is van egy ilyen órám nulla km-ben, kifogástalan állapotban. Valamikor a 70-es évek derekán tekercselőgépet akartam barkácsolni, menetszámláló lett volna belőle. Végül a projekt halasztást szenvedett, így egyben maradt a sebességmérő. Most már nem nagyon lehet mihez kezdeni vele, mert azok a járművek amelyekben ilyen óra volt gyakorlatilag teljesen kihaltak. Csak az Aro M461-ből akad még néhány példány Romániában. Ezt az órát a Nagyszebeni Mérleggyár (Balanta Sibiu) gyártotta, a 60-as években az összes román teherautóban, autóbuszban, terepjárókban ilyen sebességmérő volt.
                Aro M461Click image for larger version

Name:	aro-m-461-5cc28eb6b498c8896-0-0-0-0-0.jpg
Size:	181.7 KB
ID:	139136 Click image for larger version

Name:	aro-m-461-bj-1968-26542.jpg
Size:	124.3 KB
ID:	139137 Carpati teherautó Click image for larger version

Name:	bord carpati.jpg
Size:	44.9 KB
ID:	139138 Click image for larger version

Name:	TorpedoSRT-L.jpg
Size:	147.6 KB
ID:	139139
                TV haszonjárművek Click image for larger version

Name:	iata-cum-tebuia-sa-arata-noua-utilitara-roman-diesel-3-5-t-tv-2000--35.jpg
Size:	122.6 KB
ID:	139140 valamint TV autóbuszok Click image for larger version

Name:	1970_autobuzul_120.jpg
Views:	2
Size:	187.8 KB
ID:	139141 Click image for larger version

Name:	tv71r_102.jpg
Size:	164.0 KB
ID:	139142
                Ezeket a 80-as évek elején gyakorlatilag mind egy szálig kivonták forgalomból és a lángvágók áldozatai lettek.
                Néhány magántulajdonban levő Aro M461 maradt csak meg az utókornak.

Üdv. Öcsi
                Attached Files
                Utoljára szerkesztve a következő által: öregöcsi; 2014 jan. 23, 20:21.
                Tamás78, wsievers és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nagyon szépen köszönöm! Nem hittem volna, hogy román gyártmány mert annyira szép a kidolgozása, de a fotókkal teljesen meglettem győzve. Mégegyszer KÖSZÖNÖM!

Komment

Szép volt Öcsi! Tudod mennyit agyaltunk itt rajta?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X