Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Milyen óra ez?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Milyen óra ez?

Nemrég hozzájutottam egy órához amiröl nem tudom mibe való, az hogy motoré csak sejtem, mert a felfogatás és az utólagos fekete festék erre enged következtetni. Az embléma sajnos nem látszik de anyit ki tudtam venni, hogy egy karika amibe vagy kocka vagy pajzs van. Kalapács lakk a gyári festése és van rajta egy pecsét R71 35 R ( ha jól látom). Aki tudja mihez van ne tartsa magában ! Köszönöm! Click image for larger version

Name:	Fénykép0918.jpg
Views:	1
Size:	171.1 KB
ID:	156817Click image for larger version

Name:	Fénykép0919.jpg
Size:	171.3 KB
ID:	156818Click image for larger version

Name:	Fénykép0920.jpg
Size:	172.6 KB
ID:	156819Click image for larger version

Name:	Fénykép0921.jpg
Size:	173.0 KB
ID:	156820Click image for larger version

Name:	Fénykép0922.jpg
Size:	170.9 KB
ID:	156821Click image for larger version

Name:	Fénykép0923.jpg
Size:	171.2 KB
ID:	156822Click image for larger version

Name:	Fénykép0924.jpg
Size:	174.5 KB
ID:	156823

Senkinek semmi ötlete?

Komment

Kár hogy nem látszik a logó a számlap közepén. Sajnos így nem ugrik be semmi, viszont én nem zárnám ki az autó órát sem, mivel méretre is lehet valami autóé, és a felfogatása ilyen az autó óráknak is. De ettől független sajna passzolom a kérdést.

Komment

Stílusban német, de nem valószínű, hogy motor.

Komment

A 4. kép alapján én autóra tippelek mert a felfogató fül műszerfal vastagsága miatt rövid.Motornál ez hosszú lenne hiszen vékony a lámpafej vagy bármilyen tartó!Persze " tévedni emberi dolog" mondta a sündisznó és lemászott a drótkeféről!
          CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm az eddigi segítséget! A tartó egyébként becsapós, mert átlett szabva . A pereme miatt orosznek gondoltuk és ezt erősíti a kalapácslakk is. De se ciril irás se más jegy nincs ami miatt orosznak mondanám. Teljesen tanácstalan vagyok .

Komment

R betű nincs az oroszban(legalábbis nem így néz ki hanem P) már itt bukott a dolog. De mint mondtam stílusban hasonlít a régi NSU, DKW, Puch órákhoz, de nem az.(a logó valami másé, vagy egy kevésbé felkapott típusba való szabvány óra).

Komment

Nekem is van egy ilyen órám nulla km-ben, kifogástalan állapotban. Valamikor a 70-es évek derekán tekercselőgépet akartam barkácsolni, menetszámláló lett volna belőle. Végül a projekt halasztást szenvedett, így egyben maradt a sebességmérő. Most már nem nagyon lehet mihez kezdeni vele, mert azok a járművek amelyekben ilyen óra volt gyakorlatilag teljesen kihaltak. Csak az Aro M461-ből akad még néhány példány Romániában. Ezt az órát a Nagyszebeni Mérleggyár (Balanta Sibiu) gyártotta, a 60-as években az összes román teherautóban, autóbuszban, terepjárókban ilyen sebességmérő volt.
                Aro M461Click image for larger version

Name:	aro-m-461-5cc28eb6b498c8896-0-0-0-0-0.jpg
Size:	181.7 KB
ID:	139136 Click image for larger version

Name:	aro-m-461-bj-1968-26542.jpg
Size:	124.3 KB
ID:	139137 Carpati teherautó Click image for larger version

Name:	bord carpati.jpg
Size:	44.9 KB
ID:	139138 Click image for larger version

Name:	TorpedoSRT-L.jpg
Size:	147.6 KB
ID:	139139
                TV haszonjárművek Click image for larger version

Name:	iata-cum-tebuia-sa-arata-noua-utilitara-roman-diesel-3-5-t-tv-2000--35.jpg
Size:	122.6 KB
ID:	139140 valamint TV autóbuszok Click image for larger version

Name:	1970_autobuzul_120.jpg
Views:	2
Size:	187.8 KB
ID:	139141 Click image for larger version

Name:	tv71r_102.jpg
Size:	164.0 KB
ID:	139142
                Ezeket a 80-as évek elején gyakorlatilag mind egy szálig kivonták forgalomból és a lángvágók áldozatai lettek.
                Néhány magántulajdonban levő Aro M461 maradt csak meg az utókornak.

Üdv. Öcsi
                Attached Files
                Utoljára szerkesztve a következő által: öregöcsi; 2014 jan. 23, 19:21.
                Tamás78, wsievers és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nagyon szépen köszönöm! Nem hittem volna, hogy román gyártmány mert annyira szép a kidolgozása, de a fotókkal teljesen meglettem győzve. Mégegyszer KÖSZÖNÖM!

Komment

Szép volt Öcsi! Tudod mennyit agyaltunk itt rajta?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X