Nemrég hozzájutottam egy órához amiröl nem tudom mibe való, az hogy motoré csak sejtem, mert a felfogatás és az utólagos fekete festék erre enged következtetni. Az embléma sajnos nem látszik de anyit ki tudtam venni, hogy egy karika amibe vagy kocka vagy pajzs van. Kalapács lakk a gyári festése és van rajta egy pecsét R71 35 R ( ha jól látom). Aki tudja mihez van ne tartsa magában ! Köszönöm!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Milyen óra ez?
Collapse
X
-
R betű nincs az oroszban(legalábbis nem így néz ki hanem P) már itt bukott a dolog. De mint mondtam stílusban hasonlít a régi NSU, DKW, Puch órákhoz, de nem az.(a logó valami másé, vagy egy kevésbé felkapott típusba való szabvány óra)."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Nekem is van egy ilyen órám nulla km-ben, kifogástalan állapotban. Valamikor a 70-es évek derekán tekercselőgépet akartam barkácsolni, menetszámláló lett volna belőle. Végül a projekt halasztást szenvedett, így egyben maradt a sebességmérő. Most már nem nagyon lehet mihez kezdeni vele, mert azok a járművek amelyekben ilyen óra volt gyakorlatilag teljesen kihaltak. Csak az Aro M461-ből akad még néhány példány Romániában. Ezt az órát a Nagyszebeni Mérleggyár (Balanta Sibiu) gyártotta, a 60-as években az összes román teherautóban, autóbuszban, terepjárókban ilyen sebességmérő volt.
Aro M461 Carpati teherautó
TV haszonjárművek valamint TV autóbuszok
Ezeket a 80-as évek elején gyakorlatilag mind egy szálig kivonták forgalomból és a lángvágók áldozatai lettek.
Néhány magántulajdonban levő Aro M461 maradt csak meg az utókornak.
Üdv. ÖcsiUtoljára szerkesztve a következő által: öregöcsi; 2014 jan. 23, 20:21.
- 9 likes
Komment
Komment