Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Réz kondenzátor tartó, de mié?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Réz kondenzátor tartó, de mié?

Valaki ráismer? Mié lehet ez az alkatrész, a benne lévő kondenzátor eredeti? Előre is köszönöm.
    Click image for larger version

Name:	DSCF4923.jpg
Views:	1
Size:	197.2 KB
ID:	157412Click image for larger version

Name:	DSCF4927.jpg
Size:	193.0 KB
ID:	157413Click image for larger version

Name:	DSCF4928.jpg
Size:	194.3 KB
ID:	157414Click image for larger version

Name:	DSCF4930.jpg
Size:	198.4 KB
ID:	157415Click image for larger version

Name:	DSCF4932.jpg
Size:	192.9 KB
ID:	157416Click image for larger version

Name:	DSCF4934.jpg
Size:	195.4 KB
ID:	157417

Az első képet nézve rávágtam hogy Trabi, Wartburg, Simson, stb,
    A második képet nézve meg rávágtam tuti nem az....
    Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Miért nem? A Frolyt nem az NDK-ban működött? Közben találtam egy ilyet. Simson alaplapban van. Amúgy 250 es simson cuccok között volt de az nem ilyen.

Name:	47.jpg
Size:	23.5 KB
ID:	143686

Name:	IMG_2327.jpg
Size:	93.2 KB
ID:	143685

Komment

A formája ugyan az, de a felirat az alján az elbizonytalanított.

Komment

Valaki ráismer? Mié lehet ez az alkatrész, a benne lévő kondenzátor eredeti?
          Az olvasottak után nyugodjunk bele,hogy simson kondi.

A házat pedig egy kreatív kollega készíthette ráérő idejében,akár egy stabilabb felfogatás akár egy kis plusz védelem reményében.Annak-idején karbantartó esztergályosként nem számított sem az anyag sem az idő,csak maradandót próbáltunk készíteni,ma is van használatos textilbakelit nyelű csavarhúzóm,bronzból-gyertyakinézetű gyujtásbeállítóm,lényeg a tartósság és régen a réz és néhány műanyag nem rozsdásodott.....
          OdinHEM, joker és 2 további látogató kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Igen, maga a kondi az egyértelmű, a nagy kérdés számomra is, a tartó. A kondi eredetiségét pedig úgy értettem ha megvan esetleg a tartó milyen tipusra tartozik, azt gyárilag ezzel a kondival szerelték e, vagy utólag került bele. érkezett egy tipp 20as 30as évekbeli angol motorra is. Szerintetek?

Komment

érkezett egy tipp 20as 30as évekbeli angol motorra is. Szerintetek?
              Ma nem tudom,de az általad említett korszakban a keresztrecéző helyett maximum rovátkolót vagy csíkozást találnánk a fejrészen,nem beszélve a menetről,szerintem ők colban gondolkodnak:ez viszont egyszerű mérésekkel főleg a menetnél kideríthető.
              Még az anyag is számít,ha bronz (nem sárgaréz)akkor a szoc-korszak anyagbőségében készült feketén,mert a gyárak a bronzot siklócsapágyként alkalmazták nem alkatrésznek,azt szükségszerűen sárgarézből ha lehetett alumíniumból készítették.

Érdekes,hogy szakmai szemmel mennyi dolgot kilehet deríteni egy alkatrészről és nem is teljes gőzzel.
              wsievers, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X