Közlemény

Collapse
No announcement yet.

195mm átmérőjű lámpakarikát és hozzá való foncsort keresek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

195mm átmérőjű lámpakarikát és hozzá való foncsort keresek

Click image for larger version

Name:	lamp-02.jpg
Views:	1
Size:	65.4 KB
ID:	153375

Sziasztok!

Egy ilyen lámpához keresnék lámpaszettet, ahogyan a címben említettem. A lámpakarikának egy kb 195 mm átmérőjű karimára kell felmennie. Nem tudom minek lehet ilyen szettje, de arra vevő vagyok, feltéve ha olcsó. Vaami keleti csoda kellene jawa mz nemtommi. Az előny ha halogénes H4 izzó belemegy

Üdv
    Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Ha a keret belső átmérője 170 mm, jó a legtöbb szoci lámpa, MZ, Jawa, Pannonia, betétnek meg Trabant, Skoda, Lada, stb.

--- Ez még eszembe jutott: ---

Ez a lámpafej - ha nem traktoré - akkor ETZ.
    stalker kedvelte ezt.

Komment

Szia

Köszi a választ majd nézek valamit... a 195 milivel van csak gond h túl nagy. ez hasag m165 lámpa, gyárilag 165ös belsővel. habár szettestül keretestül cserélném az egész hóbelebancot

Üdv
      Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

A lampa dkw nz 250hez tartozik 195 mm az atmeroje sajnos nem 185 mint a legtobb szoci cuccnak itt a problema ritka ez

Komment

Szia !
          Nekem van egy lámpakeretem ami talán jó lehet neked, sztem pont ez a méret, mivel nagyobb a "szoci" gépeken használtaknál.
          stalker kedvelte ezt.

Komment

üdv berlintöl !
            sok sok katonai jámüvön is alkalmazák ezt a rögzitési módot!
            tehát az üveg és a keret rögzitése milyen?
            etz nem lehet mert az 179-180mm
            szia
            stalker kedvelte ezt.

Komment

Találtam hozzá neked alkatrészt csak meg kell venned.Az ebay-on . DKW NZ 350 + DKW NZ 500 HASAG COMPLETE SET NEW. Ezt írd be a keresőlyébe és megtalálod.
              Attached Files
              stalker kedvelte ezt.

Komment

Üdv. Halogénes foncsor nem igen van hozzá.
                stalker kedvelte ezt.

Komment

Frensis #92 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Szia !
                  Nekem van egy lámpakeretem ami talán jó lehet neked, sztem pont ez a méret, mivel nagyobb a „szoci” gépeken használtaknál.
                  Szia!

Esetleg egy fényképet tudnál az említett alkatrészről, némi méretezéssel (csak fő befoglaló méreteket) ellátva, ha nem gond?

Köszönöm

berlin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  üdv berlintöl !
                  sok sok katonai jámüvön is alkalmazák ezt a rögzitési módot!
                  tehát az üveg és a keret rögzitése milyen?
                  etz nem lehet mert az 179-180mm
                  szia
                  Szia!

Sajnos azt nem igazán tudom megmondani, hogy a foncsort az üveget és a keretet mi fogta össze, mert nekem hiányos a lámpafejem... ám lehet, hogy, ha a foncsorba illeszted az izzót, akkor a lámpafejbe épített foglalat (ilyen rugósan nekifeszülős féle) feszíti az egész kócerájt a beszerelt keretnek (vagy MZ-sen kis rugókat kell bepattintani, de nem láttam képeken egyben sosem sajnos...)

Komment

Sziasztok!

stalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Sziasztok!

Egy ilyen lámpához (HASAG M165 DKW NZ-hez) keresnék lámpaszettet, ahogyan a címben említettem. A lámpakarikának egy kb 195 mm átmérőjű karimára kell felmennie. Nem tudom minek lehet ilyen szettje, de arra vevő vagyok, feltéve ha olcsó. Vaami keleti csoda kellene jawa mz nemtommi. Az előny ha halogénes H4 izzó belemegy

Üdv
                    Továbbra is aktuális ezen fejtörőm, ami szintén szükséges a motor épkézláb helyreállításához, ami gőzerővel folyik... a használhatóságon és az eredeti cuccok pótlásán van a hangsúly+heveny pénzhiányos állapotban vagyok... szoci alkatrészekből lenne célszerű építkezni... egyedül lámpakarikám van elfogadható állapotban (de célszerűbb az egész kócerájt cseréli, hiszen úgy elég egy méretnek passzolnia a krómozott karikának valahogyan)... halogént bíró foncsor nem hártány na jó ez erős vicc volt leginkább...

Sziasztok!

Itt egy pár kép, arról, hogy hova kellene megfelelő foncsort, üveget, esetleg keretet találni. Lehetőleg bírja a halogénes izzókat és esztétikus legyen, szabványos foglalattal legyen szerelve és végül, de nem utolsó sorban olcsó legyen. Várom az ötleteket...

[ATTACH=CONFIG]18696[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]18697[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]18698[/ATTACH]

Üdv, a válaszaitokat előre is köszönöm...
                    wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Csepptankos Cz foncsor 160 mm, Jawa/Skoda foncsor 180 mm de a Cz nek billentőrendszere van tehát valamivel nagyobb helyre kell, mint ahova épp befér. Amúgy a csepptankos Jawaké is ilyen.
                    De szerintem ha cserélsz, a tök külső peremét add meg,és akkor krómkarimával együtt cserélj...mert így attól hogy a foncsor kissebb, még lehet jó az adott karimával együtt, és nagyobb szabadságod van a méretekben, mert akkor kicsit kisebb, vagy nagyobb is beleférhet.
                    Köszönöm! Rossz volt a megközelítésem régebben teljesen igazad van: 195 mm a tök külseje.

Ezen téma kusza előzményi:

http://veteran.forum.hu/dkw-motorok-...erestetik-177/

http://veteran.forum.hu/dkw-motorok-...ro-potlasa-70/
                    Attached Files
                    Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2013 szept. 05, 15:11.
                    CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Esetleg az is segítene nekem, ha valaki tudna olyan lámpaüveget-foncsort, ami az alábbi kritériumnak megfelel és akkor a kissé deformálódott, de gyári lámpakarikámmal összeházasíthatnám az alkatrészeket egy működő konstrukcióvá... Sajnos azt hiszem, hogy a keleti cuccok zömével 170 mm-es üvegűek és a lámpakarikájuk sem 195 mm-es lámpatökre ül fel, így elég nehéz ezen probléma elhárítása... De ha az egyik teljesül, úgy már kompletté válhat a HASAG lámpa...

Az üveget és a foncsort itt is simán a kis "drótrugók" tarthatják a helyén, mint pl.: IZS, MZ motoroknál...

Gyári lámpakarika:

Click image for larger version

Name:	lamp-04.jpg
Views:	2
Size:	61.0 KB
ID:	138490

Nekem már ez is jó lenne, mert belefér nehezen, ha ilyen egy lámpaüveg...:

Attached Files
                      Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2013 okt. 20, 15:02.

Komment

Ma hallottam, egy német sráctól, hogy elvileg az 50-es évek Opel Kapitän autójának fényszórója passzolna bele... Esetleg olyan valakinek elfekvőben? pont olyan alkatrész, hogy nem vagyok beljebb vele szerintem. inkább valami kommersz traktor vagy akármi lámpa lenne jó.

Komment

Kitartóan végigolvastam a topicodat. Szerintem menj be egy MTZ-s cuccokat áruló boltba és vegyél egy első (vagy hátsó) lámpát. Az tutira ilyen és belemegy a halogén izzó is. Azután inkább azt faragd tovább.

(Annak idején, amikor még én is choppert akartam építeni, a téeszben gyakran szemeztem az MTZ-lámpákkal ilyen célra. Csak azokra nagyon vigyáztak. )
                          Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 aug. 12, 09:09.
                          stalker kedvelte ezt.

Komment

Kitartóan végigolvastam a topicodat. Szerintem menj be egy MTZ-s cuccokat áruló boltba és vegyél egy első (vagy hátsó) lámpát. Az tutira ilyen és belemegy a halogén izzó is. Azután inkább azt faragd tovább.

(Annak idején, amikor még én is choppert akartam építeni, a téeszben gyakran szemeztem az MTZ-lámpákkal ilyen célra. Csak azokra nagyon vigyáztak. )
                            Köszönöm szépen a rászánt időd és türelmed!

Lehet, hogy az lesz, ha megtudom, hogy hol van ilyen és mennyiért adnak nagyjából ilyen lámpákat. Van utángyártott is, szummában 15 ezer körül, de abba halogén sosem megy be, plusz minek pont ebből "eredetit" venni... csak a méret stimmeljen.

Kaptam még egy olyan tippet, hogy a következő típusú tán több személyautóban is fellelhető lámpa jó lenne. Méreteiről nem találtam semmit, így bíznom kellene az információban. Nem tudom mikben lehetett ilyen, de bontóból lehet, hogy egyszerű eset. Ha viszont ez a 4T Trabi méret akkor az infó nem pontos, mert az nem akart beférni nekem a krómkarikába...

"Bosch 0 301 600 006"

Ezen alkatrész-számú fényszóró elvileg jó lehetne... talán.

Az MTZ nem tűnik olyan tömegesnek mint pl. a LADA és szerintem olyan fillérekért sem beszerezhető, már ha megfelelő a mérete egyáltalán. Traktorlámpákat nézegettem korában már. A 165mm-es átmérő probléma a karikába bebújó résznél (MZ esetén ez pl 170 mm). Plusz a krómkarika nem biztos hogy 195 mm-es részre fekszik fel, de ez a legkevesebb, mert az legalább meg van még használható, csupán picit megnyomorított állapotban.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: stalker; 2014 aug. 12, 14:42.

Komment

Kaptam még egy olyan tippet, hogy a következő típusú tán több személyautóban is fellelhető lámpa jó lenne. Méreteiről nem találtam semmit, így bíznom kellene az információban. Nem tudom mikben lehetett ilyen, de bontóból lehet, hogy egyszerű eset. Ha viszont ez a 4T Trabi méret akkor az infó nem pontos, mert az nem akart beférni nekem a krómkarikába...

"Bosch 0 301 600 006"

Ezen alkatrész-számú fényszóró elvileg jó lehetne... talán.
                              Nézd meg ezt az oldalt: 0 301 600 006,BOSCH 0301600006 Insert, headlight for FIAT,VOLVO,LADA

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X