Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia p20 ára

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

gesszti, Click image for larger version

Name:	2011.07.26. válogatás előtt 083.jpg
Views:	1
Size:	188.5 KB
ID:	144580Click image for larger version

Name:	2011.07.26. válogatás előtt 084.jpg
Views:	2
Size:	193.8 KB
ID:	144581Click image for larger version

Name:	csesztreg-szlovákia-fiat tali 167.jpg
Size:	200.0 KB
ID:	144582Click image for larger version

Name:	csesztreg-szlovákia-fiat tali 169.jpg
Size:	197.5 KB
ID:	144583Click image for larger version

Name:	P5140043.jpg
Size:	191.3 KB
ID:	144584Click image for larger version

Name:	P6270394.jpg
Size:	194.2 KB
ID:	144585Click image for larger version

Name:	P6280396.jpg
Size:	184.4 KB
ID:	144586Click image for larger version

Name:	PB160034.jpg
Size:	200.1 KB
ID:	144587 ezt meg én rajzoltam -ceruzával -és egy kombiba befér ha szét van szedve . Jó

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      gesszti, [ATTACH=CONFIG]28017[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28019[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28020[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28021[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28022[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28023[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28024[/ATTACH] ezt meg én rajzoltam -ceruzával -és egy kombiba befér ha szét van szedve . Jó
      Jól néz ki.
      De egy kérdés:
      Hányszor volt már azóta szétszedve?

Komment

ezt meg én rajzoltam -ceruzával
        Jó, de te már múltszázadi vagy. (amennyi idő alatt lerajzoltad, ma annyi idő alatt gyártjuk le ;-)

Komment

Persze , nem volt , de úgy vittem a tüzihorganyba . Vagyis bocs , de egyszer összeraktam "szárazon" komplettre -aztán szét -horgany -készre szerelés .

Ha valaki ilyent akar szivesen oda adom az egész lézervágás + hajlítás dokumentációt . Kicsi pénzért .
          Az még nekem se sikerült ingyenre
          Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 jún. 04, 21:19.

Komment

Erről jut eszembe, kérlek rajzold ezt meg kézzel
            Mostanság újra belemerültem én is a rajzolásba (főleg mert egyedi dolgokat tervezek gyártani/gyártatni az aktuális Pancsihoz, szóval inkább ugyanazok a cuccok kisebb változtatásokkal, főtengely, henger, hengerfej, de amíg nem működik beépítve, addig hadititok ), sokkalta könnyebb programmal, ez nem is kérdés. Az ember sokkal könnyebben módosítja, csinál ilyen-olyan nézetet, metszetet, bármit egy jól megcsinált modellről, esetleg egy robbantott ábrát (pl. ebben a félévben az említett vizsgás tárgy kapcsán csináltam egy szimpla dugattyús kompresszort, de megkaptam az említett oktatótól, hogy hiába kínlódtam, egy árva hosszmetszet elég lett volna, amit akár el is lophattam volna bárhonnan a netről). De én a lustának az a típusa vagyok, aki ha valami minél több munkának tűnik, annál jobban átgondolja előtte. CAD-ben elrontok valamit? Látszani fog, kiderül, visszamegyek, kijavítom, frissítek és máris jó. Lerajzolom papírra? Látszani fog, kiderül, kapok egy fél agyvérzést, megőszülök, de akkor sincs visszavonás gomb, nem lehet a frissítésre kattintani vagy visszatérni a korábbi mentett állapothoz.

Persze műszakiaknál ez nem annyira látványos, mint mondjuk a kedvenc éttermemben, ahol a maradék SZÉP-pénzek elköltése közben összeomlott a rendelésfelvevő informatika. Nem láttam még olyan zaklatott embereket: cetlik vagy bemondás alapján, az étlapot bogarászva, kézi számológéppel adták össze a számokat.

A karbi mindenesetre látványos munka.
            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ha valaki ilyent akar szivesen oda adom az egész lézervágás + hajlítás dokumentációt
              Mekkora teherbírás, milyen futómű van alátervezve? Komplett doksi megvan forgalombaállításhoz?

Ja, és hány darab p20 fér rá? (csak hogy ne legyünk teljesen off-ok)
              Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 jún. 04, 21:27.

Komment

Kicsi pénzért .
                Az még nekem se sikerült ingyenre
                Az egész papírozásban, talán ez a legkisebb tétel ! A két tórziós tengely, meg a ráfutós kapcsolófej, nem jön ki 300.000 alatt.

Komment

--nem a futót akarom eladni csak a rajzokat a gyártáshoz
                  --szerintem 4 db fér rá
                  --nem készült semmi számítás , pusztán az élettapasztalatom , de gondolom így utólag könnyebb kiszámolni annak aki ért hozzá , végül én is kivéncsi lennék , lenne egy jó élmélet kontra gyakorlat megmérettetés .
                  --a forgalomba állítás nem gond --jön a tervező ember , kap a markába 90 000 ft ot és aztán hozza a nevemre kiállított forgalmit

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Erről jut eszembe, kérlek rajzold ezt meg kézzel:
                    https://www.dropbox.com/s/grhuhnhr8570ple/test.pdf?dl=0

(azért hiányos mert nincs kész, nem is lesz sose, de nem is az a lényeg )
                    Egyszer láttam valami hasonlót , az kézzel volt rajzolva , még 90-ben ásták valahonnan elő (én pausznak véltem , de lehet hogy már másolata volt a kézi rajznak , mert kékes lila színű vonalakat tartalmazott ... ) az akkor még Finomszerelvény gyárban (később berva RT . ) , de nem tudtam szert tenni rá , meg akkoriban, mivel az egy,egy hengeresé lehetett nem annyira érdekelt ...
                    Egyébként nálunk büntetésből mindig tussal, csőtollal kellett rajzolni "DIPA"-ra ,(hagyományos műszaki rajzlap , amit méretre kellett vágni , és utólag tussal keretezni ...) kerettel ,fejléccel , szabványbetűvel , tűréstáblázattal , és legalább három féle vonalvastagsággal ...

- - - Updated - - -

Cserébe megvan a karbi 3D-ben
                    " Hát arandrága szíp tezsvíreim , mink meg az utolsó három dében, allig halóztunk valami keveset ..."

Komment

Jóker könnyű annak nagy autóval járni kinek saját benzin kútja van! Vagy az egy jól álcázott fröccs automata?. Lehet Nálad forgatták az Amerikai Restaurátorok részeit? Az a futó a szorgos apró segítségével készült el szakszerűen!

Komment

Jóker könnyű annak nagy autóval járni kinek saját benzin kútja van!
                        Kettő is !..............

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Jóker könnyű annak nagy autóval járni kinek saját benzin kútja van!

Kettő is ! ...

....azóta három ....

Komment

Én is rettenetesen szerettem a vers elemzéseket és volt egy könyvtáros / magyar Tanárnőnk/ soroltam- soroltam, hogy mire gondolt a költő „Ő” pedig bólogatott úgyvan-úgyvan, nagyon jól mondom ez kettes.
                            Majd jött Petőfi: "S jutott eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat..." és József Attila: "Már egy hete csak a mamádra gondolok mindég. Meg megállva."

- - - Updated - - -

Erről jut eszembe, kérlek rajzold ezt meg kézzel:
                            Ezt már Csepelen egyszer lerajzolták kézzel.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Ezt már Csepelen egyszer lerajzolták kézzel.
                              De ha lett volna megfelelő számítógépük eszükbe se jutott volna lerajzolni!

Komment

Azon még akkor javágan dolgozot Naumann János. Egyébként ugye milyen hihetetlen, hogy egészen a '80-as évek végéig mindent kézzel szerkesztettünk. Én 2000-ben muszájból kezdtem el géppel tervezni. A főnököm ugyanis felszólított, hogy vegyem le a képernyőről a ráragasztott kisokos cetlijeimet. Voltam olyan pofátlan és érdeklődtem, hogy ez miért olyan fontos neki? 3 hét múlva már profin szerkesztettem 3D-ben.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X