Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium alkatrészek polírozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Semennyire, sőt!
    Az a jó, ha oxidálódott, mert az alumínium oxid tömör (nem úgy, mint a vasoxid), és megvédi a fémet a további kémiai hatásoktól (bizonyos korlátokon belül).
    Köszönöm! Természetesen tudom, hogy az alun jó az oxid réteg, de azt hittem van valami olyan csodaszer ami megvédi az oxidációtól így fényes marad, de megvédi a kémiai behatásoktól is. Na de akkor maradok a megszokott módszereknél

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egy kis timföld+nitro hígító ronggyal gyönyörű fényes lesz és nem kell ujra végig csinálnod a csiszolós procedúrát
    Azt gondoltam hogy ha nem teszek bele túl nagy marásokat akkor nem kell előröl kezdeni a csiszolást Láttam kerestél habkőport is, az is hasonló hatást vált ki? Mert az van nekem, azzal szoktam a restaurálandó bútorokat felpolírozni mikor nem annyira sérült a lakkozás vagy a politúr, hogy le kelljen csiszolni az egészet, de timföldet nem tudom hol tudnék beszerezni.

Komment

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      azt hittem van valami olyan csodaszer ami megvédi az oxidációtól így fényes marad,
      Nem csodaszer, de eddig úgy tűnik működik. A neve: Szintelen lakk.
      Aries88 kedvelte ezt.

Komment

Viszont ez a lakkozós módszer, csak "hideg" felületeken használható, nem? Vagy jó lehet blokkra is, azaz hőálló?
        You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Nekem a levegőszűrő takarón van, meg a dekliken, és semmi baja, csak az idő vasfoga

Komment

A spiátert lehet polírozni? (gázszelektor, benzincsap stb.)?
            joker kedvelte ezt.

Komment

Még krómozni is lehet......
              Aries88 kedvelte ezt.

Komment

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Láttam kerestél habkőport is, az is hasonló hatást vált ki?
                Ahhoz már gépesítés is kell. Nekem van egy nagy korong kefém amivel anno még az öblös üveg gyárban polírozták az üveget nedves habőporral, többek között apum is tanonc korában. Ő mondta hogy a rezet is arany szintre tudták vele polírozni csak úgy keftelésből.
                Kérdés honnan lehet beszerezni a habkőport? Nekem is szükségem lenne rá, mert akkor rágnám apum fülét még jobban hogy rakjuk össze a csiszoló alkalmatosságot és tennék fel az eredményről képeket.
                Nem akarok reklámozni, de ha visszaolvasol megleled a személyt aki nekem is segített a timföld ügyében
                mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Pannoniánál az alsó villakifliből ki lehet venni a középső kormány tengelyt vagy úgy ahogy van egybe szokták polírozni?

Komment

Ezeket találtam ma, melyik mire való? Click image for larger version

Name:	photo.jpg
Views:	1
Size:	192.3 KB
ID:	132804

Komment

Ezek szerintem köszörűre szerelhető korongok.

Komment

Ezek a korongok szerintem/igazi/ csiszoló gépre valók. Hasonló mint az állványos köszörű csak nem használnak rajta tárgytartó asztalt és ami lényeges magas fordulatú és hosszabb a tengelye. A két egymás felettiek: a felső az filc az alsó pedig rongy korong. A filcre kenték forgás közben a csiszoló masszát és miután megcsiszolták utána a masszás rongy korong következett és tükör fényes lett a munka darab / nem acélra gondolok/ pl. alu,réz stb.A harmadikat nemtudom kinézné miből vannak a szálai,valószínű felület előkészítésnél használták. Ha gép is van hozzá jó dolog!

Komment

Én, mint késélező kisiparos a következőt ajánlanám.

A króm maradványokat csiszoló papírral kell eltüntetni, több lépcsőben. Bemarásoktól, felverődésektől, stb származó sérüléseket ki kell csiszolni, az utolsó lépcsők: 220.-as száraz, 400.-as száraz, utána 400.-as vizes csiszolás, majd jöhet a 800-1000.-es vizes csiszolás. Itt megjegyezném, hogy ha egyenes felületeket akarsz, nem hupplikat, akkor a csiszoló papírt egy fadarabhoz fogd, így jó lesz a felület, nem hullámos.
                          Amikor a lámpánál nem látsz benne hibát, akkor polírozás következik. Che ajánlatát szívleld meg a stabil tartással, és a nem ezerrel forgó filckoronggal kapcsolatban. Annyit tennék hozzá, hogy ajánlásoktól függetlenül nekem a legszebb alu felület bordó színű pasztával sikerült, nem tudom, hogy miért. Tényleg be lehet szerezni, nem kerül vagyonokba.
                          A végén rongykoronggal lehet befejezni a munkafolyamatot. Csak akkor lesz kész, ha te is jóvá hagyod. Kitartás, nagyon koszos leszel ettől a melótól!
                          Titus, CZsolti és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen ezeket a hasznos infókat. Reményeim szerint nemsokára aktuális lesz ez a kérdés is.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X