Szevasztok Urak!
Mint azt korábban írtam a motoromhoz (NSU Max) lengéscsillapítót kellett gyártanom. Elkészültem vele, de a beállítás hátra van. Ezért kérem minden motoros (nem csak Oldtimer) kolléga segítségét, akinek van adat a birtokában arra vonatkozóan, hogy a gépének a hátsó lengéscsillapítója mekkora csillapítóerővel rendelkezik, kérem legyen kedves és azt ossza meg velem.
Azok a motorkerékpárok érdekelnek amelyek össztömege a 300-315 kg-ot nem haladja meg. A sokszori szétszedés és állítás helyett az összehasonlítást választom így jó eséllyel könnyebben behatárolható a csillapítóerő.
Ilyen adatokra gondolok pl:
csillapítóerő húzásnál 0,523 m/s sebességnél 500 N
csillapítóerő nyomásnál 0,523 m/s sebességnél 250N
Előre köszönve a segítséget, üdvözlettel:
Mint azt korábban írtam a motoromhoz (NSU Max) lengéscsillapítót kellett gyártanom. Elkészültem vele, de a beállítás hátra van. Ezért kérem minden motoros (nem csak Oldtimer) kolléga segítségét, akinek van adat a birtokában arra vonatkozóan, hogy a gépének a hátsó lengéscsillapítója mekkora csillapítóerővel rendelkezik, kérem legyen kedves és azt ossza meg velem.
Azok a motorkerékpárok érdekelnek amelyek össztömege a 300-315 kg-ot nem haladja meg. A sokszori szétszedés és állítás helyett az összehasonlítást választom így jó eséllyel könnyebben behatárolható a csillapítóerő.
Ilyen adatokra gondolok pl:
csillapítóerő húzásnál 0,523 m/s sebességnél 500 N
csillapítóerő nyomásnál 0,523 m/s sebességnél 250N
Előre köszönve a segítséget, üdvözlettel:
, amiről föltettem képet az tartalékba van, csak sajnos a hajtókar már nincs meg hozzá, gondolom ez lehetett benne gyárilag, és most kiderült hogy annak idején itthon sima Max került az enyémbe (gyárilag nem hinném, keleti márkáknál elképzelhetőnek tartanám, de az NSU-nál nem,főleg hogy az enyém már 1958-as és nem "épített" Supermax a váz első részénél már le van zárva a központi rugó helye és a hátsó traktus sem gányolt és persze a típustábla is stimmel , amit találtam váz és motorszám keresőt aszerint is ok.) ,mondjuk ezzel is működött jól, most hogy csak szét lett borítva tűnt fel, hogy valami "disznóság" van a dologban, mert különbözik a tartalék meg a benne lévő, ezért egy kicsit megkavarodtam hogy most mégis melyik kié
, nem tudom pontosan mikor váltottak, de az én motorszámom 323... kezdődik és a legutolsó verziós "csapágypajzs" van a blokkban, ha jól tudom ez már a harmadik verzió volt, ahogy írod Neked is ilyen főtengelyed van, szerintem kerülhetett a Spezialba is ilyen újabb motor(ez az oldal szerint igen :
Komment