Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Porfestés, szinterezés

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #16
    Kedves Fórumtársak!

    Elszomorít ez a poszt-riposzt stílus,-"afféle politikusokhoz" illő vita ez.Véleményem szerint aki szinterezni akar,hát szinterezzen,-aki pemzlivel akar krómozni,hát krómozzon,legfeljebb idővel konstatálja,-nem jött be.A fórumot én azért kedvelem,mert márkafüggetlen,bár nekem is van kedvenc márkám,de egyetlen gyártmányt sem rendelek már,alá-vagy fölé.Kedvelem továbbá azért,mert nagyon sok tag olyan segítőkészen,önzetlenül adja át tudását,bocsájtja a mások rendelkezésére a keservesen megszerzett irodalmat,mely a mai elanyagiasodott világban hihetetlen.Mondhatnám a fórum,hitet ad egy olyan új irányt mutat,-ahogy az életnek ideális esetben folynia kellene.Nagyon sajnálnám,ha ez a szép reményekkel induló és egyre gyarapodó közösség,"pártokra szakadna" és az acsarkodások uralkodnának el,minden apró-cseprő marhaság miatt.

    Tudom én azt nagyon jól,hogy vannak közöttünk profik és még profibbak,-de gondoljátok el,itt vannak a most indulók,a kezdők,-milyen példát mutatunk nekik?

    Szeretettel üdvözöllek titeket:Che
    joshbono, Sorel és 4 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


      #17
      Szervusztok. Kiindulópont : ... Most tekintsünk el a típus-azonos restaurálástól, cél az időtálló korrózióvédelem. ..... . Ez a mondat azt jelenti az én olvasatomban, hogy a kérdés - hogy mi legyen az alkalmazott technológia - feltevése egyben az alkalmazandó megoldást is már magában foglalja . Itt pro és kontra elmondott érvek vannak az ilyen , vagy olyan felületkezelés mellett. Az eredti állapot helyreállítása egy gépjárműnél / járműnél / a gyártáskori állapotot kell , hogy tükrözze. Egy olyan megoldást alkalmazni látható részeken , amikor az még abban az időben nem létezett / a poszórás nem tudom, hogy mikortól van ? / nem igazán előnyös - szerintem. Valóban mindenkinek szíve joga , akár .... pemzlivel is krómozni .... , de így nagy valószínűséggel , ha véleményt vár, akkor azt megkapja. Más. Kinek dolgozott valaki és erre ilyen megfogalmazásban hivatkozni nem volt szerencsés , miután előzőleg ez a mondat rögzítésre került ... -valami felsőbbrendűség árad, valami szakmai nagyképűség. ........ Az egészben az a baj , hogy egymást nem ismerő emberek f...szságokon kakaskodnak és nem a " normális " / nem tudtam milyen szót használjak - lehet, hogy ez nem igazán szerencsés / megoldásra törekednek, aminek a lehetősége adott ! Remélem senki nem haragszik a leírtakért , hiszen nem bántó szándékkal írtam !Üdvözlettel .
      Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2012 jan. 03, 08:42.
      , dott és 2 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #18
        T.dinó!
        nagyon sajnálom ha össze esküvés elméletek zavarják a tisztánlátásod ,NEM felsöbbrendüség ,csupán tényközlés volt az összes eddigi megjegyzésem amit nem akartál észrevenni:szereltem nusit,mentem igazi NSU versenymotorral,verseny dobfékeket csinálok(akár pannónia fékből) ,vagy most kimegyek a garázsba és egy alúrúdból csinálok egy teleszkóp alsószárat- ,de csináltam már 2 oldalas 4 fékpofás fékdobot is natur alu -vas anyagból,fékdob -fékpfa illesztés (csak kiváncsi voltam más hogyan és mennyiért csinálja) most a hengerfejek készremunkálása a meló...stb-stb.A mostani veterán versenyzés szabályainak megalkotása is hozzám füzödik.----akkor ez igy gáz?
        De mint mondtam nekem itt azért nehéz mert nemtudok idézeteket beszurni-fényképeket belinkelni és ......és igy talán kissé sutára (felsőbbrendü-kinyilatkoztatásnak tünő) sikerülnek a hozzászólásaim-ellentétben a számitógép adta lehetöségeket briliánsan alkalmazni tudókéval.
        Ha meg nem vagy kiváncsi rám nem baj, ne fáradj -esetleg nézd meg néhány Oldtimer show képanyagát biztos találsz néhányat a munkáimból .
        De tanultam a dologból-ezentul ha ugy gondolom tudnék valami jót mondani a véleményt kérőnek-elösször privát üziben teszem azt.
        üdv.:HZ
        Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 jan. 03, 11:19.

        Komment


          #19

          Komment


            #20
            ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nocsak ... takarítás volt-e itten ?
            Igen, hogy nagyon ne kalandozzunk el az eredeti témától.

            Ha még emlékeztek: porfestés
            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

            Komment


              #21
              Szervusztok . Valami ilyesmire gondoltam . Köszönöm . Üdvözlettel.

              Komment


                #22
                Húúúúú......engem érdekelt a téma....sokat meg is tudtam róla, igaz így nehezebb volt.
                Engem Apám arra tanított,- Fiam, minden problémának minimum két megoldása van, a te döntésed melyiket választod.
                Itt már én tenném hozzá, nagyon részletes és érthető volt mindkét megoldás, illetve változat.
                Nagyon örülnék, ha mindegyikőtök tollából olvashatnék még.
                (elég pártatlan voltam?) )

                Komment


                  #23
                  Porfestés: Eddig én pártolója voltam.... biciklinél.... itt a beszélgetések után átgondolásra került hogy a simson schwalbe-mat (a vázat) nem fogom. Igaz a homokfújót nem fogom megúszni mert úgy össze vissza van festve a váz hogy a franc se vakarássza le róla a zeg-zugokból.

                  Komment


                    #24
                    Nekem sok alkatrész van porfestve,szinterezve (kerekek, kipufogódob,számos apró alkatrész, stb.) és semmi gondom vele,
                    pont az a lényege hogy erősebb és rugalmasabb mint egy sima festék.

                    Komment


                      #25
                      Click image for larger version

Name:	MVX CBX 003.jpg
Views:	1
Size:	193.0 KB
ID:	129593Click image for larger version

Name:	MVX CBX 001.jpg
Views:	1
Size:	192.7 KB
ID:	129594Szervusztok . Ez egy 1983-as / ? / japán háromhengeres kétüteműnek az alumínium blokköntvénye. Ez a rész így néz ki jelen pillanatban. Az oldaldeklik viszont hibátlanok / azért az idő azokon is látszik - használati nyomok tekintetében /. Mivel vízhűtéses , valószínűleg a szétszedés közben ráfolyt a fagyálló és nem takarították le / ezt , csak gondolom /. Ma már nem mindegy , hogy milyen összetételű fagyálló folyadékot használunk ! Üdvözlettel.

                      Komment


                        #26
                        Vajon ezt mivel festeték? Vagy csak nem alapoztak rendessen ezek a trehány japcsik?

                        --bevallom egy ilyen tipusu motort szivesen hazatolnék- még messziről is (aztán kitataroznám-meg egy kicsit "megfaragnám")

                        Komment


                          #27
                          Szervusz . Valamilyen műanyag alapú réteg van rajta, de a festékhez képest nagyon vastag .HONDA MVX 250 F a típus. Lóerőre mondanak és írnak mindent, de 40 LE alatt nagy valószínűséggel, csak egy "ügyesen " elkészíttetett forgalmi engedélyben szerepel a teljesítménye / 83-84-ben gyártottak ilyet, belpiacra, Európában márkakereskedők úgy tudom, hogy nem forgalmazták /. Fogyasztására 10 liter felettit mondanak , de ezért megy , mint a disznó a kukoricásban. " Trancsírozva " lesz a gépezet , csak néhány dolgot tartok meg belőle, hogy legyen némi tartalék cuccom a másikhoz. Üdvözlettel.

                          Komment


                            #28
                            Egy olyan dolog , ami olyan mint ha lenne valami -de közben semmi .Festésnek látszó bevonat ,a rozsdaképzés első lépcsője , --az hogy marhára nem korhű csak hab a tortán .

                            Persze az élet más területein használható technológia (végül is-- a gyorskaját is megeszik az emberek )

                            ---gondolom majd lesz (nek ) aki leírja a pontos technológiát , de nekem ez a dolog a restaurálás vonzáskörében , nulla .
                            Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2013 jan. 23, 06:22.

                            Komment


                              #29
                              A szinterezés tulajdonképpen nem festés. Elktrosztatikus úton műanyag port viszek fel a fém felületre, amit egy szabályozható hőmérsékletű kemencében ráolvasztanak. A végeredmény lessz "festett felület szerű".
                              Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2013 jan. 23, 12:43.

                              Komment


                                #30
                                joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Egy olyan dolog , ami olyan mint ha lenne valami -de közben semmi .Festésnek látszó bevonat ,a rozsdaképzés első lépcsője , --az hogy marhára nem korhű csak hab a tortán .
                                Én is szeretlek téged jóker !

                                Egyébként ,ezt a nagyon sz@r valamit, az Amcsi motorokban rendszeresen használják.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2013 jan. 23, 09:07.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X