Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Marógépek-marás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Marógépek-marás

Szervusztok!

Szeretném,-hogy az áttekinthetőség és a fórum olvasóinak érdekében a marógépekkel és a fémek marásával kacsolatos témák,egy új fejezet alatt csoportusoljanak,-ezért indítottam ezt az új témát.

Javasolnám,hogy a "segítségkérés",-rovatból a marással kapcsolatos kérdések és válaszok,itt legyenek publikálva,mert "rend a lelke mindennek".Megjegyzem,én nagyon örülök minden Új tagnak,de kérem őket,hogy egy kicsit tanulmányozzák a fórum szerkezetét,-hol mit és hogyan közöljenek,vagy érdeklődjenek,-mert nekem úgy tűnik,lassan kezd egy egy "káosz" kialakulni,pedig jó lenne a fórum áttekinthetőségét megtartani,-sőt fontos!

Üdvözlettel:Che

Igazad van, de nem tudom ide mozgatni a „segítségkérés” hozzászólásait, mert mindig időrendi sorrendben maradnak, tehát „azok”, „ezek” elé kerülnének. Annyit azért megtettem, hogy átneveztem és áttettem a „felújítási fogásokba”.

A felhívásoddal teljesen egyetértek, de ezzel párhuzamosan bátran szóljatok nekem és sovenynek, ha valamit át kell nevezni, vagy arrébb kell tenni. Akár privát üzenetben, akár így. Ahogy szabadidőnk engedi, pakolgatunk, hogy mégse legyen „káosz”.
    Che kedvelte ezt.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Szervusztok!

A marógépek összes típusának ismertetése,nagyon sok időt venne igénybe,ezért most csak, a Nicea és emu által említett típusokról írok.Forrásul,-Rudas János,-Marógépek,a Táncsics Könyvkiadó 1966-ban kiadott gépismeret sorozatából használok fel adatokat,-melyek hitelesnek tekinthetők.Az érdekeltek által említett marógépek,Magyarországon,Esztergomban készültek,az 1950-1960-as években és szerintem a Magyar szerszámgépgyártás "gyöngyszemei".Technológiai fejlettségüket illetően,az ME 1000, a nagy előd,tehát az öregebb.

Marógépek I

A; ME 1000

Konzolos egyetemes marógép

Felismerhetősége,hogy csak az asztalmozgatására van gépi meghajtás,külön mellékhajtóműről.A függőleges és a kereszt irányú szánmozgatás manuálisan történik.Univerzális,-az-az egyetemes marógép,melynek fő jellemzője,hogy az asztal,egy alatta elhelyezett forgózsámolyon elforgatható,melyre a ferde fogazású fogaskerekek,illetve menetek marásakor van szükség.A gép alapból horizontális,de arra velejáró tartozékként,vertikális fej,esetleg univerzális ,sőt véső fej is szerelhető.Kiegészítői,tartozékai:Osztófej,körasztal,hosszosztókészülék.

A;(b) MF1000

Az "A" alatt ismertetett marógép vertikális (függőleges) változata,melynek pareméterei,minden tekintetben megegyeznek a fent említettel,de az asztal alatt nincs forgózsámoly,tehát az szögben nem állítható.Felépítését illetően,sík felületek marására alkalmas főképp,de azért egy "firnyákos szaki",-ha szépen bánik vele,-még meg is "énekelteti",szerfelett ügyes masina.

A fent dióhéjban ismertetett gépek,hátránya ,hogy csak az asztalmozgatásának van gépi előtolása,de nekünk ez is bőségesen elegendő,-hiszen nem a kecskeméti Mercedes bedolgozói vagyunk.

Folytatás következik,melyben az MU-250,-illetve az MF-250,típusú gépeket szeretném dióhéjban ismertetni,a fentiekhez hasonlóan.

Gépkönyvem,igen rossz minőségben,az ME 1000-hez van,melyet a kislányom segítségével be fogunk szkennelni és ha minden jól megy,-gondolom két hét múltával közzé teszek.Kérek egy kis türelmet!

Üdvözlettel:Che
      Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2012 jan. 19, 01:19.
      emu, és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv Mindenkinek!

MU-250-es marógéphez keresek alsó váltó előtoló művet komplett.
        A viilanymotork nem kellenek csak a komplett fogaskerékrendszer.
        Ebben kérem a segítségeteket.

Üdv.

Komment

Üdv!
          TOS FN25 marógép gépkönyvet keresek. Előre is köszönöm a segítséget!
          Köszönettel
          Cianne

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X