dino125ad eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Szemcseszórás otthon
Collapse
X
-
Szevasz X11,
Képek sajnos nem maradtak, 1982(83)-ban került eladásra a szerkezet. Sajnos!
De ez nem bonyolult, a kabint úgy képzeld el, mint ha egy "fejre állított piramisra" nevezzük gúlának egy dobozt tennél! A gúla oldallapja (háromszög) és az alap (négyszög) hajlásszöge a meghatározó.
Ugyanis ezen folyik le a homok a szívócsőhöz. Persze a gúlacsúcs csonkolva van (nyitott) és itt egy tálcába folyik a homok amely innen kerül felszívásra a szívócsövön keresztül.
X11 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePersze a gúlacsúcs csonkolva van (nyitott) és itt egy tálcába folyik a homok amely innen kerül felszívásra a szívócsövön keresztül.
Elsősorban a magassága érdekel a "piramisnak", ugyanis ha arányosan növelem és nem változtatok a szögeken akkor nagyon magasra fog sikerülni a leömlő...
Visszaolvasva nekem is egy kicsit homályos amit írtam, de remélem azért megérted...
dino125ad kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
X11 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAzaz akkor ugyanazt az arányt tartom mint a kis kabinnál, csak nagyobb méretekben. ha pl a gyűjtőtálcám 40x40 és kétszeresre nagyítottam a kabin akkor a tálca 80x80-as, a piramis pedig szintén kétszeresére nő?
Elsősorban a magassága érdekel a "piramisnak", ugyanis ha arányosan növelem és nem változtatok a szögeken akkor nagyon magasra fog sikerülni a leömlő...
Visszaolvasva nekem is egy kicsit homályos amit írtam, de remélem azért megérted...
[ATTACH=CONFIG]5233[/ATTACH]
Igen az összes méretet változtatni kell ha nagyobb kabint akarsz!
Ami nem változik az a "piramis" alap és oldallap által bezárt szöge!
Sőt nem, hogy nem változik, nem szabad változtatni! Hiszen ez a homok súrlódási tényezőjéhez van igazítva. Ez annyit tesz: hogy a szög változtatásával, a homok lassabban (nincs szórás) vagy gyorsan (dugulás) folyik le!
Amit csatoltál az igaz! Mert a nagy és a kicsi képen is kb. 63,4° a hajlásszöge az alapnak (hosszabbik él) és az oldalnak.
Persze az akkor igaz ha az eredeti méretek megfelelőek voltak...Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 febr. 11, 12:42.X11 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmit írtál az érthető!
Igen az összes méretet változtatni kell ha nagyobb kabint akarsz!
Ami nem változik az a "piramis" alap és oldallap által bezárt szöge!
Sőt nem, hogy nem változik, nem szabad változtatni! Hiszen ez a homok súrlódási tényezőjéhez van igazítva. Ez annyit tesz: hogy a szög változtatásával, a homok lassabban (nincs szórás) vagy gyorsan (dugulás) folyik le!
Komment
-
X11 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMég egy kérdés a leömlővel kapcsolatban: Az addig világos, hogy a 63,4 fok az a homokhoz van "optimalizálva", de mi van akkor ha pl. üveggyöngy vagy kvarcpor van a sima homok helyett? Változtat-e valamit a szóróanyag a rajzon? Mert ha igen, akkor egyszerűbb eleve állíthatóra tervezni a leömlők oldalát.Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 febr. 11, 13:59.
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn arra lennék kíváncsi, hol van ez a 63,4 fok előírva, mert kicsit nevetségesen hangzik.
A méretarányos nagyítás azért volt kérdés részeemről mert mivan akkor ha egy 2méter x 1 méter és 1 méter magas kabint szeretnék (ez persze ismét egy a "hasamra-ütöttem-és ezt-jött-ki" szám) akkor arányosan kb 1-1,5 méteres leömlő kellene... és egy létra hogy felérjem és tudjak gyöngyözni
Ezek szerint nyugodtan lehet kissebb a leömlő, és ez így nekem pont jó. Pont
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseOlyannyira, hogyha nem lenne leömlő, hanem sík 'feneke' lenne a a kabinnak, akkor is tudnál vele szórni...
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn arra lennék kíváncsi, hol van ez a 63,4 fok előírva, mert kicsit nevetségesen hangzik.
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA leömlő a legtöbb szórókabinban azt a célt szolgálja, hogy a szóróanyagot le lehessen ereszteni. A felszívó cső pedig általában a 'kupac' legalján van, hogy fölötte mindig legyen elegendő szóróanyag. Mindkét szempontból semleges, hogy mekkora ez a rézsűszög, az extrém eseteket leszámítva.
Amiről Te írsz az egy alap barkács készülék, ott lehet vödrözni, de egy kicsit is komolyabb készüléken a körforgás folyamatos! A szívócső, ha teljesen homokban van miképpen szív?
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzóval én nem nagyon veszkődnék az arányos nagyítgatással illetve a gúla élszögének számítgatásával - legyen annyira ferde, hogy az alátett vödörbe a gravitáció hatására be tudjon folyni, és legyen benne mindig annyi szóróanyag, ami a legnagyobb tempónál is mindig be tudja fedni a szívócsövet.
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA kis asztali kabinomban (aminek legfeljebb 30 fokos lehet alul a szöge, és csak 'V' alakban, nem is gúla!) 12-15 liter gyönggyel folyamatosan tudok dolgozni, sosem fogy le róla az anyag. Néha előfordul, ha sokáig egy irányba dolgozom (pl. egészen kis alkatrészek esetén), hogy egy kisebb kupac keletkezik az egyik sarokban, de azt egy mozdulattal visszasöpröm a 'helyére'.
Ha ezen a fórumon (is) elszabadul ez a mentalitás, akkor megette a fene....
És plusz egy kép a tisztánlátásod erősítéséhez:
Látod az alján a vízleválasztó/nyomásszabályozó mögött a fekete csövet? Na, azon szív!
Mint azt írtam apám készülékén ez a cső 40 mm átmérőjű volt. A szórófej a kabinban (apám készüléke) fix rögzítésű volt! A többit a fantáziádra bízom...
Ugye már érted miért fontos a rézsűszög?
A degradáló stílusodat pedig betudom annak, hogy nem láttál még testközelből ipari homokszórót!Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 febr. 12, 01:48.
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA szívócső, ha teljesen homokban van miképpen szív?
--alsótartályos fetékszóró
--karburátor
--szemcse(homok)szóró
--stb
--állítólag valami Magyar ürge ötlötte ki ezt a dolgot,amikor nézegette a feleségét ,miközben ő parfümszóróval illatosította magát..
Kérlek Te se nézz hülyének! Nem a porlasztás elvét nem ismerem! Itt arról van szó, hogy a szívócső, ha nem kap falsot akkor nem kapja fel a homokot!
Tehát: A vízszintes szívócsőnek kb. csak a 3/4-e van homokban így hatékony a szórás!
A lényeget pont Te mondtad ki a parfümszóróval! A levegő a nagy sebességgel áramló közeg, amely magával ragadja a homokot!
De tudjátok mit? Én nem akarok meggyőzni senkit!
Amit leírtam azt tapasztalatból tudom, és működő szerkezeten láttam... mindenki azt a szórásfajtát választja és úgy ahogy az neki szimpatikus!
X11-et sajnálom, neki segíteni szerettem volna, de hála nektek ez nem sikerült...
Kedves X11 ha privát üzenetben megkeresel, akkor összehozhatunk egy időpontot, hogy megnézz egy kabint!Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 febr. 12, 08:42.
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKedves Dénes,
Bizonyára bal lábbal keltél ma fel, ezért elnézem neked fent idézett megnyilvánulásodat, és nem fogok rá tételesen válaszolni, pedig lenne mit.
Csak arra kérlek, gondold végig az eddigi 'munkásságodat' (korábbi 'csatározások', hozzászólások törlése, stb., nick töröltetés/i kísérlet, stb.) ezen a fórumon, és majd ha abban nem találsz semmi kivetni valót, legfeljebb akkor (de leginkább akkor se) illessél másokat a fenti hangvételű hozzászólással. Értelmes szakmai vitának van helye, a másik sértegetésének nincs.
Köszönöm és további szép napot!
Szerinted a Te részedről ez nem sértegetés?
Ami korábban volt, az szerintem indifferens a homokszórás témával kapcsolatban. De valóban voltak kísérleteim, talán ilyen, mint ez a mostani eset miatt!
És hidd el maximálisan egyetértek veled!
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉrtelmes szakmai vitának van helye, a másik sértegetésének nincs.
Továbbá ha előkerülnek a rajzok tervek a kabinról szívesen közzé teszem a fórumon!
Bennem nincs sértettség, és kérek mindenkit figyeljünk egymásra, miért kell az igazunkat minden eszközzel a másikra erőltetni?
Mennyivel árnyaltabb lett volna:
Én arra lennék kíváncsi, hol van ez a 63,4 fok előírva? Mert véleményem szerint, ez nem a megfelelő szög! Talán mondhatom irónia nélkül furcsán hangzik!
Kedves ApaE, kellemes vasárnapot kívánva, üdvözlettel:
DénesUtoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 febr. 12, 10:30.
Komment
Komment