Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szemcseszórás otthon

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Emberek, egy homokszóró -még ha nagydarab is lesz- nem éri meg hogy miatta veszekedjünk. Amúgy a saját hobby kabinom méreteit vettem alapul a nagyobb verzióhoz: ezek szerint mivel az is hobby cucc lehet hogy eleve rosszakk a méretezései?

Komment

A hobbi szórók általában egy kis pisztolyból állnak. Ezeknek szívócsöve tudtommal nem haladja meg a 10mm-t. Ezért én nem várnék nagy teljesítményt tőlük.
      Amit ApaE ír az igaz, de mint Ö is említette ezek nem ipari berendezések. Mivel Te nagyobb kabint akarsz, ezért feltételezem nagyobb méretű alkatrészeket akarsz szórni mint egy porlasztó. Szerintem ezért érdemes az általam említett irányba elmenni.

Egy Móricka ábra a rézsűről, és a szívócsőről:

Click image for larger version

Name:	gúla.JPG
Views:	1
Size:	29.0 KB
ID:	130732
      Attached Files
      Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 febr. 12, 14:57.

Komment

A lényege az egésznek, hogy a homok, ne szaladjon le a rézsűn, ezért fontos a szög. A tálcában pedig ugyanúgy egy kúpot fog képezni a homok, amelyhez a szívócső magasságát kell illeszteni, hogy levegővel keverve szívja azt.

Komment

Azt hiszem megvilágosodtam,,!!!!Szerintem dinó és mi két külön dologról beszélünk--
          Ő valami olyan technológiát próbál megértetni velünk ahola lehulló szemcse valami csőbe hullik ahonnan egyből visszakerül a munka fázisba (fentebb valahol azt irta hogy fix fuvókával dolgoztak)

Mi többiek pedig szerintem arról beszélünk amikor egy "vödör homokba beleszurjuk gumi szivócső fémcsőben végződő végét aztán a hajlakkszóró elvén működő pisztollyal elvégezzűk a munkát"---ezt tehetjük gatyában az udvar közepén a szélben-----vagy kényelmi szempontból csinálunk egy dobozt---de az elv ugyan az.
          A szivócső hossza pedig szinte mindegy ha száraz a szemcse és elég a levegő sebessége ,és mennyisége.(persze határa azért van) --Egyébként tényleg kevés az elméleti tudásom ezekről a dolgokról---viszont a város szerintem legjobb HOMOKOLÓJÁBAN bármikor megyek megengedik hogy SK csináljam meg a melómat--legyen az "beöltözős" kabinos vagy sima dobozos persze homok-gyöngy -korund...stb minden játszik.
          Az ő kabinjukban egyébként nagyon ötletes,gyors a különböző anyagok cseréje.Ha csinálni akarnék otthon egy ilyent, parttalan szóf...ás hejett biztos áldoznék egy profi homoklásra ---persze nyitott SZEMMEL

Biz isten semmi piszkálódást nem akartam ezzel!
          korompaiistvan, OdinHEM és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Köszi Joker!

Azt hiszem ebben a vitában a Te hozzászólásod volt a legértékesebb!
            Mikor megyünk a homokszóró haverodhoz?

Komment

Ha komoly, akkor köszönöm--pont holnap délelött--de ha eljössz akkor meg azért kapok mert meglátod az átalakított nagyfékdobokat-----Persze nyugodtan--Kőbánya kb 9-re megyek.
              dino125ad kedvelte ezt.

Komment

Rendes Tőled köszönöm, de holnap 9-kor a munkahelyemen kell lennem....
                De valamikor csak összehozzuk a találkát, ha más nem, beugrok egy villámlátogatásra a boltba!

Komment

Jó szóban is el tudom mondani-irva tényleg nyügös.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Azt hiszem megvilágosodtam,,!!!!Szerintem dinó és mi két külön dologról beszélünk--
                    Ő valami olyan technológiát próbál megértetni velünk ahol a lehulló szemcse valami csőbe hullik ahonnan egyből visszakerül a munka fázisba (fentebb valahol azt irta hogy fix fuvókával dolgoztak)

Mi többiek pedig szerintem arról beszélünk amikor egy "vödör homokba beleszurjuk gumi szivócső fémcsőben végződő végét aztán a hajlakkszóró elvén működő pisztollyal elvégezzűk a munkát"---ezt tehetjük gatyában az udvar közepén a szélben-----vagy kényelmi szempontból csinálunk egy dobozt---de az elv ugyan az.
                    Csak hogy jól értem-e? a vödörből lejut a homok a pisztolyig, onnan a tisztítandó felületre majd a festékkel-rozsdával-és-a-többivel elszáll a kertbe... Azaz nincs semmilyen visszagyűjtés amivel ujra abba a bizonyos vödörbe kerül a szóróanyag? Mert ha így van akkor egyértelmű hogy dino ötlete jobban tetszik nekem.

Plusz két kép egy usa-ban gyártott kabinról, csak az ötlet kedvéért:

Name:	sandblast1.jpg
Size:	120.4 KB
ID:	130740Click image for larger version

Name:	sandblast2.jpg
Size:	86.2 KB
ID:	130741
                    Utoljára szerkesztve a következő által: X11; 2012 febr. 13, 06:17.
                    dino125ad és sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Szevasz X11!

Igen jól érted! Én is ezt próbáltam magyarázni, de Joker frappánsabb volt!
                      Tehát amiről én beszélek az egy teljes körforgású szerkezet, nem kell vödrözni, nem kell töltögetni!
                      X11 kedvelte ezt.

Komment

Attached Files
                        X11, sricsi70 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Így van--- és az én ellesett ötletem ezen kabinok (dobozok) ban a 2 perc alatt elvégezhető anyag minőség átállást (és tárolást) teszi lehetővé

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Szerintem joker azt próbálta illusztrálni, hogy létezhet kétféle homokszóró rendszer, ebből az egyik a "vödrös/hajlakkszórós", ami éppenséggel lehet kabinos (dobozos) is:

[ATTACH=CONFIG]5294[/ATTACH]

Ne ez az a "kis" doboz ami alapján igyekszünk a nagyot elkészíteni.
                            Az ipari felhasználás sem időben sem másképpen nem fér bele az életembe, inkább a nagyobb darabok szemcserszórása az elsődleges célom.

Komment

Szeretnék segíteni néhány fotóval, hogy könnyebben elképzelhető legyen a működési elv. Igaz az én homokszóróm ipari, és nem kabinos, de egy kis fantáziával könnyedén " behelyettesíthető ". Gyakorlatilag az én gépem a hajlakkszórós elvet követi, ipari méretekben.

Name:	DSC08518.jpg
Size:	194.2 KB
ID:	130748 Click image for larger version

Name:	DSC08519.jpg
Size:	191.0 KB
ID:	130749 Click image for larger version

Name:	DSC08520.jpg
Size:	194.1 KB
ID:	130750 Click image for larger version

Name:	DSC08521.jpg
Size:	193.9 KB
ID:	130751 Click image for larger version

Name:	DSC08522.jpg
Size:	194.3 KB
ID:	130752 Click image for larger version

Name:	DSC08523.jpg
Size:	194.4 KB
ID:	130753 Click image for larger version

Name:	DSC08524.jpg
Size:	194.8 KB
ID:	130754 Click image for larger version

Name:	DSC08525.jpg
Size:	193.9 KB
ID:	130755 Click image for larger version

Name:	DSC08527.jpg
Size:	194.4 KB
ID:	130756 Click image for larger version

Name:	DSC08528.jpg
Size:	194.3 KB
ID:	130757

A fekete tartályba pereg vissza a homok a kabinból. A pisztolyhoz csatlakozó fekete tömlőn jön a levegő, a világosabb tömlőn pedig a homok. Így gyakorlatilag létrejön a folyamatos homok ellátás. A pisztolyon látható szelepes csonk, a kámzsa levegőellátását hivatott biztosítani.
                              X11 kedvelte ezt.

Komment

És mit szórsz egy ekkora ÁGYUval?-de szuper!És mekkora ,mennyi levegő kell hozzá?-
                                a levegőről nem nagyon esett eddig szó sehol....?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X