Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szemcseszórás otthon

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És mit szórsz egy ekkora ÁGYUval?-de szuper!És mekkora ,mennyi levegő kell hozzá?-
    a levegőről nem nagyon esett eddig szó sehol....?
    Erről nem szeretnék nyilatkozni ! Rengeteg levegőt igényel. Gyakorlatilag a 2x2 hengeres Ikarusz kompresszorom csak szalutál neki 1 perc szórás, 3 perc szünet. Sajnos. De rajta vagyok egy komolyabb kompresszor beszerzésén.
    soveny kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok ismét!

Lenne egy-két kérdésem a szemcseszóró dobozzal kapcsolatban: az alján van egy kb. 2 cm-es lyuk, amit nem igazán értek hogy a szóróanyag leengedésén kívül mi egyébre szolgálhat, viszont nincs hozzá gyári dugó...

A kérdések:

1.- Pontosan mire is szolgál ez a lyuk?
      2.- Amennyiben "nagyítjuk" a doboz méretét érdemes-e ezt a lyukat is megnövelni?
      3.- Talán innen kellene visszavezetni egyből a szamcsét a pisztolyhoz?

Click image for larger version

Name:	homokszoro.jpg
Views:	1
Size:	175.2 KB
ID:	130794
      Utoljára szerkesztve a következő által: X11; 2012 febr. 18, 18:01.

Komment

Sziasztok! Végigolvasva a témát, számomra még mindig nem világos, hogy akkor most a szívócsövet el kell hogy lepje a szóróanyag, vagy nem kell hogy ellepje. Nekem is van egy szekrényem és csak szakaszosan, hullámokban jön rajta az anyag pedig a nyomás és a levegő elég szerintem.
        Che kedvelte ezt.

Komment

Csak egy kérdés,a szivócső alatt Te is azt érted amit beleszurunk a homokba és egy gumicsővel a pisztolyhoz csatlakozik ?
          (csak a tiszánlátás miatt) Mert ha igen akkor ott lehet egy " finom hangolást " csinálni hogy a homokba szurt csövön ,azon a részen ami már nem kerül a homokba --csinálunk egy lyukat de ugy hogy ráhuzunk a vascsőre szorosan egy darab gumicsövet amivel a lyuk nagyságát -kis tologatással -tudjuk szabályozni.

Magyarul adunk neki egy kis fals levegőt. Kicsit magyartalan de korán van még,azért érthető?

igy lehet a szóróanyag mennyiségét beállitani

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Csak egy kérdés,a szivócső alatt Te is azt érted amit beleszurunk a homokba és egy gumicsővel a pisztolyhoz csatlakozik ?
            (csak a tiszánlátás miatt) Mert ha igen akkor ott lehet egy " finom hangolást " csinálni hogy a homokba szurt csövön ,azon a részen ami már nem kerül a homokba --csinálunk egy lyukat de ugy hogy ráhuzunk a vascsőre szorosan egy darab gumicsövet amivel a lyuk nagyságát -kis tologatással -tudjuk szabályozni.

Magyarul adunk neki egy kis fals levegőt. Kicsit magyartalan de korán van még,azért érthető?

igy lehet a szóróanyag mennyiségét beállitani
            Igen, arra a csőre gondoltam. Megpróbálom hátha bejön. Ha ennyire egyszerű a dolog, akkor gyárilag miért nincs egy ilyen lyuk a csövön?

Komment

Nem tudom-de ha belegondolsz teljesen érthető -hisz minden szóróanyagnak más-más a sulya.
              Igazság szerint a kezedben lévő szórópisztoly elé sem árt betenni (ha nincs a kompresszoron) egy csapot amivel meg a levegőt lehet állitani. csak igy lehet optimálisra venni a figurát.

ezek csak ellesett dolgok-nem vagyok különössen kiváncsi a "tudományos " értelmére (bár hülye nem vagyok) de ez így müködik ,egy igazán prfi homokolónál ahova járok

Komment

Ok,megpróbálom, esetlegesen lyukátmérő milyen legyen? Jaa és milyen magasan legyen a csövön, vagy ez nem lényeges?
                Utoljára szerkesztve a következő által: iglice; 2012 febr. 25, 08:03.

Komment

Szia Iglice !

A fentebb található fényképeim között látható amire Joker gondolt. A világosabb ( homokszívó ) cső vége, és a pisztoly között van egy gombos csavarral állítható gyűrű. Pontosan ezt a célt szolgálja

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Én is ezt próbáltam magyarázni, de ...
                    Ok, értem csak még mindig nem tudtam rájönni hogy a hobbi homokszóró alján mire szolgál az a bizonyos lyuk... Ugyanis a szívócső nem fér át rajta azaz nem az alatta összegyűjtött homokot szívja, viszont ha nem dugaszolom el akkor a lyukon átfolyik a homok és nem lesz mit szívjon a cső... Valakinek valami ötlete?

Még mindig ennél vagyok leragadva:

X11 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Lenne egy-két kérdésem a szemcseszóró dobozzal kapcsolatban: az alján van egy kb. 2 cm-es lyuk, amit nem igazán értek hogy a szóróanyag leengedésén kívül mi egyébre szolgálhat, viszont nincs hozzá gyári dugó...

A kérdések:

1.- Pontosan mire is szolgál ez a lyuk?
                    2.- Amennyiben "nagyítjuk" a doboz méretét érdemes-e ezt a lyukat is megnövelni?
                    3.- Talán innen kellene visszavezetni egyből a szamcsét a pisztolyhoz?

[ATTACH=CONFIG]5920[/ATTACH]

Komment

Szevasz X11!

A lyuk a kabinod alján véleményem szerint csak a homok leeresztésére szolgál.
                      Ha átalakítanám a készüléket, a furatot én nem növelném, inkább egy tálcát készítenék a furat alá, hogy abba folyjon a homok, (A tálcának természetesen pereme is legyen!) és a szívócsövet vízszintesen rögzíteném a tálcához, hogy a homokot és a falslevegőt (ez fontos) abból szívhassa.

Többekben felmerülhet a kérdés, hogy OK-Ok de kifolyik a homok a lyukon a szekrényből! IGEN kifolyik ha rossz a rézsűszög! Mert a homok jobban tudja a fizikát mint mi! A homok súrlódása ha a szerkezet jól lett konstruálva éppen a kifolyás és a tapadás határán mozog.

Érthetőbben: talán mindenki lapátolt már homokot X11 ugye Te is a homokot miként lapáttal a kupac tetejére dobod, az egy bizonyos magasság és szög élérése után oldalt a kupacról lefolyik. Ez a szög mindig állandó adott anyagnál!
                      Ez az általam említett rézsűszög!
                      A kabinban ahogy növekszik a homok mennyisége (a pisztoly kiszórja) mindig annyi folyik a szívócső elé....

Természetesen ez a magam véleménye, mindenki másét ha el nem fogadom, de tiszteletben tartom!
                      Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 febr. 26, 21:13.
                      X11 kedvelte ezt.

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        a homok jobban tudja a fizikát mint mi! A homok súrlódása ha a szerkezet jól lett konstruálva éppen a kifolyás és a tapadás határán mozog.

A kabinban ahogy növekszik a homok mennyisége (a pisztoly kiszórja) mindig annyi folyik a szívócső elé....
                        Köszi dino! Azaz hagyjam úgy ahogy van és homokozzak vele hogy kiderüljön jó-e a gyári szög? Egy próbát megér! Amint van tapasztalat máris írom.
                        dino125ad kedvelte ezt.

Komment

Homokszórással foglalkozó üzemek után kutatva találtam ezt a táblázatot, amely összefoglalja néhány szóróanyag ajánlott felhasználási módjait. Azt hiszem, hasznos lehet mindenkinek, akit ezt a fórumtémát olvassa.

Szárazjégszórás Sütőporoszórás * Szemcseszórás **
                          Alvázvédő eltávolítása *** +++ ++
                          +
                          Olaj/zsír/lerakódás eltávolítás ++
                          +++ -
                          Festék/ lakk/ragasztó eltávolítás + +++ ++
                          Rozsda eltávolítás - + +++
                          Felnik - +++ -
                          Motorok & váltó +++ +++ -

* sütőporszórás nagy előnye, hogy a szemcse részecskék vízben oldódnak és így az átmosást követően nem kell attól tartani, hogy kényes alkatrészek (motorok, váltók stb.) szemcsemaradványok miatt károsodást szenvednek.
                          ** felhasznált szóróanyagtól függően
                          *** szárazjeges tisztítással csak a kátrány- vagy bitumenalapú fekete alvázvédelem távolítható el. Egyes gyártók által használt termékek csak egyéb úton távolíthatók el.

Forrás: http://feluletkezeles.uw.hu/dryice.htm
                          barna, -t5- és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Üdv, keresgéltem a neten és ezt a két pisztolyt találtam amiről úgy gondolom hogy céljaimnak megfelelnének. A kérdésem, kérésem az lenne hogy cáfoljatok, térítsetek el más irányba illetve erősítsetek meg hogy jó lesz ezek közül valamelyik.

[Pneumatika Webáruház] Szerszám / > Pneumatikus szerszámok / Homokszóró pisztoly 166A

Homoksz

A nyomás szabályozáshoz a pisztoly elé ezt néztem ki.

Nyom
                            Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2012 júl. 07, 13:24.

Komment

Ez eddig rendben van, csak elég nagy állandó nyomást biztosító kompresszor nem árt hozzá.
                              -t5- és kedvelte ezt.

Komment

barna és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X