Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tusírozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem tudom ,én ma láttam és a mérete sem ez---valaki tegye már ide a linket--én nem tudom

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Nem tudom ,én ma láttam és a mérete sem ez---valaki tegye már ide a linket--én nem tudom
      Na jó! Segítek! Ez tényleg más méretű!

Tusír vaslap

Egyengető vaslap (tusír lap szerű)

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy valóban 1000 Forint a Posta?
      Ezek a cuccok kb: 30-40 kg-ot nyomnak!
      Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 ápr. 18, 21:20.

Komment

Olvasgatom a hozzászólásokat, és egyszerűen nem értem, minek a felhajtás, és a költekezés. Annak idején polírpapírral, meg az anyám vastag vitrinüvegével mindent síkba tudtam csiszolni.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Olvasgatom a hozzászólásokat, és egyszerűen nem értem, minek a felhajtás, és a költekezés. Annak idején polírpapírral, meg az anyám vastag vitrinüvegével mindent síkba tudtam csiszolni.
          Igen ezt talán sokan csinálták/csinálják így! Én is - a korábbi hozzászólásomban írtam - egy acéltuskót használok polírpapírral.

http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...391/#post10947

De vigyázat a tusírplatni, nem erre hivatott!

Pár példa:
          oldaldekli, hengerfej, billegését tudod ellenőrizni, vagy mérőasztalként is használható, raporterrel szögmérésre is alkalmas....
          sorolhatnám a rengeteg felhasználási lehetőséget, de elsősorban tusírozásra a legalkalmasabb,
          mint azt ApaE is említtette a hozzászólásában!

Bár a legfontosabb megemlítenem, hogy ez, a szerszámkészítők, géplakatosok célszerszáma! És ez nem azonos a csiszolótuskóval!

Szerintem a tusírozást kivégeztük....

És a legfontosabb: mindenki véleményét tiszteletben tartom, még akkor is ha az különbözik a magam véleményétől.
          Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 ápr. 18, 22:10.

Komment

Elnézést kérek a magam és mindenki nevében---akik szeretjük a szép,jó ,preciz szerszámokat.

de hogy oldjam a feszkót megpróbálok idevarázsolni egy kis videót--főleg a zenéje miatt:

http://youtu.be/09M59uuK-NE

Elnézést ha nem igy kell ide tenni -de nekem csak igy sikerült--ha kell kérem TZ-t hogy "avatkozzon be"

hát nem sikerül-majd valaki..
            Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2012 ápr. 18, 23:25.

Komment

Nincs " feszkó " köztünk, és a véleményünk sem különbözik. Csak látom, amint repkednek ki a húszezresek a zsebeinkből az írások kapcsán. A Vaterás vasasztal, meg a gépi köszörűs bérmunka nem annak éri meg, aki évente 1-2 alkalommal használja " barkácsolásra " az e fajta célszerszámokat.

Komment

Tudod ebben nem igazán osztom a véleményed.A munkám során naponta találkozok ezzel a dumával: " á-csak egy lyukat akarok furni,csak most kel egyszer... ,nem csinálok sokszor effélét,nem értek hozzá csak megcsinálom mert drága a MESTER...,ezért megveszi a kritikán aluli minőségü szerszámot.

Viszont én azt mondom:ha valaki csak mükedvelő (ez nem baj) és a felszerelése is ..ar --abból nem sül ki sok jó.
                Ezért is tanácsolom mindenkinek a frankó szerszámot.Egy nem egésszen idevágó ,de hasonló, saját bőrömön megtanult igazság:az idők folyamán sok százezer km-t mentem a Ducatómmal.Amikor megvettem a verdát egy multinál vásároltam egy szürkedobozos szerszám készletet.-mert ha egyszer kéne....
                Aztán kellett -elfogyott a gázolaj-betöltés-légtelenités- a gagyi kulcs eltört ugy le.urtam a kezem hogy hetekig sirva töröltem a s....met .Rogtön vettem egy frankót--azóta sem nyitottam ki (utközben ) viszont azóta nem szedem le a falról a szerszámokat ha megyek börzére

Biztos soha nem lesz ezekről a dolgokról azonos véleményünk--de igy kerek a világ.

Komment

Fiúk az eredeti téma rég pihen de nem kötekedésként vannak szakmai hiányosságok a tusírozás körül. Az teljesen fedi a valóságot mit Jóker írt ,hogy öregti az öntvény melyből készíthető tusír lap,de engedtessék meg ami 12 mm vastag nem lesz tusír lap igaz még attól lehet a mindennapokban egy szerszám.Annak idején tanuló koromban sorozatban újítottunk fel szerszám gépeket és mikor" egy köszörült 3000-es"ágyat hántoltunk nagyon örültünk mikor Mesterünk átnézte és 1cm2-es felületen 10 helyen kellett fogni , persze Ő kente fel az egész lapra szánt egyetlen pici csepp festéket. Azért részleteztem a mennyiséget mert az aranyfüst vastag hozzá képest és mivel az mérő eszköz gyalult f a lap puha posztó bevonattal és mindíg letakarva használaton kívül! Egy ilyen eszköz nagyobb becsben volt mint akinek kitörte a tenyerét a hántoló. Szerettünk volna olyan puha anyagot kapargatni mint a főtengely nyugvó csapágya. Csak azért írtam le mindezt mert mostanában mindezt nem sűrűn oktatják a valóságban és leírva pedig szépnek tűnik. Nem csak a tusír lap nehéz maga a hántolás sem egyszerű feladat persze ez munkadarab nagyságától függ.! Bocs de nem szándékoztam vitatkozni még kevésbé okoskodni . Üdv. Sepy.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Az teljesen fedi a valóságot mit Jóker írt ,hogy öregti az öntvény melyből készíthető tusír lap,
                    Bocs de ezt félre értetted -nem direkt öregbítem --csak már nincs rá szükségem Ha kell valakinek szivesen elcserélem valami kissebb darab valamire .

Komment

Néztem a Méregzsák videóját nagyon szép és gondos munka ennek sem adják meg igazán az árát. Ha vissza osztanád a ráfordított munkaórát és a költségeket nem nagy összeg maradna. Csak vigyázó gazdát találnál neki! Szép napot, Üdv. Sepy.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X