Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hasított hüvelyek kihúzása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hasított hüvelyek kihúzása

Sziasztok!

A képen látható, kb. 0,8mm belső átmérőjű csapszeget kellene szakszerűen kihúznom a fészkéből, hogy a zárbetétet szétszedhessem (át kellene lamelláznom).

Click image for larger version

Name:	DSCF8087.jpg
Views:	1
Size:	196.5 KB
ID:	154721

Eddigi próbálkozásaim voltak:
    - pillanatragasztóval egy tűt beleragasztottam és annál fogva próbáltam kihúzni, de persze a ragasztó hamarabb engedett, mint a fém
    - próbáltam a "kenyérbeles" megoldás mintájára egy passzoló méretű injekciós tű beragasztása után fecskendővel, olajjal kinyomni, de sajnos ehhez sem volt elegendő a nyomás (vagy a tű dugult el)

Sajnos átütni nem tudom a csapot, mert zsákfuratról van szó. Kifúrni szintén nem tudom, az előző (törött) zárbetét csak nevetett az 1-1,5-2mm-es fúrószáron.

Van esetleg tippetek, hogy tudnám szakszerűen kihúzni a helyéről ezt a csapszeget?

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kifúrni szintén nem tudom, az előző (törött) zárbetét csak nevetett az 1-1,5-2mm-es fúrószáron.
    Keményfém fúró? Azzal még a csapágyat is lehet fúrkálni...
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Keményfém fúró? Azzal még a csapágyat is lehet fúrkálni...
      Á, valamilyen 150 Ft-os gazdabolti ropi volt. De tényleg nem szeretném fúrogatni, jobb lenne kihúzni valahogy a helyéről. Az összes többi zárat szerelhetővé tette a Mercedes (azoknál ki lehet tolni a túloldalon a csapszeget, ahol van), furcsa lenne, ha pont ezt a betétet nem lehetne elegánsan megbontani átlamellázáshoz.
      korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Próbáld beáztatni olajba, csavarlazítóba, vagy valamibe, amitől picit kimozdul, mert gondolom meg akarod menteni a csapszeget. Én múltkor így szedtem ki, bár pár napot ázott, mire minimálisan kidugta a fejét, és meg tudtam fogni.
        soveny kedvelte ezt.

Komment

Igen, szeretném megmenteni. Főleg azért, mert ha ez roncsolódik, akkor nem csak ez roncsolódik.

És mivel próbáljam szerinted kihúzni, megindítani? Amiatt nem akartam WD40-el fújogatni, mert utána valószínűleg a ragasztó nem fogja meg.
          korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Jó a WD40 is, meg bármi más hasonló cucc.Utána nem kell ragasztani. Nekem van egy görbített csőrű fogóm, ami hasonlít a kisebb méretű kombinált fogóra. Ezzel már sok ilyen feladat megoldódott. Átzatni, rázogatni, a házat, csapszeget piszkálni, hogy ne feszüljön, tovább áztatni, próbálni kiütögetni, amíg minimálisan kicsit kibújik, és már nyert ügyed van.
            soveny kedvelte ezt.

Komment

Miután pillanatragasztóval nyitottál, lehet hogy még be is ragasztottad Mondanám hogy egy picit melegítsd meg, de félő hogy kilágyulnak a rugók.
              soveny kedvelte ezt.

Komment

A pillanat ragasztót oldaja a benzin, így akár abba is be lehet áztatni.
                soveny kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Miután pillanatragasztóval nyitottál, lehet hogy még be is ragasztottad
                  Benne van a pakliban, de igyekeztem úgy adagolni a ragasztót, hogy csak a furatba menjen - a tűre csepegtettem és így toltam bele óvatosan a lyukba.

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Mondanám hogy egy picit melegítsd meg, de félő hogy kilágyulnak a rugók.
                  Fagyasztani próbáltam, hogy kicsit ráfeszüljön a csap a tűre, de az sajnos nem segített... Igen, a melegítéstől félek egy picit. Van pótlás-rugóm, de jobb lenne szobahőmérsékleten kiszedni.

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  A pillanat ragasztót oldaja a benzin, így akár abba is be lehet áztatni.
                  Ezt nem is tudtam, megjegyzem!

Komment

igyekeztem úgy adagolni a ragasztót, hogy csak a furatba menjen
                    A pillanatragasztó legfontosabb tulajdonsága, hogy csak azt ragasztja meg, amit nem akarsz.
                    barna, és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Legjobb a foltbenzin, öngyújtó benzin, vagy aceton.

esetleg még valami vákuumos megoldás használható, de ahhoz túl kicsi a felület.

Komment

barna, és kedvelte ezt.

Komment

Van esetleg tippetek, hogy tudnám szakszerűen kihúzni a helyéről ezt a csapszeget?
                          Keresnék egy vékony - manapság kapható - facsavart! Fontos a manapság, mert ezek elég acélosak, ezt beleerőltetném a csapba, majd egy "csúszó kalapáccsal" szépen kiszedném....

Komment

Köszönöm, az elforgatás valóban jó ötletnek tűnik. Meg fogom majd próbálni, de valószínűleg szerszámot kell hozzá készítenem. A lyuk ugyanis sajnos mélyebb, és félek attól, hogy ha a belső átmérőnél nagyobb csavarhúzót kocogtatok a hüvelybe, akkor csak beljebb csúszik (még jó 4-5mm van "benne"), és még nehezebb lesz kihúzni. Megpróbálok esetleg egy fagyasztva passzentos szeget beletolni, hátha felmelegedés után meg tud kapaszkodni benne, és elforgatva kimozdítani.

Javítottam a téma címét, köszönöm!

Komment

Hogy állsz a művelettel?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X