mir-mur eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
hegesztő gépek összehasonlítása: tig vs. mig
Collapse
X
-
frod eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA CO és az AFI között nem csak a gáz a különbség?
Komment
-
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát ezért lényeges, hogy mit jelent a mindent mindennel.
A lényeg, hogy most használatban van 6..8 féle elektróda, öntvényhez, saválló acélhoz, és még ki tudja mihez (természetesen Apám tudja ) többféle vastagságban.
Valóban jobb lett volna így leírni az elején. Ennek tükrében javasoljatok legyetek szívesek!
És köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget is!
mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDe igen ! (Argongázas Fogyóelektródás Ívhegesztőgép). Talán félreérthetően fogalmaztam, de arra akartam kilyukadni, hogy „barkácscélra” felesleges. Többszöröse az Argon ára a Szénsavnak
Ez mennyire számottevő különbség, és ez hogyan viszonyul a pálcáshoz?
Remélem ez értelmes kérdés... ? A cél a pálcásnál szebb varrat elérése.Utoljára szerkesztve a következő által: frod; 2012 okt. 25, 10:17.Che kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemég a 80-as években,de ahhoz még kellene egy frekvencia átalakító,melyet idáig nem sikerült beszereznem,-igazán azt sem értem miért kell.
frod eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA cél a pálcásnál szebb varrat eléréseChe kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Még 1 kérdés merült fel, aki látott már ilyet, az mesélje el, h mi ez:
Több helyen olvastam, hogy pálcás gép AWI-ként is használható, pedig nincs rajta gázcsatlakozó.
Pl: Linde MMA 130 hegesztőgép | Hegesztésieszköz.hu
Van olyan AWI pisztoly, ami közvetlenül palackra (reduktoron keresztül) köthető?
Ha igen, van ennek hátránya? Vagy megéri venni egy jó nverteres pácás gépet, és késöbb upgradelni AWI pisztollyal és palackkal?
Komment
-
Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseezeknek a trafóján a tekercs nem réz, hanem rezezett alu (!), ami rossz esetben kibírja a garanciaidőt, aztán szépen elég..
frod eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehogy míg Argon alatt egyenletes az ív, CO alatt nem, sokkal nagyobb a fröcskölődés.
frod eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA cél a pálcásnál szebb varrat elérése.
Az igazán profi gépeknél ,lehet választani a testkábel kivezetésénél. Ezzel el lehet érni, hogy ne fröcsköljön nagyon. Egyébként ez nem jelentős probléma. Egy vágóval, vagy lamellás koronggal, pillanatok alatt eltüntethető.
Rakok fel néhány képet a saját bevált masináimról.
Rajta van az AWI gépen a nagykőrősi mester elérhetősége
- 3 likes
Komment
-
Sziasztok!
Köszönöm szépen az eddigi tanácsokat. Jól esett, hogy ennyien foglalkoztatok a témával. Viszont sajnos ezek a hozzászólások alapján be kell látnom, h túl nagy érvágás lenne ez nekünk jelen pillanatban. Ami még utolsó mentsvárként maradt, azok az inverteres DC pálcás gépek. Olyan gépeket kerestem, amiknél említik, hogy lehet vele AWI-zni is (szelepes AWI munkakábellel). Van valakinek erről tapasztalata? Vagy ez már nagyon nyakatekert?
Bevágok pár linket, hátha valakinek van kedve végigbogarászni...
Linde MMA 130 hegesztőgép | Hegesztésieszköz.hu
MMA-160 S PROLINE hegesztő inverter | G-TA Szerszám
TIG PEGASUS 160A/230V egyen
JASIC ARC 200A inverteres hegesztőgép
Inverteres hegesztőgép akciós áron - Szikrahegesztés
Remélem senki nem érzi úgy, hogy semmibe vettem a tanácsát, vagy hogy felesleges volt hozzászólnia, de a keretbe most csak ez fér bele, vagy semmi, mint még utolsó lehetőség.
Komment
-
Ezt most találtam, nem igazán tudom mire vélni, gondoltam megosztom:
A 2 gép között árban pont 2x-es szorzó van:
http://bolthely.hu/kepek/hegesztestechnika/01288.jpg
http://www.nagyheggep.hu/Forgalmazott/ITIG160.jpg
A gombok, az elhelyezkedéseik, a feliratok, a csatlakozók mind ugyan azok. A drágább kijelzőjén van még 1 digit...
Vajon a Pegasus 1 az egyben nyúlta a technológiát, vagy ugyan az a cég, csak eladja drágán márkásként, és olcsóbban is? Meg mernétek venni az olcsóbbat?
Komment
-
Köszönöm a képeket,még nem döntöttem a hegesztőgép kérdésben.Azon töröm a fejem,hogy először át kellene nézetnem a TW 200-ast,mert az már megvan,de hogy AWI-ra is jó legyen,ahhoz a tetejére kell még egy doboz,ami nem is tudom mi.Van még egy MANSFEL huzalelőtolóm,ami elméletileg működőképes,de azt nem tudom,hogy össze lehetne e hozni a TW 200-al,-mindenféleképp keresnem kell egy hegesztőgépes szakembert.
Egyenlőre tanulgatom a gépeket,mert szilárd elhatározásom,hogy beruházok rá,de annyi van a piacon,hogy az elképesztő,de először el kellene kezdeni abból építkezni ami van.Egyenlőre abban sem nagyon tudok dönteni,hogy inverter (kapcsoló üzemmódú transzformátor),vagy a hagyományos.A hagyományos szimpatikusabb számomra,mert abban van anyag és kevesebb lehet a hibalehetőség,mert nincs teletöve IC-vel . Engem nem vonz a digitális kijelző,csak az,hogy szépen tudjon dolgozni.
Foglalkoztat a dolog,mert karosszériázni szeretnék,a meglévő roncsaimat illetően,amihez igen nagy az indíttatásom és a kedvem.Most azonban inkább a párom egészségi állapota a fontos számomra,mindenek felett és természetesen készülni kell a nagyapaságra is,amely számomra egy idegen terület és meg kell vele ismerkednem.Gondolom majd belejövök és nem lesz belőlem rossz nagyapa.
A páromat ma hoztuk ki a "szervizből" és ahhoz képest,hogy az elmúlt pénteken operálták,nagyon szépen gyógyul és jól érzi magát,a varratokat 14.-én szedik ki,most szigorú diétán vagyunk,ami közösnek mondható,mert nekem is jó amit Ő eszik,mi a fenének többféle ételt készíteni.Nehéz volt nekem ez a durván két hónap,mióta jelentkeztek ezek a tünetek,ami végül epekövességben diagnosztizálódott,de az a jó,hogy ezen túl vagyunk már.Most az a dolgom,hogy hogy kikíméljem a mielőbbi felépülés reményében,-azután majd hegesztünk és srófolunk tovább,mint korábban.
Üdvözlettel:Che
- 7 likes
Komment
-
Józsi bácsi !
Először is örülünk, hogy a párod már jobban van !
TW 200-ast,mert az már megvan,de hogy AWI-ra is jó legyen
- - - Updated - - -
Az inverterhez egy észrevétel ! Nekem van egy, mert muszáj volt. A trafós 250 es AC-DC awim ,AC üzemmódban 150 amper fölött, mindig leverte a 3x25 ampert. Ezért vettem egy invertert, de én sem vagyok híve a nyomtatott kütyüknek ! Arról nem is beszélve, hogy a korábban ajánlott szervizes szerint ezeket is csak 5-6 évre tervezik.
- 3 likes
Komment
Komment